Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινάει η πορεία για την κατάκτηση του τίτλου στις γυναίκες

Η κανονική περιόδος του πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών ολοκληρώθηκε και την Τετάρτη 10 Απριλίου ξεκινούν τα πλέι οφ, όπου θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής Ελλάδας για το 2019.

Ολυμπιακός - Θέτιδα και ΑΟ Θήρας - Πανναξιακός είναι τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών και η πρόκριση στους τελικούς θα κριθεί στις 2 νίκες. Τα δεύτερα παιχνίδια θα διεξαχθούν το Σάββατο 13/4 και αν χρειαστούν τρίτοι αγώνες, αυτοί θα γίνουν την Τετάρτη 17/4.

19.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΣΠ Θέτις

Η αρχή θα γίνει στο «Μελίνα Μερκούρη», εκεί όπου ο Κυπελλούχος Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την πρωτάρα σε ημιτελικά Θέτιδα. Η μεγάλη άτυχη των «ερυθρολεύκων», Κατερίνα Γιώτα, τραυματίστηκε στον τελικό του κυπέλλου από τον ΑΟ Θήραςκαι θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Η Θέτιδα ήδη έκανε την υπέρβαση με την παρθενική της παρουσία στα ημιτελικά, είναι το αουτσάιντερ της σειράς και θέλει να παίξει ελεύθερο βόλεϊ, χωρίς πίεση για το απότελεσμα.

Τζίνα Λαμπρούση (Ολυμπιακός ΣΦΠ): «Είμαστε έτοιμες για την έναρξη των πλέι οφ και μετά το Κύπελλο θέλουμε να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα. Η ομάδα μας έχει αποδείξει ότι έχει την ποιότητα να ξεπερνάει όλες τις δυσκολίες και τους τραυματισμούς που προκύπτουν και αυτό θα κάνουμε στα πλέι οφ. Θα παίξουμε και για την Κατερίνα (σ.σ. Γιώτα) και για να φέρουμε άλλη μια κούπα στον Ολυμπιακό».

Γιάννης Νικολάκης (ΑΣΠ Θέτις): «Για τη Θέτιδα έχει ήδη γίνει η υπέρβαση με την πρόκριση στα ημιτελικά. Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της περίμενε στην αρχή της σεζόν ότι θα ήμασταν στα πλέι οφ. Θα παίξουμε κόντρα στον Ολυμπιακό και θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί χωρίς άγχος και πίεση. Θέλω να ευχηθώ περαστικά στην Κατερίνα Γιώτα. Την είχα αθλήτρια και είναι κόσμημα για το ελληνικό βόλεϊ. Όλοι τις ευχόμαστε καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα».

ΔΑΠΠΟΣ 19.30: ΑΟ Θήρας - Πανναξιακός ΑΟΝ

Πέντε ημέρες μετά τον μεταξύ τους αγώνα στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών, ΑΟ Θήρας και Πανναξιακός αναμετρώνται με στόχο την πρόκριση στους τελικούς της Volleyleague. Οι δύο ομάδες έχουν από μία παρουσία στη τελική φάση του πρωταθλήματος, με τον ΑΟ Θήρας να προηγείται με 2-1 νίκες στις μεταξύ τους συναντήσεις. Η ομάδα του Μπράνκο Γκάιτς έχει νικήσει τα δύο τελευταία παιχνίδια με τον Πανναξιακό, με πιο πρόσφατο το 3-2 σετ στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Αγωνιστικά προβλήματα για τους δύο προπονητές δεν υπάρχουν.

Μπράνκο Γκάιτς (ΑΟ Θήρας): «Είμαστε έτοιμοι και σε καλή κατάσταση. Μετά τον ημιτελικό θεωρώ πως είμαστε καλύτερα από τον Πανναξιακό από άποψη ψυχολογίας. Κάναμε την αποθεραπεία μας και είμαστε καλά. Παίζουμε στην έδρα μας με τον κόσμο μας και θα είναι καλύτερες οι συνθήκες. Σίγουρα θα είναι διαφορετικό παιχνίδι απ'ότι στο κύπελλο και πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι από το πρώτο σερβίς».

Νίκος Κωστακόπουλος (Πανναξιακός ΑΟΝ): «Η Σαντορίνη έχει την ψυχολογία μετά τον ημιτελικό. Είμαστε σε καλή κατάσταση και έχουμε πίστη στς δυνατότητές μας. Πρέπει να επαναλάβουμε την εμφάνιση των Σερρών και αν διορθωθούν κάποια λάθη που κάναμε θα έχουμε πολύ καλές ελπίδες. Ο ΑΟ Θήρας είναι δυνατός στην έδρα του αλλά θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας».

Το πρόγραμμα των πλέι οφ

Πρώτο παιχνίδι - Τετάρτη 10 Απριλίου

Μ. Μερκούρη 19.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΣΠ Θέτις
Διαιτητές: Ράντσιου, Πρέντζας, Παρατηρητής: Βασιλειάδης, Επόπτες: Κατσιάρας, Χατζηθωμά, Γραμματεία: Καλυμνίου.
ΔΑΠΠΟΣ 19.30: ΑΟ Θήρας - Πανναξιακός ΑΟΝ
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κουτσής, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Δρόσος, Χατζηδούκας, Γραμματεία: Μουστάκη.

Δεύτερο παιχνίδι - Σάββατο 13 Απριλίου

Γ. Γεννηματάς 19.00: ΑΣΠ Θέτις - Ολυμπιακός ΣΦΠ
ΔΑΚ Νάξου 19.00: Πανναξιακός ΑΟΝ - ΑΟ Θήρας

Τρίτο παιχνίδι - Τετάρτη 17 Απριλίου (Αν χρειαστεί)

Μ. Μερκούρη 19.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΣΠ Θέτις
ΔΑΠΠΟΣ 19.30: ΑΟ Θήρας - Πανναξιακός ΑΟΝ

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.