Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας ανόδου

Όταν τον Αύγουστο του 2017 άρχισε τις προπονήσεις η ΑΕΚ λίγοι – μα πάρα πολύ λίγοι – ήταν εκείνοι που αμφέβαλλαν για την πορεία αυτής της ομάδας.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν από την αρχή καταδικασμένοι στην επιστροφή στην Α1 κι όλοι το γνώριζαν αυτό.

Η ΑΕΚ φέτος ήταν ενισχυμένη με παίκτες όπως ο Κανέλλος , ο Λάππας, ο Αχιλλεόπουλος, ο Μάρκου που είχαν έρθει απευθείας από την Α1, τους συνήθεις «ύποπτους» Κρέτση, Παπαδόπουλο και Αλεξίου (ο Αλεξίου έχει αγωνιστεί για την ΑΕΚ το 2011-2014, 2015 και το 2016-2017, ο Κρέτσης το 2012-2014 και ξανά αυτή τη σεζόν ενώ ο Παπαδόπουλος το 2012-2014 και 2015-2016) να φοράνε ξανά τα χρώματα της «Ένωσης» και να δένουν με την πείρα και το ταλέντο τους την αρχική 7άδα, με τον Μαυραγάνη να έρχεται αργότερα στο κέντρο αφού πήρε το ελευθέρας από την Παναχαϊκή, τον Ανάγνου, τον Κουλοχέρη και τον Δεληπρίμη από την περσινή δυνατή Α2 (Απόλλωνα-Παλλήνη-Πανιώνιο αντίστοιχα) και με τους νεαρούς Σωνάκη, Δραβόπουλο να παραμένουν από την περσινή νεανική ΑΕΚ.

Ενορχηστρωτής αυτής της ομάδας ο Νίκος Νεόφυτος που πήρε μια ομάδα φτιαγμένη για να ανέβει κατηγορία και δεν παρέκλινε ποτέ από το στόχος της, φτάνοντας μάλιστα να κοιτάξει στα μάτια και τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης στο Κύπελλο Ανδρών αφού πρώτα απέκλεισε τον ΟΦΗ.

16 Νίκες στην κανονική διάρκεια, 48 βαθμοί, 48 σετ υπέρ 3 κατά.

2 Νίκες στα μπαράζ ανόδου, 6 σετ υπέρ 1 κατά.

Το αποτέλεσμα; Άνοδος. Άνοδος παίζοντας σε ένα παγωμένο κι αφιλόξενο ΜΕΤΣ, άνοδος με τον οβολό των φιλάθλων της ομάδας και το πείσμα και τη θέληση των αθλητών και τη χαρισματική καθοδήγηση του Νεόφυτου.

Και τώρα ξανά η ΑΕΚ στην Α1. Στην Α1 την οποία είχε εγκαταλείψει πριν δύο χρόνια με χίλια μύρια προβλήματα. Ψάχνοντας τότε ξανά πάλι για έδρα, ψάχνοντας αθλητές, ψάχνοντας φιλάθλους και διοίκηση. Όλοι εύχονται αυτά να παραμείνουν στο παρελθόν και η νέα ΑΕΚ σαν τον Φοίνικα που Γεννιέται από τις Στάχτες της να βρει το δικό της δρόμο που θα είναι ανοδικός και αντάξιος των φιλάθλων της που πιστεύουν στην ΑΕΚ της Καρδιάς σε όλη την Ελλάδα.