Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χολστ: «Ραντεβού στα ημιτελικά με τους Μακεδόνες»

And the winner is... Κιέρα Χόλστ.
Η άγνωστη, μέχρι πρότινος, ακραία των Μακεδόνων, βρήκε το ...φλουρί στην ψηφοφορία των προπονητών για την MVP του πρώτου γύρου με πέντε από τους έντεκα κόουτς να την αναδεικνύουν, πολυτιμότερη παίκτρια στο πρώτο μισό της Volleyleague.

Η 24χρονη, 193 εκατοστών, Κιέρα, ως γνήσια Τεξανή, έβαλε τα ...πιστόλια της στη θήκη και μας μίλησε, επί Αθηναϊκού εδάφους, για το ραντεβού των ημιτελικών, για τον μουσακά, για την Εθνική ομάδα και για τον στόχο της στους Μακεδόνες.

Η ψηφοφορία των προπονητών για την ανάδειξη της MVP του πρώτου γύρου έβγαλε «Κιέρα Χόλστ». Το περίμενες;

«Είμαι ενθουσιασμένη! Δουλεύω πολύ σκληρά σε όλο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος για να είμαι η καλύτερη δυνατή αθλήτρια και να βοηθάω όσο μπορώ περισσότερο την ομάδα μου. Αυτή η αναγνώριση από τους προπονητές, με κάνει πολύ χαρούμενη».

Θεωρείς ότι αυτό το βραβείο ήρθε από την ατομική ή ομαδική δουλειά;

«Η ομάδα και οι συμπαίκτριές μου με βοηθούν πολύ. Έχουμε πολύ καλή άμυνα, υποδοχή και κάνουν την δουλειά μου ευκολότερη στην επίθεση».

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος;

«Τα παιχνίδια που έγιναν Τετάρτη ήταν τα δυσκολότερα για εμάς, για την προετοιμασία τους. Όσον αφορά στο κομμάτι του αγώνα, θεωρώ ότι πρέπει να προσπαθούμε περισσότερο εναντίον πιο δύσκολων ομάδων και να πιέζουμε τους εαυτούς μας περισσότερο».

Οι Μακεδόνες για πρώτη φορά στην ιστορία τους έχουν μία τόσο πετυχημένη πορεία...

«Ήταν έκπληξη για μένα και την Μάγκι (σ.σ. Σπικς) όταν ήρθαμε στην ομάδα. Μας είπαν ότι οι Μακεδόνες είναι ένα φιλόδοξο σωματείο με στόχο να βρεθούν στην τετράδα του πρωταθλήματος. Όλη η ομάδα πίστευε σε αυτή την πορεία, αλλά είναι διαφορετικό να το πιστεύεις, από το να το κάνεις. Είμαστε στη τρίτη θέση αυτή την στιγμή και είναι πολύ ευχάριστο για όλους».

Είχες στο μυαλό σου όταν ήρθες ότι μπορείτε να βρίσκεστε σε αυτή την θέση;

«Ήταν έκπληξη στην αρχή. Μετά το δεύτερο παιχνίδι που δώσαμε, είπα μέσα μου ότι θα είμαστε πολύ καλοί φέτος. Μετά τον πρώτο μας αγώνα είδα αρκετές δυνατότητες, αλλά μετά το δεύτερο κατάλαβα ότι μπορούμε να πάμε ψηλά».

Τώρα είστε τρίτες στην βαθμολογία. Πως βλέπεις την συνέχεια του πρωταθλήματος; Μπορείτε να φτάσετε στους ημιτελικούς;

«Φυσικά και μπορούμε. Προφανώς ο Ολυμπιακός θα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο. Τα πήγαμε εξαιρετικά απέναντι στον ΑΟ Θήρας και στον Πανναξιακό και θεωρώ ότι μπορούμε να κοντράρουμε αυτές τις ομάδες. Ίσως και κόντρα στον Ολυμπιακό να έχουμε ελπίδες, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, ξέρουμε πόσο δύσκολο θα είναι. Είναι πολύ οργανωμένος σύλλογος, δουλεύουν εξαιρετικά μέσα στο γήπεδο και παίζουν βόλεϊ υψηλού επιπέδου».

Είσαι 4 μήνες στην Ελλάδα. Ποια είναι η γνώμη σου για το επίπεδο της Volleyleague;

«Είναι αρκετά υψηλό. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πολλές και δύσκολες ομάδες, το βόλεϊ στην Ευρώπη είναι υψηλό και χαίρομαι που το βλέπω και στην Ελλάδα».

Είναι το επίπεδο στην Ελλάδα υψηλότερο από το Κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ;

«Πιστεύω στις ΗΠΑ ασχολούνται περισσότερο με την επίθεση και στη δύναμη. Αν χτυπάς δυνατά είσαι οκ. Στην Ευρώπη δουλεύουν περισσότερο στην υποδοχή, στο πλοκ-άμυνα και η προσαρμογή από το Αμερικάνικο βόλεϊ στο Ευρωπαϊκό έχει να κάνει στον τρόπο προσέγγισης του αγώνα. Στην Ευρώπη παίζουν πιο... έξυπνα σε σχέση με την Αμερική».

Πως ήταν το πρώτο σου ευρωπαϊκό πέρασμα από την Ουγγαρία;

«Ήταν ωραία. Ήταν η πρώτη μου Ευρωπαϊκή ομάδα και είχα πολύ άγχος. Με βοήθησαν όμως πολύ, κερδίσαμε το πρωτάθλημα στην δεύτερη εθνική κατηγορία της χώρας".

Σκοπεύεις να μείνεις Ευρώπη;

«Θα το ήθελα. Θέλω να πάω σε όσο πιο πολλές χώρες μπορώ και να παίξω. Να δω το βόλεϊ που παίζουν σε άλλες χώρες. Μου αρέσει να ταξιδεύω και να επισκέπτομαι διαφορετικά μέρη. Προς το παρών δεν έχω άλλες προτάσεις, προσπαθώ να κοιτάω ψηλά και κάποια στιγμή θέλω να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδα».

Πόσο δύσκολο είναι να βρεθείς στην Εθνική των ΗΠΑ;

«Εξαιρετικά δύσκολο. Υπάρχουν τόσες αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Συνήθως επιλέγουν 24 αθλήτριες ανάμεσα σε χιλιάδες, οπότε είναι αρκετά δύσκολο».

Γνωρίζουν στην Ομοσπονδία της χώρας την Κιέρα Χολστ;

«Το ελπίζω. Έχω παίξει στην Εθνική ομάδα κάτω των 20 ετών, οπότε με γνωρίζουν. Όσο μεγαλώνεις όμως πρέπει να φτιάχνεις διαρκώς το όνομά σου. Φέτος με τους Μακεδόνες, που τα πάμε τόσο καλά, είναι ένα καλό πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Πόσο δύσκολο είναι να παίξεις σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη;

«Αρκετά. Έχεις μεγάλη πίεση στο αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλά δυνατά πρωταθλήματα και πρέπει να είσαι σχεδόν τέλεια σε ό,τι και αν κάνεις. Εγώ δεν είμαι ακόμα σε αυτό το επίπεδο αλλά δουλεύοντας θα με βοηθήσει να τα καταφέρω».

Η ζωή στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, έχει ομοιότητες με την Αμερική;

«Αγαπάω και την Αθήνα, χαίρομαι που την επισκέφτηκα. Αγαπάω την ιστορία και απόλαυσα όλα τα αρχαιολογικά που υπάρχουν εδώ. Η Θεσσαλονίκη είναι πανέμορφη, δίπλα στην θάλασσα. Είναι μικρότερη πόλη σε σχέση με την Αθήνα και μπορείς να μετακινείσαι πιο εύκολα για να επισκεφτείς διάφορα μέρη».

Καλύτερα να παίζεις στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα;

«Θα έλεγα Θεσσαλονίκη γιατί το κοινό είναι πιο ζεστό, γνωρίζεις πιο εύκολα την πόλη. Και η Αθήνα είναι πολύ ωραία, για μην παρεξηγηθώ, αλλά είναι λίγο μεγάλη πόλη για μένα».

Για τις Ελληνίδες αθλήτριες ποια είναι η γνώμη σου;

«Είναι πολύ καλές αθλήτριες. Δεν ήξερα τι να περιμένω όταν ήρθα, αλλά πραγματικά είναι δυνατές. Οι συμπαίκτριές μου είναι πολύ καλές και απολαμβάνω να παίζω μαζί τους».

Η ζωή σου πάντως στην Θεσσαλονίκη είναι ευκολότερη με την συγκατοίκησή σου την συμπατριώτισσα σου;

«Ναι σίγουρα. Βέβαια όλοι στην ομάδα μιλούν αγγλικά αλλά είναι ωραίο να βρίσκεσαι με μία αθλήτρια που περνάτε ακριβώς το ίδιο. Για την Μάγκι είναι η πρώτη χρονιά στην Ευρώπη και δεν ήξερε τι να περιμένει, οπότε και εκείνη την βοηθάει πολύ το γεγονός ότι είμαστε δύο αθλήτριες από την ίδια χώρα. Είναι και η πασαδόρος της ομάδας και έχουμε καλύτερη συνεννόηση στις προπονήσεις και στους αγώνες».

Τι άτομο είναι η Κιέρα;

«Είμαι διασκεδαστικό άτομο. Μπορώ να πω ότι είμαι και λίγο... σπασικλάκι. Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία, να περπατάω στους δρόμους, να εξερευνώ όλα τα μέρη. Έτσι, το να βρίσκομαι σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, μου δίνει την ευκαιρία να μάθω πολλά νέα πράγματα, να δοκιμάσω νέα φαγητά. Έχω βγάλει περίπου 1000 φωτογραφίες από τα μέρη που έχω επισκεφτεί και σκοπεύω να βγάλω άλλες τόσες».

Προτίμηση στο ελληνικό φαγητό;

«Έφαγα μουσακά και ήταν πάρα πολύ ωραίο φαγητό. Ήμουν με μία οικογένεια και δοκίμασα ένα σπιτικό γλυκό, δεν θυμάμαι το όνομά του, αλλά ήταν καταπληκτικό. Φυσικά και το σουβλάκι είναι πολύ νόστιμο. Όλοι μου έλεγαν να δοκιμάσω φρέντο καπουτσίνο και τώρα το πίνω συνέχεια γιατί στο Τέξας δεν έχουμε».

Άκουσες ελληνική μουσική στο διάστημα που βρίσκεσαι στη χώρα μας;

«Είναι πολύ ωραία η ελληνική μουσική. Έχουμε βγει με την ομάδα μερικές φορές, χορέψαμε. Ξεκινάω και αναγνωρίζω μερικά τραγούδια αλλά είναι δύσκολο να τα τραγουδήσεις (γέλια)».

Πως είναι η ζωή στο Τέξας;

«Είναι πολύ ωραία. Είναι τεράστια πολιτεία και όλα τα στερεότυπα που έχετε ακούσει, είναι αλήθεια. Γενικά είναι όπως όλες οι πόλεις στην Αμερική, απλά έχουν την δική τους προφορά και πολλά... μπάρμπεκιου, ειδικά το καλοκαίρι».

Έχουν ομοιότητες οι άνθρωποι στο Τέξας με τους Έλληνες;

«Μοιραζόμαστε κάποια πράγματα, όπως το να βγαίνουμε έξω και να διασκεδάζουμε. Μπορεί να είναι διαφορετική η μουσική, αλλά ο σκοπός είναι ο ίδιος. Οι Έλληνες και οι Τεξανοί είναι πολύ φιλικοί, είναι άνθρωποι που σου ανοίγουν την καρδιά τους. Είναι πολύ ωραίο».

Τι σπούδαζες και που;

«Κολλέγιο ήμουν στην Οκλαχόμα και σπούδασα ιστορία και κοινωνιολογία. Ξέρω την ελληνική μυθολογία αλλά δεν είχα διαβάσει πολλά πράγματα για την ιστορία της Ελλάδας. Έτσι το να βρίσκομαι εδώ και να μαθαίνω νέα πράγματα είναι πολύ ωραίο».

Άλλαξες γνώμη για την Ελλάδα από αυτό που είχες στο μυαλό σου πριν έρθεις;

«Όταν αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα ήξερα για το ωραίο κλίμα που έχει η χώρα και ότι θα έβλεπα πολλά καινούργια πράγματα. Δεν σκεφτόμουν πολλά από τις ταινίες που έχουν βγει όπως το «Greek big fat wedding» και το «Mamma mia» με πολλά στερεότυπα. Όταν ήρθα, πολλά που είχα ακούσει δεν ήταν αλήθεια. Η Ελλάδα έχει από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο που συνδυάζουν το παλιό με το μοντέρνο και πραγματικά είναι πανέμορφη».

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις σε όλους τους Έλληνες;

«Θέλω να ευχαριστήσω την Ελλάδα που με καλωσόρισε τόσο ζεστά. Απολαμβάνω κάθε δευτερόλεπτο που βρίσκομαι εδώ»

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.