Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πραγματικό ντέρμπι στο κλειστό του Αγίου Θωμά, με νικητή τον Ολυμπιακό

Ντέρμπι αιωνίων από τα παλιά θύμιζε ο αγώνας που έγινε στο κλειστό του Αγίου Θωμά με τον Ολυμπιακό να παίρνει τελικά τη νίκη στο tie break ενάντια στον Παναθηναϊκό.
Οι δύο ομάδες παρουσίασαν δύο διαφορετικά πρόσωπα καθώς είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, δεν έλειψαν τα λάθη αλλά και οι πολύ εντυπωσιακές φάσεις με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει τις εντυπώσεις απέναντι στον λαό του που είχε έρθει να τον δει να αντιμετωπίζει τον αιώνιο αντίπαλό του.
Ο Ολυμπιακός παρόλο που έκανε αρκετά λάθη στη διάρκεια του αγώνα κατάφερε όταν χρειάστηκε να κρατήσει την ψυχραιμία του, να δείξει την πείρα του και να μπορέσει να πάρει το σετ στο συγκλονιστικό tie break, όταν ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει τον Ολυμπιακό, που ως τότε κυριαρχούσε και να οδηγηθεί το παιχνίδι στον πόντο. Ο Ολυμπιακός τελικά πήρε το σετ αφού κατάφερε να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι και με την πολύτιμη παρουσία της Κατερίνας Γιώτας που βοήθησε κυρίως ψυχολογικά την ομάδα της.
Στα αρνητικά του αγώνα τα δύο καπνογόνα που άναψαν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα να γεμίσει καπνό το γήπεδο και η διακοπή που έγινε στον αγώνα μετά από μερικής έκτασης επεισόδια στην κερκίδα όταν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού προπηλάκισαν - πιθανόν - φίλαθλο του Ολυμπιακού μετά από πανηγυρισμό του τελευταίου, έριξαν αντικείμενα προς τη μεριά του πάγκου του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο ο αγώνας και κάποιος τον καταδίωξε στο γήπεδο όπου του φέρθηκε βίαια. Επικράτησαν στο τέλος οι ψυχραιμότεροι, ο φίλαθλος οδηγήθηκε έξω από το γήπεδο και ο αγώνας συνεχίστηκε.
Πολύ ωραία εικόνα στο τέλος του παιχνιδιού όταν είδαμε αθλήτριες από τις δύο ομάδες να αγκαλιάζονται.

Στο ξεκίνημα του αγώνα, ο αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κ.Αυγουλέας, έδωσε το βραβείο της MVP στη Σοφία Κοσμά για την απόδοσή της στην 1η αγωνιστική στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας:
Ενα συναρπαστικό πρώτο σετ παίχτηκε στο κλειστό του αγίου Θωμά καθώς και οι δύο ομάδες ήθελαν πάρα πολύ τη νίκη, με τον ΠΑΟ να υποστηρίζεται από πολλούς οπαδούς του που γέμισαν το γήπεδο. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα και ανάγκασε τον Καμπερίδη να πάρει το πρώτο τάιμ άουτ στο 10-13.
Στη συνέχεια όμως ο ΠΑΟ κατάφερε να κοντρολάρει καλύτερα το παιχνίδι και ανάγκασε τον Κοβάτσεβιτς να ζητήσει τάιμ άουτ. Ξαφνικά στο 23-23 έγιναν μικρής έκτασης επεισόδια όταν οπαδοί του ΠΑΟ πέταξαν μπουκάλια σε οπαδό του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στο γήπεδο προς την πλευρά του πάγκου του Ολυμπιακού. Οι παίκτριες του Ολυμπιακού αναγκάστηκαν να περάσουν στην πλευρά που ήταν οι παίκτριες του ΠΑΟ για να προφυλαχθούν ενώ μερικοί οπαδοί προπηλάκισαν τον εν λόγω φίλαθλο και ένας χειροδίκησε εναντίον του. Σιγά σιγά επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και συνεχίστηκε κανονικά το παιχνίδι.
Ο ΠΑΟ στη συνέχεια δέχτηκε δύο συνεχόμενους πόντους και το σετ έλειξε 23-25 υπέρ του Ολυμπιακού με επίθεση της Λαζάρεβιτς.
 
Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά και πήρε προβάδισμα 4-1 αναγκάζοντας και πάλι τον προπονητή του ΠΑΟ να ζητήσει τάιμ άουτ για να σταματήσει την πορεία των ερυθρολεύκων. Μετά το τάιμ άουτ ο ΠΑΟ άρχισε να ανεβαίνει και πέρασε μπροστά με δύο πόντους και στο 18-15 αναγκάστηκε ο Κοβάτσεβιτς αυτή τη φορά να πάρει τάιμ άουτ για να μπορέσει να συγκεντρώσει τις παίκτριές του, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν το σετ.
Στο 21-18 ο προπονητής του Ολυμπιακού πήρε και το δεύτερο τάιμ άουτ, αφού έβλεπε ότι η ομάδα του έμενε ξανά πίσω. Ο Ολυμπιακός άρχισε πάλι να πλησιάζει 22-20, 22-21 και ο Καμπερίδης πήρε ξανά τάιμ άουτ με τη Ζακχαίου να παραμένει στο σερβίς. Η αντεπίθεση που ξεκίνησε ο Ολυμπιακός δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ο ΠΑΟ κατάφερε να περάσει στο 24-23 και 25-23 με πόντο της Οικονομίδου, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1 σετ.
 
Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα, ενώ οι διαιτητές διέκοψαν για λίγο το παιχνίδι κάνοντας συστάσεις στους οπαδούς να ηρεμήσουν. Το παιχνίδι ξεκίνησε πάλι με τον Ολυμπιακό να φεύγει μπροστά 6-3 και τον Καμπερίδη να παίρνει τάιμ άουτ.
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέπτυξε δυνατούς ρυθμούς, ο ΠΑΟ δεν μπόρεσε να τον απειλήσει καθώς οι ερυθρόλευκες ήταν καλύτερες. Οι αλλαγές του Καμπερίδη στο 11-16 δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και το σετ έληξε 25-15 υπέρ του Ολυμπιακού με επίθεση της Χίπε.
 
Το τέταρτο σετ φάνηκε από την αρχή ότι ήταν υπόθεση του Παναθηναϊκού. Πήρε από νωρίς προβάδισμα και κατάφερε να χαλάσει τη ψυχολογία των ερυθρολεύκων. Ωστόσο σιγά-σιγά, ο Ολυμπιακός κατάφερε μετά την είσοδο της Ξανθοπούλου να πλησιάσει στο 14-13. Ακολούθησαν αρκετά λάθη από τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να πλησιάσει περισσότερο, μέχρι που ένα άουτ από την πλευρά του έδωσε τον πόντο της νίκης στον ΠΑΟ και το σετ έλειξε 25-20 και να οδηγηθεί το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.
 
Στο tie break η ομάδα του Παναθηναϊκού ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε 4-2, ωστόσο ο Ολυμπιακός με καλές ενέργειες πέρασε μπροστά 4-6 και με πρωταγωνίστρια την Χίπε, έκανε το 4-7. Ακολούθησε μία πολύ ωραία φάση ανάμεσα στις δύο ομάδες με καλές επιθέσεις, άμυνες και μπλοκ που κατέληξε υπέρ του Ολυμπιακού για το 4-8 μετά από επίθεση της Κοσμά. Ακολούθησε τάιμ άουτ του Παναθηναϊκού και σταδιακά η ομάδα άρχισε να ανεβαίνει για να φτάσει στο 7-9 για να πάρει τάιμ άουτ ο προπονητής του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός άρχισε ξανά να ανεβαίνει και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 11-11 με άσο της Φακοπουλίδου. Η Κατερίνα Γιώτα μπήκε στο παιχνίδι ανεβάζοντας κυρίως την ψυχολογία του Ολυμπιακού, καθώς δεν είναι έτοιμη ακόμα και σιγά-σιγά η ομάδα της άρχισε να κάνει λιγότερα λάθη. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και έφτασε το σκορ να είναι στο 13-13. Εδώ ακολούθησαν δύο καλές φάσεις για τον Ολυμπιακό και με μπλοκ της Ζακχαίου στην Καλαντάτζε τελείωσε το σετ 15-13.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κυριοπούλου.

Tα σετ: 2-3 (24-26, 25-23, 15-25, 25-20, 13-15)

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 6 άσσους, 48 επιθέσεις, 14 μπλοκ και 34 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 9 άσσους, 54 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 33 λάθη αντιπάλων.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ (Καμπερίδης): Βεργίδου 4 (2/7 επ., 2 μπλοκ), Κοσμά 11 (8/34 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 75% υπ. - 44% άριστες), Καλαντάτζε 13 (9/19 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Οικονομίδου 20 (16/46 επ., 4 μπλοκ), Πότοκαρ 14 (12/37 επ., 2 μπλοκ, 56% υπ. - 33% άριστες), Κελεσίδη 4 (1/7 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Ρόγκα (λ, 51% υπ. - 29% άριστες), Διώτη, Βογιατζόγλου, Κωνσταντέλλου 1 (1 μπλοκ), Φακοπουλίδου 1 (1 άσσος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ (Κοβάτσεβιτς): Ζιβογίνοβιτς 14 (12/32 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 45% υπ. - 32% άριστες), Χουντ 7 (6/39 επ., 1 άσσος, 46% υπ. - 34% άριστες), Λαμπρούση 9 (5/9 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Χριστοδούλου 10 (4/8 επ., 5 άσσοι, 1 μπλοκ), Χίπε 25 (24/60 επ., 1 άσσος), Ζακχαίου 10 (3/11 επ., 7 μπλοκ) / Κονόμι (λ, 63% υπ. - 43% άριστες), Κακουράτου (λ), Γιώτα, Κωνσταντινίδου, Ξανθοπούλου, Τοτσίδου.

Κυριάκος Καμπερίδης (Παναθηναϊκός ΑΟ): «Δυστυχώς κάποιες λεπτομέρειες κάνανε την διαφορά σήμερα. Μας στοιχήσανε κάποια αβίαστα λάθη που γίνανε αλλά από την σημερινή αναμέτρηση μένει μόνο κέρδος. Κοιτάξαμε στα μάτια ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο. Η όλη προσπάθεια πιστώνεται στις παίχτριες μου. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το κέρδος που έχει το ελληνικό βόλεϊ από την αναβίωση του «αιώνιου» ντέρμπι».

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (Ολυμπιακός ΣΦΠ): «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για τη νίκη. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο για το παιχνίδι».

 
 
Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.