Ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει το αήττητο κι απέναντι στον Αίαντα

Το αήττητο σερί του στοχεύει να συνεχίσει ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου στο «Μελίνα Μερκούρη», στην αναμέτρηση που ανοίγει την αυλαία της 9ης αγωνιστικής.

Οι «ερυθρόλευκες» βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες, εκ των οποίων οι τρεις εντός έδρας. Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα στο πρωτάθλημα που δεν έχει απώλεια σετ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπράνκο Κοβάτσεβιτς θέλει οι αθλήτριες του να πραγματοποιήσουν καλή εμφάνιση, τρεις μέρες πριν το πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι της χρονιάς, κόντρα στην ισπανική Λογκρόνιο εκτός έδρας (12/12).

Ο Αίας βρίσκεται σε ανοδική πορεία με τέσσερα σερί θετικά αποτελέσματα και θέλει να δημιουργήσει δυσκολίες κόντρα στο φαβορί. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή της διαγώνιας της ομάδας, Σάνιας Τζούριτς, λόγω ενοχλήσεων στο πόδι.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης θα βραβευτεί η Στέφανι Νιέμερ για την ανάδειξη της ως MVP της 8ης αγωνιστικής.

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (Ολυμπιακός): «Ο στόχος παραμένει ο ίδιος και είναι η νίκη. Πρέπει να παίξουμε καλά πριν το πρώτο παιχνίδι μας στην Ευρώπη. Θέλουμε τη νίκη για να πάμε με καλή διάθεση στην Ισπανία».

Ηλίας Ζωλασταθιάδης (Αίας Ευόσμου): «Ο Ολυμπιακός είναι μία κατηγορία μόνος του. Εμείς θα πάμε στην Αθήνα για τη νίκη για να μην τον αφήσουμε να ξεφύγει άλλο στη βαθμολογία. Θα εξαντλήσουμε κάθε μία από τις 0,02% πιθανότητες νίκης που έχουμε».

STAT TIPS

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε το δικό του ρεκόρ και όλου του πρωταθλήματος στους άσσους με τους 26 που έκανε στο ματς με το Μαρκόπουλο. Η 2η φετινή επίδοση ήταν οι 17 με την Ηλιούπολη την 5η αγωνιστική.

Ρεκόρ στους άσσους (17) έκανε και η Νιέμερ του Ολυμπιακού. Πέρασε την Γενιτσαρίδη που είχε 7 την 5η αγωνιστική πάλι κόντρα στο Μαρκόπουλο.

Με τους 26 πόντους που πέτυχε η Νιέμερ με το Μαρκόπουλο ξεπέρασε την Χίππε και είναι η πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Έχει 76 πόντους, ενώ η Γερμανίδα διαγώνια έχει 72.

Μ. Μερκούρη  16.30 Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΠΣ Αίας

Διαιτητές: Λιάκου-Νικολόπουλος, Παρατηρητής: Τσιντομηνάς. Επόπτες: Βλάσσης-Χατζηβασιλείου. Γραμματεία: Κορδετζάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι 17 άσσοι της Νιέμερ (VIDEO) Τοπικό ντέρμπι στα Κύμινα »