Ο Απόλλων Σμύρνης με νίκη επί της Ροδίων πέρασε στον τελικό

 

Ο Απόλλων έγινε η πρώτη ομάδα του Νότου που πήρε το εισητήριο για τον τελικό των μπαράζ ανόδω καθώς επικράησε 3-1 σετ της Ροδίων Άθλησις σε ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Επεισοδιακό το πρώτο σετ στα μπαράζ ανόδου στην Α1 Ανδρών καθώς ο Απόλλωνας χρειάστηκε να πάρει 39 πόντους για να κατακτήσει το πρώτο σετ ενώ κόκκινη είδαν οι Δανιάς και Κάλας ο πρώτος επειδή είπε κάτι στον διαιτητή ενώ ο δεύτερος επειδή λογομάχησε με τον Κατσακούλα. Ενώ δυστυχώς ο Απόλλωνας έχασε τον Κουτσομύτη με διάστρεμμα.

Στο δεύτερο σετ η Ροδίων φάνηκε κουρασμένη από την υπερ προσπάθεια του προηγούμενου σετ και βρέθηκε να χάνει σε όλη σχεδόν τη διάρκειά του από τον πιο «φρέσκο» Απόλλωνα.

Στο τρίτο σετ η καλή απόδοση της Ροδίων έφερε ξανά το παιχνίδι σε καλή ροή με τη Ροδίων να παίρνει προβάδισμα και να κατακτά το σετ τελικά χάρη σους Ποτολίδη και Κάλα με τον Απόλλωνα να σκοράρει με Σαμπάνη, Σαμαντά και Μπαρμπούνη ενώ έκανε και κάποια λάθη στο τέλος του σετ.

Κόκκινη ο Αρβανίτης στο τέταρτο σετ έκανε το σκορ 6-4 και πολλές διαμαρτυρίες για τις δύο ομάδες και τελείωσε με διαμαρτυρίες καθώς από μια κόκκινη στον Σαμπάνη και Ποτολίδη έληξαν το σετ υπέρ του Απόλλωνα οδηγώντας τον στον τελικό. Σε όλο το σετ ο Απόλλωνας με όπλο το σερβίς του Κατσακούλα πήρε διαφορά και το κατέκτησε εύκολα.

Τα σετ: 3-1 (39-37, 25-18, 19-25, 25-18)
 
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Κουμπλής): Φραγκιαδάκης, Σαμπάνης, Σαμαντάς, Μπαρμπούνης, Κατσακούλας, Δανιάς /  Βελούδης (λ), Μελιγγιώτης, Ποντικίδης , Κουτσομύτης 
ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΙΣ (Νίκος Τρατσέλας): Ποτολίδης, Κάλας, Μακρής,, Μοσχούς, Παππάς, Προδρομίδης / Αρβανίτης (λ) / Μαυράκης, Γεράκης, Κοκολάκης.
 
Πρόγραμμα:
 
Σάββατο 31 Μαρτίου
 
Απόλλων Αθηνών - Ροδίων Άθλησις (1) 3-1 (39-37, 25-18, 19-25, 25-18)
20.15: ΑΕΚ - ΑΟ Παλλήνης (2)
 
Κυριακή 1 Απριλίου
 
13.30: Ροδίων Άθλησις - Ηττημένος (2)
15.30: Απόλλων Αθηνών - Νικητής (2)