Έκλεισε θετικά η χρονιά για τον Άρη αλλά συνεχίζει να κινδυνεύει

Νίκη με 3-1 σετ σημείωσε απόψε ο Άρης απέναντι στον ΑΟ Ορεστιάδας κλείνοντας θετικά μια πολύ δύσκολη σεζόν γι’ αυτόν που τον βρήκε στην 5η θέση και να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο των πλέι άουτ και αφήνοντας άποντη την Ορεστιάδα.

Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν πολύτιμους βαθμούς σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα που τους δίνουν ελπίδες για τη δύσκολη συνέχεια, καθώς προσπαθούν να αποφύγουν τη δυσάρεστη κατάσταση του υποβιβασμού στη Β Εθνική. Με μόλις δύο σεζόν στην Α2, ο Άρης που έπεσε στην κατηγορία μετά το πέρας της σεζόν  2015-2016, κινδυνεύει να χάσει κι αυτό το τρένο αφού βρίσκεται στην 5η θέση και είναι στην ζώνη των πλέι άουτ.

Χωρίς πλέον προπονητή αφού ο Στέλιος Κουτουνίδης έχει παραιτηθεί μετά την ήττα από την Ελπίδα Αμπελοκήπων και χωρίς τον Γραμμενούδη που καθώς φαίνεται δύσκολα θα συνεχίσει στον Άρη δεδομένων των συνθηκών και με τον Παπαδημητρίου να μην έχει αγωνιστεί καθόλου λόγω οικονομικών διαφορών, ο Άρης πορεύεται με συνθέσεις ανάγκης όπως και στο σημερινό παιχνίδι στην Ορεστιάδα, που ταξίδεψε με μόλις 8 παίκτες και αυθημερόν.

Ο Άρης κατέκτησε το πρώτο σετ χωρίς να χρειαστεί να πάρει μεγάλα ρίσκα με ακραίους τους Ωρολογά και Σταυρίδη και διαγώνιο τον Τσατσούλα καθώς ο ο Κατσιαφλάκας έμεινε Θεσσαλονίκη. Στο δεύτερο σετ οι έφηβοι της Ορεστιάδας μπήκαν με πολύ ενθουσιασμό στο παιχνίδι, ο Άρης έκανε πολλά λάθη στο μπλοκ και η Ορεστιάδα ισοφάρισε σε 1-1. Στο τρίτο σετ ο Σταυρίδης πέρασε διαγώνιος και ο Τσατσούλας ακραίος, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο ως το 16 αλλά το καλό σερβίς του Άρη τον έφερε μπροστά 3-4 πόντους κι έτσι έγινε το 2-1. Στο τέταρτο σετ ξανά Ορεστιάδα και Άρης πήγαιναν κοντά ως το 10 αλλά με τον Ωρολογά στην επίθεση η διαφορά πήγε στο 11-16 και από εκεί και πέρα η αποστολή του Άρη έγινε εύκολη.

Από τον Άρη έμειναν στην Θεσσαλονίκη Πρώιος, Κατσιαφλάκας, Τσαλικιάν και Μέλκας που ασθενεί.

Τα σετ: 13-25, 25-22, 19-25, 15-25

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Πασαλίδης): Μποζίδης, Κανταρίδης, Τσιουτσιουλούδης, Εμμανουηλίδης, Παπαναστασίου, Παλάκης, Φιλιππίδης (λ) - Αντωνιάδης.

 ‘Αρης (): Ωρολογάς, Σκαρλατίδης, Σταυρίδης, Τσατσούλας, Χασιαπέτης, Χατζηαράπης, Ρωμαλιάδης  (Λ)