Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Κατσορόφσκα MVP της 9ης αγωνιστικής : «Να μπει το 2020 και να είμαστε στην τετράδα»

Η Κλαούντια Κατσορόφσκα είναι η MVP της 9ης αγωνιστικής της Volleyleague γυναικών. Η Πολωνή ακραία ήταν η πολυτιμότερη αθλήτρια για τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τη Θέτιδα Βούλας και στη νίκη της ομάδας της με 3-0 σετ.

Η Κατσορόφσκα τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους με 68% αποτελεσματικότητα στην επίθεση (15/22 τελειωμένες) και 78% στην υποδοχή με 44% άριστες σε 9 προσπάθειες.

Η Κλαούντια Κατσορόφσκα είναι η πρώτη MVP στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο γυναικείο βόλεϊ. Γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1988 και για πρώτη φορά στην καριέρα της αγωνίζεται εκτός Πολωνίας. Ξεκίνησε το βολεϊ στην Ενέα Πίλα το 2003, ομάδα που αγωνίστηκε και τη σεζόν 2018-19 πριν μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Η ανάδειξη της MVP κάθε αγωνιστικής γίνεται βάσει στατιστικών, ιδιαιτερότητας αγώνα και καθοριστικής συμβολής της αθλήτριας στην εξέλιξή του. Η επιλογή γίνεται από το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας σε συνεργασία με τους προπονητές.
 
Κλαούντια Κατσορόφσκα: «Να μπει το 2020 και να είμαστε στην τετράδα»
Ιστορία έγραψε την Πέμπτη 12/12 η Πολωνή ακραία του ΠΑΟΚ Κλαούντια Κατσορόφσκα, ως η πρώτη MVP στην ιστορία του γυναικείου τμήματος. Η 31χρονη ακραία μία ημέρα μετά την σπουδαία της εμφάνιση στο παιχνίδι με την Θέτιδα στο κλειστό της Μίκρας, όπου μέτρησε 15 πόντους (15/22 επιθέσεις) και 78% στην υποδοχή με 44% άριστες σε 9 προσπάθειες μίλησε στο volleyball.gr για την ανάδειξή της ως πολυτιμότερη αθλήτρια της 9ης αγωνιστικής. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο είναι το πρώτο που αγωνίζεται μετά από αυτό της Πολωνίας.

Για το παιχνίδι με τη Θέτιδα: «Παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιαζόμαστε καλύτερες. Παίζουμε περισσότερο ως ομάδα, με μεγαλύτερη συγκέντρωση και με σιγουριά στις κινήσεις μας. Χαίρομαι πολύ για την εμφάνιση που κάναμε απέναντι στη Θέτιδα, μία ομάδα πολύ δυνατή και αυτό θα μας βοηθήσει για τα επόμενα παιχνίδια που έρχονται».

Για το βραβείο της MVP: «Η αλήθεια είναι πως όσο καιρό είμαι στην Ελλάδα δεν έχω δώσει ιδιαίτερη σημασία στο βραβείο της MVP. Το γεγονός ότι κατέληξε σε μένα με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη και ευχαριστώ τις συμπαίκτριές μου για την βοήθεια που μου προσφέρουν καθημερινά στις προπονήσεις και στους αγώνες. Το βραβείο αυτό τους ανήκει, όπως επίσης και στους φιλάθλους μας που είναι δίπλα μας».
 

Για την πρώτη της σεζόν εκτός Πολωνίας και για τη ζωή στη Θεσσαλονίκη:
«Νιώθω πολύ καλά. Η Θεσσαλονίκη είναι όμορφη πόλη, έχει θάλασσα και μοιάζει με την γενέτειρά μου στη Πολωνία. Δεν είχα πρόβλημα προσαρμογής, όλοι στην ομάδα είναι καλοί άνθρωποι και με δέχθηκαν από τη πρώτη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη μου φορά εκτός Πολωνίας, είχα λίγο άγχος αλλά πλέον είναι όλα καλά. Φυσικά μου λείπουν οι δικοί μου άνθρωποι, όμως την περίοδο των Χριστουγέννων θα έχω την ευκαιρία να τους δω για λίγο».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ στη πρώτη του σεζόν στη Volleyleague: «Τώρα είμαστε στην 5η θέση, όμως έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια για το τέλος του πρώτου γύρου και είμαι αισιόδοξη ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε το 2020 από την τετράδα. Δεν ξέρω ακόμα που θα καταλήξουμε στο τέλος της σεζόν και δεν το σκέφτομαι. Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι το επόμενο παιχνίδι και πως θα το νικήσουμε. Είμαι σίγουρη όμως ότι μόνο καλύτερες μπορούμε να γίνουμε».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:
«Οι πρώτες μου εντυπώσεις δεν είναι κακές. Μερικά παιχνίδια είναι δύσκολα, ίσως επειδή είμαστε καινούργια ομάδα στη κατηγορία. Έχει καλές ομάδες, όμως ακόμα δεν είναι καμία στο 100%. Στο τέλος της σεζόν θα έχω ολοκληρωμένη άποψη για το ελληνικό πρωτάθλημα».
Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.