Η Μαρία Τσιτσιγιάννη MVP της 22ης αγωνιστικής

Η Μαρία Τσιτσιγιάννη είναι η MVP της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών.

Η 19 χρονη διαγώνια του Μαρκόπουλου και στο τελευταίο παιχνίδι για τη φετινή σεζόν, οδήγησε τον ΑΟΜ στη νίκη με 3-0 σετ επί του Αίαντα Ευόσμου. Με 18 πόντους ήταν η πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης, έχοντας 14/27 τελειωμένες επιθέσεις (52%), 1 άσσο και 3 μπλοκ.

Η Μαρία Τσιτσιγιάννη γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 2000 στον Βόλο και για δεύτερη σεζόν βρίσκεται στην Αθήνα για λογαριασμό του Μαρκόπουλου. Είναι το πρώτο βραβείο MVP της Μαρίας Τσιτσιγιάννη σε επίπεδο γυναικών, καθώς πριν λίγους μήνες κατέκτησε το βραβείο της πολυτιμότερης αθλήτριας στο final-4 νεανίδων της ΕΣΠΑΑΑ.

Η ανάδειξη της MVP κάθε αγωνιστικής γίνεται βάσει στατιστικών, ιδιαιτερότητας αγώνα και καθοριστικής συμβολής της αθλήτριας στην εξέλιξη του. Η επιλογή γίνεται από το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας σε συνεργασία με τους προπονητές.

Όλες οι MVP της σεζόν 2018-19

1η αγωνιστική: Μαντλέιν Μοντάνιο (ΑΣ Άρης)
2η αγωνιστική: Μελίνα Εμμανουηλίδου (ΑΟ Θήρας)
3η αγωνιστική: Όλγα Βεργίδου (Πανναξιακός ΑΟΝ)
4η αγωνιστική: Σέλλεϊ Ράε Άντερσον (ΑΟΦ Πορφύρας)
5η αγωνιστική: Φρανστίλ Στεντίλ (Πανναξιακός ΑΟΝ)
6η αγωνιστική: Εβίτα Ξηντάρα (ΑΣΠ Θέτις)
7η αγωνιστική: Μόνικα Πότοκαρ
8η αγωνιστική: Φερονίκη Ζιώγα (ΑΣΠ Κόρινθος)
9η αγωνιστική: Ειρήνη Κοκκινάκη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
10η αγωνιστική: Σοφία Γκρέκα (ΑΟ Ηλυσιακός)
11η αγωνιστική: Σάσκια Χίπε (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
12η αγωνιστική: Ρίγκαν Ελίζαμπεθ Χουντ Σκοτ (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
13η αγωνιστική: Αναστασία Γεωργιάδου (ΑΣΠ Θέτις)
14η αγωνιστική: Έλενα Τσβίγιοβιτς (ΑΣ Μακεδόνες)
15η αγωνιστική: Έμιλυ Κωνσταντέλλου (ΑΟΦ Πορφύρας)
16η αγωνιστική: Μανωλίνα Κωνσταντίνου (ΑΣΠ Θέτις)
17η αγωνιστική: Άλκηστη Καραφουλίδου (ΑΟ Θήρας)
18η αγωνιστική: Στέλλα Χριστοδούλου (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
19η αγωνιστική: Αλεξάντρα Ριντ (Πανναξιακός ΑΟΝ)
20η αγωνιστική: Βερόνικα Χουντιμά (ΑΣ Άρης)
21η αγωνιστική: Ιωάννα Γκουντιμένκο (ΑΣΠ Θέτις)
22η αγωνιστική: Μαρία Τσιτσιγιάννη (ΑΟ Μαρκοπούλου)

Μαρία Τσιτσιγιάννη: Είμαστε ακούραστες
Με συγκροτημένη σκέψη και ξεκάθαρη προσέγγιση ζωής, η Μαρία Τσιτσιγιάννη του Μαρκόπουλου απολαμβάνει το πρώτο βραβείο πολυτιμότερης αθλήτριας στο γυναικείο πρωτάθλημα. Στην αρχή σάστισε, μόλις ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την επιτυχία της. Μόλις συνήλθε, η αθλήτρια του Μαρκόπουλου, πρωτοετής φοιτήτρια Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ξεδίπλωσε τις σκέψεις της στο volleyball.gr για την ομάδα της.
«Δεν το περίμενα, στην αρχή δεν το πίστεψα, σάστισα είναι η αλήθεια, αλλά χάρηκα πολύ. Πιστεύω ότι έκανα μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μου με το Μαρκόπουλο, βοήθησε όμως πολύ όλη η ομάδα σε αυτό το βραβείο με την απόδοσή της» σχολιάζει η Τσιτσιγιάννη και συνεχίζει:
«Το πολύ καλό κλίμα στην ομάδα είναι σημαντικό για την επιτυχία, η ευχάριστη διάθεση που έχουμε για προπονήσεις και παιχνίδια επίσης. Είμαστε αρκετές αθλήτριες μικρής ηλικίας που έχουμε πολλά περιθώρια εξέλιξης και στο αγωνιστικό κομμάτι και στη βελτίωση του χαρακτήρα μας, έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και ασχολίες, κάνουμε παρέα και εκτός γηπέδου, παράλληλα έχουμε και έμπειρες αθλήτριες που αποτελούν παράδειγμα συμπεριφοράς. Αυτό το ιδανικό μείγμα αποτελεί πραγματική συνταγή επιτυχίας» λέει η Τσιτσιγιάννη.
«Η ομάδα είναι πολύ δεμένη μεταξύ της και προχωράει μπροστά. Μπορεί να καταφέρει πολλά αν παραμείνει αυτός ο κορμός που έχουμε αυτή τη σεζόν, έχουμε τον ενθουσιασμό της μικρής ηλικίας, είμαστε ακούραστες. Αφιερώνω αυτό το βραβείο σε όλη την ομάδα και στην οικογένειά μου που με ωθεί να προχωρήσω και την καριέρα μου και τη ζωή μου. Ευχαριστώ θερμά το προπονητικό επιτελείο και τις συναθλήτριές μου, είναι όλες και όλοι δίπλα μου, είναι το στήριγμά μου»