Ευφροσύνη Αλεξάκου: «Μακάρι να παίξω στην Εθνική Γυναικών»

Η Ευφροσύνη Αλεξάκου, πριν κλείσει τα 18 της χρόνια, αναδείχθηκε MVP της 12ης αγωνιστικής, μετά την σπουδαία της εμφάνιση στην έδρα του Πορφύρα, εκεί όπου ο Άρης πήρε τη νίκη με 3-1 σετ.
Η διεθνής ακραία με τις μικρές Εθνικές ομάδες, με 28 πόντους πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα και μιλώντας στο volleyball.gr, αφιέρωσε το βραβείο στην ομάδα, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει να συνδυάζει πρωταθλητισμό και σχολείο αλλά και στους μελλοντικούς της στόχους.
 
«Το βραβείο αφιερώνεται στις συμπαίκτριές μου γιατί αν δεν ήταν αυτές, δεν θα μπορούσα να τα είχα καταφέρει. Το βραβείο της πολυτιμότερης αθλήτριας δεν το κυνηγάς αλλά είναι μεγάλο κίνητρο για όλες τις αθλήτριες» λέει αρχικά η Ευφροσύνη Αλεξάκου και συνέχισε με τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο που έχει, συνδυάζοντας σχολείο και βόλεϊ.
 
«Είναι δύσκολο να τα συνδυάσεις όλα και να έχεις ελεύθερο χρόνο. Δεν μπορείς να είσαι σε όλα το ίδιο καλός. Κάπου πρέπει να δώσεις περισσότερη βάση. Αυτή την στιγμή δίνω στο βόλεϊ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχω παρατήσει και το σχολείο. Θέλω να σπουδάσω και να πάρω πτυχίο».
 
Αν και μαθήτρια τρίτης λυκείου, η Αλεξάκου αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία για τρίτη χρονιά, μετά την πρώτη της στο Μαρκόπουλο και πέρυσι με τον Άρη. Η ίδια στοχεύει σε μία επαγγελματική καριέρα στην Ευρώπη, ενώ όνειρο της αποτελεί η Εθνική Γυναικών. 
 
«Θέλω να παίξω σε επαγγελματικό επίπεδο και να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Βήμα βήμα όμως... Εννοείται πως θέλω να φορέσω την φανέλα με τον εθνόσημο αλλά υπάρχει καιρός ακόμα. Στις μικρές Εθνικές ομάδες δεν θα είμαι συνέχεια, είναι αυτή και η επόμενη χρονιά. Μακάρι να παίξω και στις γυναίκες...».
 
Κλείνοντας, η νεαρή Ευφροσύνη μίλησε για τη φετινή σεζόν με τον Άρη και το πρωτάθλημα της Volleyleague Γυναικών. 
 
«Νομίζω είμαστε καλύτερα από πέρυσι. Στον πρώτο γύρο δεν νικήσαμε κάποιους αγώνες που θέλαμε, ελπίζω να το κάνουμε στο δεύτερο. Μακάρι να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουμε βάλει ως ομάδα από την αρχή της χρονιάς.Στο πρωτάθλημα υπάρχουν ομάδες, που ξεχωρίζουν, όπως ο Ολυμπιακός, που είναι μία κατηγορία μόνος του, αλλά τόσο και η Σαντορίνη και η ομάδα των Μακεδόνων πιστεύω θα διεκδικήσουν μαζί με εμάς, θέση στη τετράδα. Ελπίζω χρόνο με τον χρόνο το πρωτάθλημα να γίνεται περισσότερο ανταγωνιστικό».