Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «Eλαφρά Tαξιαρχία» επένδυσε στην «Generation X» και κέρδισε

Το περασμένο καλοκαίρι λήφθηκε μια – όπως αποδείχθηκε – καθοριστική και πολύτιμη απόφαση.

Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης έδωσε… τόπο στα ταλαντούχα νιάτα στην ανδρική ομάδα βόλεϊ του Συλλόγου και παράλληλα διατήρησε τα «κλειδιά» στα χέρια του πολύπειρου Τάσου Κουμπλή, ώστε εκείνος να κάνει τα παιδιά καταρχάς ομάδα και τελικώς… άνδρες. Όπερ και εγένετο.

Οι νέοι αυτοί άνδρες φρόντισαν υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους  να κάνουν όλη την κατηγορία (Α2) να… παραμιλά, φτάνοντας μόλις ένα βήμα μακριά από τον προβιβασμό στη Volley League!

Η «Eλαφρά Tαξιαρχία» επενδύοντας στη δική της «Generation X» (τους 7 αθλητές της – Μπαρμπούνης, Καρράς, Βελούδης, Κουτσομύτης, Μελιγγιώτης, Παύλου, Ποντικίδης - ηλικίας 17 έως 21 ετών) και στους επίσης νεαρούς αλλά εμπειρότερους Φραγκιαδάκη (23 ετών), Σαμπάνη (24), Σαμαντά (25), Δανιά (27) και Κατσακούλα (29) κατάφερε να καταπλήξει τους πάντες.

Τερμάτισε πρώτη στον Α1 υποόμιλο της Α2 των Ανδρών με 43 βαθμούς, έναντι 39 της δεύτερης Παλλήνης, και 37 του Πανιωνίου και του ΟΦΗ (μπροστά, δηλαδή, από τις δύο ομάδες που ξεκίνησαν έχοντας τον τίτλο του φαβορί) και στο Final Four, που έγινε στη Ριζούπολη, απέκλεισε στον ημιτελικό την πολύπειρη Ρόδο (3-1 σετ), αλλά λύγισε στον τελικό της ανόδου γνωρίζοντας την ήττα (3-0 σετ) από το… Grande φαβορί. Την ΑΕΚ.

 Η ονειρεμένη αυτή πορεία μπορεί να μην οδηγήθηκε στην απόλυτη υπέρβαση, αλλά θα αποτελέσει πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον. Κι αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό, αφού τα οφέλη ήταν και είναι πολλαπλά. Ο Απόλλων στηριζόμενος στις δικές του αξίες περί ύπαρξης οικογενειακού κλίματος και ευγενούς αθλητικής άμιλλας, κατάφερε να στρέψει πάνω του τα βλέμματα, κάτι που αποδεικνύεται και από την κλήση δύο παικτών του (των Μπαρμπούνη και Μελιγγιώτη) στην Εθνική Εφήβων, και παράλληλα να ενισχύσει το «όνομα» του ως Σύλλογος όπου οι νεαροί ταλαντούχοι αθλητές διδάσκονται σωστό βόλεϊ πρωταγωνιστώντας.

Η ίδια συνταγή, λοιπόν, θα διατηρηθεί και την επόμενη σεζόν με τον μέσο όρο ηλικίας, μάλιστα, να μειώνεται, διότι η επένδυση στα νιάτα και στους καλούς χαρακτήρες ήταν μια μελετημένη κίνηση που εκ του αποτελέσματος δικαίωσε διοίκηση και προπονητή και θα αποτελέσει οδηγό τους και για τα επόμενα χρόνια.

Για την φετινή επιτυχία του τμήματος βόλεϊ του Απόλλωνα αλλά και για τα σχέδια εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς μίλησαν στο apollongs.gr, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Παναγιώτης Καταβέλος, ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας, Τάσος Κουμπλής, και ο άνθρωπος που αποτελεί την ψυχή του τμήματος, ο έφορος Δημήτρης Αθανασέκος.

Παναγιώτης Καταβέλος: «Ίδια συνταγή με τον ίδιο “γιατρό”»

Η κεφαλή του Συλλόγου,  ο πρόεδρος του ΓΣ «Απόλλων Σμύρνης», Παναγιώτης Καταβέλος, αφού έκανε τη σύνοψη της χρονιάς, έδειξε το δρόμο που η διοίκηση έχει αποφασίσει να χαράξει για το μέλλον:

«Η σαιζόν 2017 – 2018 για το αντρικό βόλλεϋ ήταν πολύ πετυχημένη. Με τεράστια ανανέωση παικτών, πολλούς νεαρούς ταλαντούχους 17 – 21 ετών, με 4 «έμπειρους»  παίκτες και προπονητή – καθηγητή – καθοδηγητή τον Τάσο Κουμπλή. Πολλή και καλή προπόνηση, δέσιμο ομάδας σταδιακά, καλά αποτελέσματα, καλές εμφανίσεις, καλό κλίμα και στο τέλος 1η θέση στον όμιλο. Διεκδίκηση της ανόδου σ’ ένα πολύ πετυχημένο Final  Four στο κλειστό του  ΑΠΟΛΛΩΝΑ, με πρόκριση στον τελικό και ήττα από την ΑΕΚ.

Είμαστε πολύ περήφανοι για τους αθλητές μας, για τον προπονητή μας, και για τον έφορο Δημήτρη Αθανασέκο, ψυχή του βόλλεϋ στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ,  συντελεστή οργάνωσης και επιτυχίας του τμήματος. Φέτος με πολλή προσπάθεια ξεκινήσαμε και τη δημιουργία παιδικού τμήματος ώστε να μην έχουμε -3 βαθμούς και τα καταφέραμε κι εκεί.

Ελπίζουμε την νέα σαιζόν να κάνουμε ακόμη πιο νέα και ταλαντούχα ομάδα με την ίδια συνταγή και τον ίδιο «γιατρό». Οι φίλαθλοι μας αγάπησαν και στήριξαν την ομάδα βόλλεϋ και οι γονείς των αθλητών είχαν εξαίρετη στάση. Παρά τα στενά οικονομικά πλαίσια του συλλόγου, προσδοκούμε μία αντίστοιχη  πορεία και την επόμενη χρονιά και στο τέλος… θα δούμε.

Τάσος Κουμπλής: «Στον Απόλλωνα διοχετεύω όλη την αγάπη μου για το βόλεϊ»

Ο Τάσος Κουμπλής, προπονητής στον Απόλλωνα Σμύρνης για δεύτερη σερί σεζόν, είναι ένας άνθρωπος με βαθιά γνώση του βόλεϊ. Για να το καταλάβει κανείς αρκεί, βεβαίως, μια ματιά στο παλμαρέ του, αλλά και μια συζήτηση μαζί του. Έχει μεγάλη σημασία, λοιπόν, όταν ο άνθρωπος αυτός μιλά για… μοναδικότητα του Απόλλωνα και ταυτόχρονα τονίζει ότι απολαμβάνει τη δουλειά του στην «ελαφρά ταξιαρχία» στην οποία – όπως λέει – διοχετεύει όλη την αγάπη του για το άθλημα με στόχο τη δημιουργία σε μια περίοδο κρίσης για το ανδρικό βόλεϊ:

«Ο Απόλλων διαφέρει από πολλές ομάδες, για να μην πω ότι διαφέρει απ’ όλες τις ομάδες. Είναι μια οικογένεια και σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ άνετα και όμορφα να δουλεύεις εκεί.

Απολαμβάνω τη δουλειά μου στον Απόλλωνα. Αυτή τη στιγμή διοχετεύω όλη την αγάπη που έχω για το βόλεϊ. Το λατρεύω το άθλημα και γι’ αυτό το κάνω. Δεν το βλέπω καθαρά επαγγελματικά, εξάλλου ο Απόλλων δεν είναι ούτε Ολυμπιακός, ούτε ΠΑΟΚ. Ξέρω γιατί δουλεύω. Για έναν προπονητή αποτελεί ικανοποίηση να παίρνει πρωτάθλημα με μεγάλες ομάδες. Το έχω ζήσει. Αλλά αυτό είναι απόρροια πολλών πραγμάτων. Εγώ θεωρώ ότι τα πιο σημαντικά πράγματα στην καριέρα μου τα έκανα στις ομάδες του Νηρέα, του Κύζικου Νέας Περάμου, του Κτησιφώντα και στην Εθνική ομάδα. 

Θεωρώ πιο σημαντικό για το ελληνικό βόλεϊ, που περνάει μια κρίση στους Άνδρες, τη δημιουργία. Το να βγαίνουν νέα παιδιά. Γι’ αυτό προσπαθώ στον Απόλλωνα και αυτό είναι που με ευχαριστεί. Ο καθρέφτης κάθε προπονητή είναι οι αθλητές του».

Για την επιτυχία, στους άξονες στους οποίους αυτή βασίστηκε αλλά και για τη νέα σεζόν τόνισε: 

«Το θέμα είναι ότι η επιτυχία είχε κάποιες βάσεις και επίσης ότι ήξεραν όλοι ότι ο προπονητής προπονεί τους παίκτες για την ομάδα και όχι την ομάδα για το καλό των παικτών. Θέλω να πω με αυτό ότι οι παίκτες αλλάζουν η ομάδα ποτέ. Επίσης έγινε κατανοητό από τα παιδιά το εξής: Στην ομάδα μας δεν παίζουν οι καλύτεροι παίκτες, αλλά οι παίκτες που μπορούν να φτιάξουν την καλύτερη ομάδα. Από τον Σύλλογο επίσης έχει γίνει κατανοητό ότι δεν μπορείς να χτίζεις και να κατοικείς ταυτόχρονα. Πρώτα γίνεται το ένα και μετά το άλλο.

Η ομάδα μας είναι γνωστό ότι έχει νέα παιδιά που μαθαίνουν και όπως είναι φυσικό δεν γίνεται να μαθαίνεις χωρίς να κάνεις λάθη. Γι’ αυτό εμείς σαν ομάδα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο εμείς μαθαίνουμε ο αντίπαλος παίρνει πόντους. Αυτό πιστεύω πως αν δεν το ξεχνάμε θα μας βοηθήσει να μάθουμε πιο γρήγορα.

Τα παιδιά είναι νέα παιδιά που δουλεύουν κι έχουν κατανοήσει ότι δεν υπάρχουν ζηλοφθονίες. Χαίρεσαι και θαυμάζεις την επιτυχία του συναθλητή σου και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Ανταγωνισμός υπάρχει, αλλά με την καλή έννοια. Με θεμιτά μέσα κάθε αθλητής θέλει να γίνει καλύτερος και γι’ αυτό προσπαθεί…

Σαν ομάδα αν κάπου μειονεκτούμε – λέω για παράδειγμα την πρώτη πάσα - επιτιθέμεθα στο πρόβλημα και δεν το αποφεύγουμε. Έτσι προσπαθώντας καταλαβαίνεις και βλέπεις πιο πέρα απ’ όσα μπορείς να δεις. Αυτό κάναμε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Τα παιδιά είναι και καλοί χαρακτήρες, έχουν και ταλέντο και έχουν κατανοήσει ότι ο σοβαρός αθλητής ο οποίος ξέρει ότι είναι καλός σε κάποια πράγματα προσπαθεί να γίνει καλύτερος και δεν νομίζει ότι ξέρει όλα. Εξάλλου, αν κάποιος το νομίζει είναι ανόητος. Τη νέα σεζόν θα εξακολουθήσουμε να δουλεύουμε στις ίδιες βάσεις με νέα παιδιά, που έχουν όρεξη για δουλειά, που θέλουν να μάθουν και μέσα από αυτήν τη διαδικασία θα ωφεληθούν και οι ίδιοι και η ομάδα».

Δημήτρης Αθανασέκος: «Υποσχεθήκαμε να κάνουμε τον κόσμο του βόλεϊ να μιλά για εμάς και τα καταφέραμε»

Γνώστης του βόλεϊ (παλιός αθλητής γαρ), οργανωτικός και ψυχή του τμήματος. Κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που δικαίως αποδίδονται στον Δημήτρη Αθανασέκο, τα λόγια του οποίου αποτυπώνουν ότι τίποτα δεν έγινε τυχαία (και) φέτος στον Απόλλωνα:

«O ΑΠΟΛΛΩΝ και εγώ σαν υπεύθυνος του τμήματος βόλεϊ, συμπληρώσαμε μία πενταετία συνεχούς παρουσίας στο Πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών. Όλα τα χρόνια εκτός από τις δύο τελευταίες περιόδους, είχαμε αξιοπρεπείς εμφανίσεις δεν κινδυνεύσαμε αλλά και δεν πλησιάσαμε την κορυφή.

Την φετινή χρονιά ξεκινήσαμε με μία νέα θεώρηση, βασιζόμενοι σε παιδιά με ταλέντο, υποσχεθήκαμε να κάνουμε τον κόσμο του βόλεϊ να… μιλάει για εμάς και καταφέραμε να παίξουμε στον τελικό του φάιναλ φορ με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Οι στόχοι μας - παρά την πικρία της ήττας στον τελικό - εκπληρώθηκαν με το παραπάνω! Τα παιδιά του Απόλλωνα δούλεψαν όσο κανείς άλλος, δίπλα σε ένα μεγάλο γνώστη του βόλεϊ τον Τάσο Κουμπλή και κατάφεραν να ταράξουν τις ισορροπίες στην κατηγορία!

Ικανοποιημένοι και αναγνωρισμένοι σαν Ομάδα, θα ακολουθήσουμε και την ερχόμενη περίοδο την ίδια συνταγή. Θα βασιστούμε σε νέα παιδιά, ταλαντούχα, με όρεξη για δουλειά, με σκοπό να πάμε ακόμα πιο ψηλά. 

Η πρόσφατη επιτυχημένη πορεία μας λειτούργησε καταλυτικά στην επιθυμία νέων αθλητών να έρθουν κοντά μας! Ήδη έχουμε πολλές προτάσεις από αθλητές και ομολογώ ότι αυτό ήταν κάτι που περιμέναμε αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.

Σχεδιάζουμε λοιπόν το μέλλον μας με προσοχή και επιλέγουμε τις καλύτερες από τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται. Αν και ο κορμός της ομάδας θα παραμείνει ίδιος σε μεγάλο βαθμό, οι προσθήκες θα γίνουν εκεί που η ομάδα χρειάζεται βελτίωση. Πάντα με σύνεση, σε καιρούς δύσκολους, ψάχνοντας επιπλέον και για ανθρώπους που θα μπορέσουν να στηρίξουν/βοηθήσουν οικονομικά την προσπάθεια μας.

Λίγο πριν την νέα εκκίνηση, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα παιδιά που βοήθησαν φέτος και να ευχηθώ σε όσα δεν συνεχίσουν μαζί μας, καλή συνέχεια και επιτυχία στο δρόμο τους».

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.