Η Generation X του ΓΣ «Απόλλων Σμύρνης»... αποκαλύπτεται!

Είναι νέοι, φιλόδοξοι, γεμάτοι ενέργεια και όρεξη για δουλειά. Οι Κωνσταντίνος Καρράς (γεννηθείς το 1999), Βαγγέλης Μελιγγιώτης (1999), Τάσος Κουτσομύτης (1998), Σπύρος Βελούδης (1997), Κώστας Παύλου (1996) και ο βενιαμίν – μαθητής της Γ’ Λυκείου Σπύρος Μπαρμπούνης (2000) αποτελούν την Generation X της ομάδας βόλεϊ του Απόλλωνα Σμύρνης, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 ανδρών υπό τις οδηγίες του πολύπειρου Τάσου Κουμπλή.

Όλοι τους φοιτητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων – ετοιμάζεται για τις Πανελλήνιες εξετάσεις ο Μπαρμπούνης – συνδυάζουν τις σπουδές με την υψηλού επιπέδου προπόνηση, μοιράζονται κοινά όνειρα για διάκριση στον χώρο του βόλεϊ και συμφωνούν στο εξής: «Δύναμή μας είναι η χημεία της ομάδας σε συνδυασμό με τη νεανική ενέργεια και το ταλέντο».

Βλέπετε ούτε τους υπόλοιπους έχουν πάρει τα χρόνια, αφού... γηραιότερος είναι ο 29χρονος Κατσακούλας και ακολουθούν οι Δανιάς (27), Σαμπάνης (25), Σαμαντάς (25) και Φραγκιαδάκης (23). Οι προαναφερθέντες πλαισιώνονται από τον 20χρονο κεντρικό μπλοκέρ Μιχάλη Ποντικίδη, που μπαίνει στην... εξίσωση σιγά σιγά.

Αυτό το νεανικό ρόστερ έχει δομηθεί με γνώμονα τη σωστή προπόνηση, την πειθαρχία, τη σκληρή δουλειά, αλλά και την απόλαυση που προσφέρουν η αγάπη για το άθλημα και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Η επικοινωνία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ όλων των παικτών στην ομάδα αποτελούν ένα ακόμη... όπλο της.

Ήδη, μάλιστα, τα αποτελέσματα βγαίνουν στο ξεκίνημα της σεζόν στο παρκέ, αφού η «ελαφρά ταξιαρχία» μετρά δύο εντός έδρας νίκες και μία εκτός έδρας ήττα από τον πανίσχυρο ΟΦΗ.

Ένα καλό ξεκίνημα για το οποίο μιλά στο www. apollongs.gr η Generation X του Απόλλωνα. Απολαύστε τους...

Κωνσταντίνος Καρράς (Λίμπερο, 1999, υποσχετική από Ολυμπιακό, φοιτητής ΤΕΦΑΑ, από πέρυσι στον Απόλλωνα): «Φέτος η ομάδα έχει στηριχθεί σε πιο νέα παιδιά και αυτό που προσπαθούμε είναι να δουλεύουμε σκληρά, όπως και κάνουμε από τον Αύγουστο. Είμαστε σ’ έναν δύσκολο όμιλο με ομάδες ενισχυμένες με παίκτες από την Α1 και το ότι τους αντιμετωπίζουμε αποτελεί πρόκληση για εμάς. Δύναμή μας είναι

η χημεία που έχουμε. Οι περισσότεροι δεν γνωριζόμασταν από πριν, αλλά δεθήκαμε πολύ και βγαίνει στο παίξιμό μας. Απολαμβάνουμε και την προπόνηση και τους αγώνες. Ο κόουτς είναι αυστηρός μεν, αλλά θέλει να γίνονται τα πράγματα όπως πρέπει και θεωρώ πως θα έχουμε εξίσου καλή συνέχεια στη σεζόν.

Προσωπικά ξεκίνησα από πολύ μικρός. Το βόλεϊ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και θέλω να συνεχίσω, ώστε να παίξω κάποια στιγμή στην Α1.

Εγώ ήρθα πέρυσι στον Απόλλωνα. Μια πολύ οργανωμένη ομάδα, που δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά και προσπαθεί να τα αναδείξει μέσα από την καλή ποιότητα της προπόνησης και τους αγώνες».

Βαγγέλης Μελιγγιώτης (Πασαδόρος, 1999, υποσχετική από Ολυμπιακό, Φοιτητής στο Βιολογικό Αθήνας):

«Είμαστε μια νέα και νεανική ομάδα. Δεν γνωριζόμασταν, δεν είχαμε ξαναπαίξει μαζί, αλλά έχουμε δεθεί πολύ. Γνωριστήκαμε και εντός και εκτός γηπέδου και μπορούμε να συνεννοηθούμε μια χαρά. Πιστεύω ότι το ξεκίνημα μας στο πρωτάθλημα είναι πολύ καλό κι αυτό συμβαίνει διότι τις περισσότερες φορές έχουμε αποδώσει αυτό που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι. Προσωπικά δεν είχα εμπειρία από την Α2 και είμαι εντυπωσιασμένος διότι αυτό που έβλεπα απ’ έξω τώρα το ζω και ήταν αυτό που φανταζόμουν. Το επίπεδο της ομάδας και της δουλειάς που κάνουμε με τον προπονητή είναι υψηλό και χαίρομαι που μου δίνονται ευκαιρίες. Θα συνεχίσουμε έτσι, με σκληρή δουλειά και όρεξη».

Κωνσταντίνος Παύλου (Ακραίος, 1996, φοιτητής στο ΤΕΙ Πειραιά - Μηχανολόγων Μηχανικών)

«Είμαστε μια νεανική ομάδα, με πολλά προσόντα κι έχουμε επιδείξει ανταγωνιστικό πρόσωπο στο φετινό πρωτάθλημα. Συμφωνώ στο ότι τα όπλα μας είναι η νεανική ενέργεια και το ταλέντο. Πιστεύω ότι έχουμε δεθεί σαν ομάδα, το κλίμα που επικρατεί είναι εξαιρετικό εντός αλλά και εκτός γηπέδου και θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους φετινούς μας στόχους. Δεθήκαμε πολύ γρήγορα πιστεύω γιατί είμαστε πάνω κάτω στην ίδια ηλικία κι έχουμε όρεξη για σκληρή δουλειά. Το φετινό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό, καθώς υπάρχουν και δύο ομάδες, ο ΟΦΗ και η Παλλήνη, που έχουν μεγάλο μπάτζετ και παίκτες από την Α1. Εμείς θα πάρουμε εμπειρίες από αυτά τα ματς. Το ξεκίνημά μας είναι καλό και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ως Κωνσταντίνος βάζω σε προτεραιότητα τις ομαδικές φιλοδοξίες, διότι μέσα από την ομαδική επιτυχία μπορούμε να διακριθούμε όλοι. Είμαι ευχαριστημένος στον Απόλλωνα, καθώς πρόκειται για ένα οργανωμένο σωματείο με μεγάλη ιστορία».

Σπύρος Βελούδης (Λίμπερο, 1997, υποσχετική από Νεώριο Σύρου, μέλος της Εθν. Ομάδας U23, Φοιτητής ΤΕΦΑΑ):

«Το ξεκίνημα είναι καλό. Μετράμε δύο νίκες στην έδρα μας, την οποία έχουμε κρατήσει και μία εκτός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ. Το πρωτάθλημα είναι όλο μπροστά μας . Δεν σημαίνει κάτι αυτή η καλή αρχή. Απολαμβάνω την παρουσία μου στον Απόλλωνα γιατί είμαστε μια νεανική ομάδα και υπάρχει διάθεση. Μέσα από την προπόνηση μαθαίνουμε συνεχώς, υπάρχει καλή διάθεση και όρεξη, όπως και καλή χημεία κι ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.

Το νεαρό της ηλικίας μας αποτελεί από μόνο του κίνητρο, διότι θέλουμε να παίζουμε κι έχουμε τη φιλοδοξία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί παρά το ότι είμαστε μικροί.

Το δυνατό μας όπλο είναι ότι κανείς μας δεν είναι φτασμένος παίκτης και όλοι μας θέλουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται και να διακριθούμε. Πάντα, βέβαια, μέσα από την πορεία της ομάδας, γιατί αυτή είναι η σημαντικότερη διάκριση και το σημαντικότερο κριτήριο. Και γι’ αυτό δουλεύουμε υπό τις οδηγίες ενός πολύ έμπειρου προπονητή.

Η ομάδα μας είναι ταλαντούχα, αποτελείται από καλή πάστα νέων αθλητών, που όλοι θέλουν να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο. Έχουμε ως στόχο, σαν όνειρο αν θέλετε, την καθιέρωση ως αθλητές του βόλεϊ.

Η χημεία σε μία ομάδα αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο και είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι στον Απόλλωνα το κλίμα είναι άριστο. Επίσης θέλω να αναφερθώ και σε κάτι άλλο. Η διοίκηση του Συλλόγου μέσω του εφόρου του τμήματος, Δημήτρη Αθανασέκου, αλλά και του προέδρου Παναγιώτη Καταβέλου, είναι κάθε μέρα δίπλα μας. Κι αυτό δεν συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, να είναι, δηλαδή, κάθε μέρα δίπλα σου και να είναι ανοιχτοί σε συζήτηση. Τώρα ακολουθεί για εμάς ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στη Σάμο, που έχει ενισχυθεί πολύ. Είναι ένα σημαντικό ματς και μακάρι να καταφέρουμε να το κερδίσουμε».

Τάσος Κουτσομύτης (Ακραίος, 1998, υποσχετική από ΣΑ Κογγελίου Αθηνών, φοιτητής ΑΣΟΕΕ):

«Από την αρχή που μπήκαμε στην προετοιμασία καταλάβαμε ότι θα ήμασταν μια μεγάλη παρέα. Δεν υπάρχει καθόλου ανταγωνισμός μεταξύ μας, είμαστε οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας, ακόμη και οι μεγαλύτεροι επί της ουσίας είναι μικροί, έχουμε παρόμοια ενδιαφέροντα, ταιριάζουν οι χαρακτήρες μας και γενικώς έχουμε δέσει ως ομάδα. Νομίζω ότι αυτό φαίνεται και εντός του γηπέδου.

Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις, από το πρώτο λεπτό που θα πατήσουμε στο γήπεδο και πάντα υπό τις οδηγίες του προπονητή μας, που είναι πολύ έμπειρος. Έχουμε αρχίσει καλά στη σεζόν και συνεχίζουμε ακάθεκτοι με τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις, ώστε η ανταμοιβή να έρθει μέσω των αγώνων. Οι φιλοδοξίες (σ.σ. στόχευση) της ομάδας είναι ακόμη άγνωστες, καθώς οι 9 από τους 12 παίκτες της ομάδας είναι καινούργιοι. Προχωράμε σκαλί – σκαλί, με γνώμονα την καλή δουλειά και βλέπουμε.

Για μένα το βόλεϊ είναι πάθος κι εννοείται ότι δεν θα το παρατήσω. Το συνδυάζω με τη σχολή και με πολλά άλλα πράγματα και μακάρι κάποτε να φτάσω στην Α1».

Σπύρος Μπαρμπούνης (Ακραίος, 2000, υποσχετική από Ολυμπιακό, μαθητής Γ’ Λυκείου): «Ναι, όντως, το πρόγραμμά μου είναι πιεσμένο, καθώς ετοιμάζομαι για τις Πανελλήνιες. Δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος, αλλά το έχω διαμορφώσει έτσι ώστε να τα προλαβαίνω και τα δύο.

Είμαστε μια πολύ νεανική ομάδα και δουλεύουμε πολύ σκληρά, κυρίως στην προπόνηση, με στόχο να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Ο Τάσος Κουμπλής είναι ένας πολύ έμπειρος και καλός προπονητής που μόνο να μας προσφέρει μπορεί.

Η εμπειρία στην Α2 είναι απίστευτη, καθώς είναι μια δυνατή κατηγορία, ενώ τα δικά μας δυνατά όπλα ως ομάδα είναι η αφοσίωση, η δουλειά, το ταλέντο και το κλίμα που είναι πάρα πολύ ωραίο. Είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας και το απολαμβάνουμε. Μέρα με τη μέρα γινόμαστε καλύτεροι και είμαι σίγουρος ότι όσο προχωρά η σεζόν θα γινόμαστε και τόσο πιο ανταγωνιστικοί