Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τάσος Πετρίδης: «Η άνοδος της Κομοτηνής δεν ήταν τυχαία»

O M.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής επέστρεψε στην Volley League μετά από 19 χρόνια και η πόλη της Θράκης που στο παρελθόν έχει βγάλει σημαντικούς αθλητές βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση.

Αντιπρόεδρος του συλλόγου και πρόεδρος της εννιαμελούς επιτροπής που διοικεί το τμήμα του βόλεϊ είναι ο Τάσος Πετρίδης. Υπήρξε αθλητής της ομάδας και μάλιστα από τους καλύτερους διαγωνίους που έχει βγάλει η... ΑΕΚ της Θράκης. Ο Τάσος Πετρίδης μίλησε στο volleyleague.gr για την εφετινή σεζόν και την άνοδο στην Volley League Πάμε Στοίχημα:

«Η άνοδος δεν ήταν αυτοσκοπός αλλά βήμα, βήμα είδαμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το καλοκαίρι του 2017 αποχώρησαν από την ομάδα πέντε παίκτες, οι περισσότεροι φοιτητές που μας στήριζαν. Αντιμετωπίσαμε το δίλημμα να ενισχυθούμε ή να διαλυθούμε. Μία ομάδα παραγόντων νοσταλγών των παλιών καλών εποχών αποφασίσαμε να ηγηθούμε και να ακολουθήσουμε τον δύσκολο δρόμο. Ενισχύσαμε λοιπόν την ομάδα και οργανώσαμε το τμήμα. Φέραμε παίκτες από την Αλεξανδρούπολη και προπονητή τον Ηλία Κρεούζη με τον οποίο είχαμε άριστη συνεργασία», δήλωσε ο Τάσος Πετρίδης.

Επιχειρηματίας και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά πως για να λειτουργήσει η ομάδα και να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό στην κορυφαία κατηγορία θα πρέπει να έχει πλατιά βάση υποστήριξης από το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της Κομοτηνής και των γύρω περιοχών.

«Η ομάδα έχει μεγάλη στήριξη από τον απλό κόσμο. Βάλαμε ένα πούλμαν για τους αγώνες μπαράζ στην Αλεξανδρούπολη και πολλοί ακόμα ήρθαν με τα αυτοκίνητα τους. Η υποστήριξη έπαιξε το ρόλο της στα μπαράζ. Οι παίκτες είδαν πως δεν είναι μόνοι τους. Από εκεί και πέρα όμως για να οργανωθεί μία ομάδα και να γίνει ανταγωνιστική στην Βόλεϊ Λιγκ δεν φτάνει η αυθόρμητη συμπαράσταση και η αγάπη του κόσμου. Χρειάζεται υποστήριξη από τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της Κομοτηνής για να γίνει κάτι ξεχωριστό και σωστό».

Σχετικά με την έδρα της ομάδας ο Τάσος Πετρίδης είπε: «Έδρα μας είναι το παραδοσιακό γυμναστήριο του συλλόγου που χωράει περίπου 500 θεατές αλλά υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να έχουμε και το πανεπιστημιακό γυμναστήριο αλλά ακόμα όλα αυτά είναι στη θεωρία».

Οπως λέει ο Τάσος Πετρίδης η μεγάλη δύναμη του συλλόγου είναι οι υποδομές του αλλά και η οργάνωση όλου του συλλόγου: «Η άνοδος μας θεωρώ πως δεν είναι τυχαία. Η δυναμική που δημιουργήθηκε μέσα στη σεζόν προήλθε από την καλή οργάνωση σε όλο το σύλλογο. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των τμημάτων εντός του συλλόγου. Αντίθετα υπάρχει κατανόηση και σωστή επικοινωνία. Το τμήμα βόλεϊ δεν είναι μόνο η ανδρική ομάδα αλλά και οι ακαδημίες. Εχουμε καλή ομάδα παίδων που πήρε την 2η θέση στο πρωτάθλημα Θράκης πίσω από το Σουφλί. Εχουμε καλή φουρνιά και σε αγόρια και σε κορίτσια και προσπαθούμε να ανοίξουμε την βάση του βόλεϊ στην πόλη μας».

Στην υποθετική ερώτηση για το πόσοι παίκτες του ρόστερ θα συνεχίσουν στην Volley League Πάμε Στοίχημα ο Τάσος Πετρίδης είπε: «Δεν είμαι προπονητής, ούτε και μπορώ να δεσμευτώ για τίποτα. Υποθετικά θα απαντήσω κι εγώ λέγοντας πως τουλάχιστον το 70% των παικτών θα μείνει γιατί αξίζουν τα παιδιά να ζήσουν την εμπειρία της μεγάλης κατηγορίας. Άλλωστε για αυτό μόχθησαν όλη τη σεζόν και θα ήταν άδικο να γίνουν αλλαγές εντυπωσιασμού».

Η τρίτη άνοδος

Η ΑΕ Κομοτηνής έχει γράψει στο ενεργητικό της τρεις παρουσίες στην Volley League Ανδρών. Η πρώτη ήταν την σεζόν 1989-90 που πήρε την 10η θέση και ανέβηκε πάλι το 1997. Τη σεζόν 1997-98 πήρε την 10η θέση και ένα χρόνο αργότερα (1998-99) πήρε την 12η θέση και υποβιβάστηκε.

Πηγή: volleyleague.gr

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.