Τρίτη σερί νίκη για τους άντρες του Μαρκόπουλου

Απτόητοι συνεχίζουν τα νικηφόρα αποτελέσματα οι άντρες του ΑΟΜ, καθώς επικράτησαν στον αγώνα του Σαββάτου επί του ΟΠ Ρεθύμνου, στην Κρήτη, με 3-1 σετ.

Πλέον βρίσκονται στην 5η θέση με 19 βαθμούς, και ακολουθουν κατά πόδας τον Πανερυθραϊκό και την ΑΕΚ που προπορεύονται με ένα και δύο βαθμούς αντίστοιχα.

Ο κ. Ηλιόπουλος παρέταξε την ομάδα του με την συνήθη σύνθεση αλλά λόγω του τραυματισμού του Βαρδή, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τον Μουστάκα στη θέση του, με τον “μικρό” της ομάδας να αγωνίζεται για πρώτη φορά στη σεζόν.

Στο πρώτο σετ, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά, και προηγήθηκαν γρήγορα με 2-8. Με τον Αλεβιζάκη και τον Παπασιδέρη Γ, να επωμίζονται το μεγαλύτερο μέρος της επίθεσης, και το σταθερό σέρβις να προκαλεί δυσκολίες στην ανάπτυξη των Κρητικών, ο ΑΟΜ δεν δυσκολεύτηκε να τελειώσει το σετ με 15-25 και να κάνει το 0-1.

Στο δεύτερο σετ, η αλλαγή κεντρικού για τους γηπεδούχους και η βελτίωση της απόδοσης του Μονιάκη, σε συνδιασμό με τα λάθη της ομάδας των Μεσογείων, αντέστρεψε τους ρόλους και έφερε το Ρέθυμνο να προηγείται με κάποια διαφορά. Η ψυχωμένη άμυνα των Κρητικών φάνηκε δύσκολο εμπόδιο για το Μαρκόπουλο, που παρά την είσοδο του Δημητριάδη και το πολυ καλό σέρβις του που μείωσε την διαφορά στον πόντο, δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή και έχασε το σετ με 25-23.

Στο τρίτο σετ, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το μπλοκ, ο κ. Ηλιόπουλος προτίμησε την εμπειρία από την ενθουσιώδη προσπάθεια και ξεκίνησε με βασικό τον Δημητριάδη αντί του Μουστάκα στο κέντρο, ο οποίος και τον δικαίωσε. Το εξαιρετικό σέρβις του Λιάσκου κατέστρεψε ολοσχερώς την υποδοχή του Ρεθύμνου και χάρισε τεράστιο προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Παρά την αλλαγή ακραίου απο μεριάς γηπεδούχων, η συνεχής πίεση από τη γραμμή του σέρβις στάθηκε απροσπέλαστο εμπόδιο για τους Κρητικούς που παραδόθηκαν με 13-25.

Αποφασισμένοι να μην τα παρατήσουν, οι αθλητές του Ρεθύμνου μπήκαν με πάθος στο τέταρτο σετ, και με ορισμένες εντυπωσιακές και συνεχείς άμυνες αλλά και με ορισμένα έξυπνα περάσματα του πασαδόρου κατάφεραν να κοντράρουν στα ίσια τους φιλοξενούμενους μέχρι τα μέσα του σετ. Παρά το στημένο διπλό μπλοκ στο κέντρο και τον Παπασιδέρη Δ, και τις παθιασμένες άμυνες σε κάθε προσπάθεια του Μαρκοπούλου, οι Κρητικοί άρχισαν να κουράζονται και έκαναν τρείς σερί επιθέσεις στο φιλέ. Η παρουσία του Δημητριάδη ήταν κομβική, καθώς στις περιπτώσεις που ο πασαδόρος του ΑΟΜ έβγαζε άμυνα, οι πολύ καλές πάσες του Δημητριάδη έδιναν άνεση στους επιθετικούς και έτσι το Μαρκόπουλο δεν απειλήθηκε ξανά και τελείωσε το σετ – και τον αγώνα – με 19-25.

ΑΟ Μαρκοπούλου (Ηλιόπουλος): Λιάσκος, Παπασιδέρης Γ., Αλεβιζάκης, Μεθενίτης, ΠαπασιδέρηςΔ., Μουστάκας, Πλεμμένος(λ)/ Δημητριαδης, Δαρεμάς

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 ΟΦΗ 32
2 ΑΟ Παλλήνη 31
3 ΑΕΚ Αθηνών 21
4 Πανερυθραϊκός 20
5 ΑΟ Μαρκοπούλου 19
6 ΑΟ Καλαμάτα 80 16
7 ΣΦΠ Χανίων 15
8 ΑΟΝΣ Μίλων 13
9 ΟΠ Ρεθύμνου 1