Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Φραντσίλ Στεντίλ MVP της 5ης αγωνιστικής

Η Φραντσίλ Στεντίλ του Πανναξιακού ΑΟΝ είναι η MVP της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volleyleague Γυναικών.

Η 26χρονη Βραζιλιάνα ακραία με 18 πόντους με 57% αποτελεσματικότητα στην επίθεση (12/21), 5 άσσους, 1 μπλοκ και 62% υποδοχή οδήγησε την ομάδα της Νάξου στη νίκη με 3-1 σετ στην έδρα του ΑΟ Μαρκοπούλου.

Η Στεντίλ γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1991 και αγωνίζεται για δεύτερη σεζόν εκτός Βραζιλίας. Το 2017 βρέθηκε στην Φινλανδία και στην OrPo Volley και ήταν συμπαίκτρια της Όλγας Βεργίδου, όπως είναι και τώρα στον Πανναξιακό.

Αυτή είναι η δεύτερη MVP του Πανναξιακού τη φετινή σεζόν, μετά την Όλγα Βεργίδου την 3η αγωνιστική.

Η ανάδειξη της MVP κάθε αγωνιστικής γίνεται βάσει στατιστικών, ιδιαιτερότητας αγώνα και καθοριστικής συμβολής της αθλήτριας στην εξέλιξη του. Η επιλογή γίνεται από το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας σε συνεργασία με τους προπονητές.

Όλες οι MVP της σεζόν 2018-19

1η αγωνιστική: Μαντλέιν Μοντάνιο (ΑΣ Άρης)
2η αγωνιστική: Μελίνα Εμμανουηλίδου (ΑΟ Θήρας)
3η αγωνιστική: Όλγα Βεργίδου (Πανναξιακός ΑΟΝ)
4η αγωνιστική: Σέλλεϊ Ράε Άντερσον (ΑΟΦ Πορφύρας)
5η αγωνιστική: Φρανστίλ Στεντίλ (Πανναξιακός ΑΟΝ)
6η αγωνιστική: Εβίτα Ξηντάρα (ΑΣΠ Θέτις)

Τις καλύτερες στιγμές της καριέρας της ζει στη Νάξο η Φραντσίλ Τσεντίλ. Η 26χρονη ακραία, στη δεύτερη σεζόν της μακριά από τη Βραζιλία, αποτελεί ένα από τα μεγάλα όπλα του φετινού Πανναξιακού κάτι που αποδεικνύεται και από την ανάδειξή της ως  MVP της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Με 18 πόντους (12/21 επιθέσεις, 5 άσσους, 1 μπλοκ, 62% υποδοχή) οδήγησε τον Πανναξιακό εκ το ασφαλούς στο τρίποντο επί της Μαρκόπουλου στα Μεσόγεια.

«Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου και τις συμπαίκτριές μου για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Τους αφιερώνω το βραβείο της MVP, όπως επίσης και στην οικογένειά μου που είναι μακριά και με υποστηρίζει...» δήλωσε αρχικά στο volleyball.gr  από τη Νάξο η Στεντίλ.
 

Στο νησί των Κυκλάδων, η Βραζιλιάνα ακραία συνάντησε εκ νέου την Όλγα Βεργίδου, με την οποία ήταν συμπαίκτρια τη σεζόν που μας πέρασε στη Φινλανδία, στην OrPo VOlley με κόουτς τον Απόστολο Οικονόμου.

«Ένας από τους λόγους που ήρθα στον Πανναξιακό, αν όχι ο κυριότερος, ήταν η Όλγα. Γνωριζόμαστε από πέρσι που παίξαμε μαζί στην Φινλανδία και είμαστε αρκετά κοντά. Ήξερα ότι θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ στην Ελλάδα, είναι φίλη μου και χαίρομαι πολύ που παίζουμε ξανά μαζί. Η Νάξος είναι πανέμορφο νησί και οι άνθρωποι δεν έχουν αγκαλιάσει μόνο εμένα, αλλά όλη την ομάδα. Μας σταματούν στον δρόμο και μας δείχνουν την στήριξή τους. Στο γήπεδο δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα και μας έχουν βοηθήσει και αυτοί από την πλευρά τους να κρατήσουμε αήττητη την έδρα μας».
 

Ο Πανναξιακός πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του στο πρωτάθλημα και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην Φραντσίλ Στεντίλ, η οποία θέτει ως στόχο την παρουσία της ομάδας της στα πλέι οφ της Volleyleague και στο final-4 του κυπέλλου.

«Είναι ακόμα νωρίς και δεν σκεφτόμαστε την κατάκτηση του πρωταθλήματος Τουλάχιστον ακόμα. Θέλουμε αρχικά να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις μας και να είμαστε στα πλέι οφ αλλά και στα ημιτελικά του κυπέλλου. Υπάρχουν δυνατές ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, ο Άρης, ο ΑΟ Θήρας και θα γίνουν αμφίρροπες αναμετρήσεις. Αν υποτιμήσεις και τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, θα σου κάνουν και αυτές ζημιά» ολοκληρώνει η MVP της 5ης αγωνιστικής της Volleyleague. Είναι η δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που η MVP αναδεικνύεται από την ομάδα του Πανναξιακού. Την 3η αγωνιστική MVP είχε αναδειχθεί η Όλγα Βεργίδου στον εντός έδρας αγώνα με τον ΑΟ Θήρας.
Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.