Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λία Μήτση: «Τρώγομαι με τα ρούχα μου να παίξω αλλά…»

Μια από τις καλύτερες πασέρ όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα, η Λία Μήτση, βράβευσε την ακραία του Πορφύρα, Μαριαλένα Δραγουμάνου για την ανάδειξή της ως MVP της 16ης αγωνιστικής. Η «θρυλική» πασέρ του Παναθηναϊκού μίλησε στο www.volleyball.gr για το επίπεδο των ομάδων που είδε (Πορφύρας-Μαρκόπουλο), για το παρελθόν αλλά και για το μέλλον.
«Μου άρεσε πάρα πολύ το Μαρκόπουλο» είπε αρχικά η Μήτση και συνέχισε: «Αν καταφέρουν να κρατήσουν το υλικό που έχουν, τότε το μέλλον αυτής της ομάδας προδιαγράφεται λαμπρό. Από τον Πορφύρα λείπουν κάποιες παίκτριες αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι στον Πειραιά έχουν το μεράκι, την γνώση και τη θέληση να το φτιάξουν το τμήμα». Η κάτοχος 6 πρωταθλημάτων με τον Παναθηναϊκό συγκρίνοντας εποχές στέκεται στην αγάπη για το άθλημα.
 
«Εμένα μου φαίνεται ότι λείπει το πάθος και η αγάπη για το άθλημα. Όλα πλέον γίνονται μηχανικά. Σας το λέω ειλικρινά, ακόμη και τώρα, τρώγομαι με τα ρούχα μου να ξαναπαίξω παρά το γεγονός ότι τον προηγούμενο μήνα αντιμετώπισα θέματα με τον πόδι μου. Στις προπονήσεις …χαϊδεύω τη μπάλα, κάνω μόνη μου κάποιες πάσες, προσπαθώ να παίξω. Το βόλεϊ είναι η τρέλα μου, η ζωή μου αλλά μπορεί το μυαλό μου να θέλει να παίξει, το σώμα μου δεν νομίζω ότι ανταποκρίνεται. Όσο για την σύγκριση του επιπέδου, θα σας έλεγα ότι δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές με το παρελθόν». Η απουσία του Παναθηναϊκού από την φετινή Volleyleague «πληγώνει» την προπονήτρια στα μικρά τμήματα του «τριφυλλιού».
 
«Ειλικρινά δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι την επόμενη χρονιά δεν θα υπάρχει Παναθηναϊκός στο γυναικείο βόλεϊ. Στις κορασίδες και στις νεάνιδες που προπονώ, υπάρχει υλικό αλλά θα χρειαστεί χρόνος και βοήθεια για να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο. Εμείς στον Παναθηναϊκό, κοιτάμε να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά για το μέλλον του συλλόγου». Η Μήτση δύσκολα βρίσκει …Μήτση όσο και αν ψάχνει. «Υπάρχει ένα κορίτσι από την Πεύκη που μου μοιάζει» λέει χαρακτηριστικά και …προθερμαίνεται για να οδηγήσει την ομάδα της Eurobank, στην οποία είναι προπονήτρια, στο φάιναλ φορ του εργασιακού πρωταθλήματος. «Παίζουμε φάιναλ φορ 3 και 4 Μαρτίου στη Λεωφόρο και είμαστε έτοιμοι για την κούπα. Γίνεται σοβαρή δουλειά και έχουν πολύ όρεξη για την ομάδα».
Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.