Πρώτο φιλικό για Πήγασο και Μακεδονικό

Τον πρώτο φιλικό αγώνα της σεζόν έδωσαν ο Πήγασος με τον Μακεδονικό στην Πολίχνη.

Ο δύο ομάδες που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό την προετοιμασία τους δοκίμασαν αρκετά σχήματα ώστε να δοθεί χρόνος συμμετοχής σε όλους για να βγουν συμπεράσματα για την αγωνιστική τους κατάσταση.

Ο αγώνας έληξε 2-1 υπέρ των γηπεδούχων 1-0, 1-1, 2-1 (τα σετ ήρθαν πολύ κοντά) με τον Πήγασο να μπαίνει πολύ καλύτερα στο παιχνίδι και να παίρνει το σετ αλλά στη συνέχεια να χαλαρώνει και να κάνει λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Μακεδονικός και ισοφάρισε.

Μπροστά τώρα τα επόμενα φιλικά, για τον Μακεδονικό με τον Άρη στο ΕΑΚ Νεάπολης το Σαββάτο στις 19.00 και για τον Πήγασο στο Αιγίνιο με τη Νίκη την ίδια μέρα στις 18.30.

Οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν:

Πήγασος (Κουτουνίδης): Α ΣΕΤ: Κομητούδης, Παπαπαναγιώτου, Γκούγκουρας, Κουκουμάκας, Παράσογλου, Καπετανίδης, Γκιουγκής (λ), Β ΣΕΤ: Κομητούδης, Παπαπαναγιώτου, Γκούγκουρας, Κουκουμάκας, Αντύπας, Σταυρίδης / αλλαγές στα μισά των Κομητούδη, Παπαπαναγιώτου, Γκούγκουρα, Κουκουμάκα με Χρηστάκο, Μωϊσίδη, Καϊλη και Φωτιάδη, Γ ΣΕΤ: Χρηστάκος, Μωϊσίδης, Καϊλης, Φωτιάδης, Σταυρίδης, Ποχάνης, Τζιάβρας (λ) / αλλαγή Καπετανίδης αντί Ποχάνη

Μακεδονικός (Οικονομίδης): Ρεμπούτζιας, Τσακιρίδης, Σαχπατζίδης, Καρασαρλίδης, Βελιχάϊ, Όσσας, Κουτσονίκας Β., Κουτσονίκας Γ, Οταπασίδης, Τσιγγελίδης, Αρτακιανός, Βαρνάβας.

Ο Νίνο Παπαπαναγιώτου είπε στο Greekvolley για το φιλικό:

«Το πρώτο δείγμα ήταν καλό για εμάς. Παρουσιάσαμε λίγα προβλήματα στην υποδοχή αλλά η ομάδα βρήκε τα πατήματά της γρήγορα κι επιθετικά είχαμε πολλές λύσεις. Το καλό είναι ότι έχουμε λύσεις στον πάγκο. Στην ουσία η βασική ομάδα είναι ίδια με την περσινή με μοναδική αλλαγή εμένα οπότε είναι λογικό. Κολλήσαμε μόνο σε μια δύο περιστροφές και μας έφτασε η αντίπαλη ομάδα στο πρώτο σετ που είχαμε πάρει διαφορά 20-12. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με το Αιγίνιο».

Ο Βασίλης Καρασαρλίδης του Μακεδονικού μας είπε:

«Σε γενικές γραμμές ήμαστε ευχαριστημένοι απο την εικόνα που παρουσιάσαμε καθώς ήταν πρώτο φιλικό και ακόμα δεν ήμαστε έτοιμοι... Επίσης απουσίαζε ο Βανδώρος και εγώ δεν είμαι ακόμα έτοιμος 100 τοις 100 μετά το τραυματισμό μου. Ήταν ένα αναγνωριστικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες πιστεύω, είδαμε τις αδυναμίες και παιχνίδι με παιχνίδι θα τις βελτιώσουμε για να γίνουμε καλύτεροι. Το Σαββάτο έχουμε το επόμενο φιλικό με τον Άρη στη Νεάπολη κι ελπίζουμε να εμφανιστούμε ακόμα καλύτεροι».