Ξεκίνημα με το δεξί για τον Πανερυθραϊκό σε ματς για γερά νεύρα

Ωραίο θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν τον αγώνα του Πανερυθραϊκού και τον ΑΟ Αιγιαλέων την πρώτη αγωνιστική της Α2 Ανδρών στο Νότιο όμιλο.

Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας επικράτησε 3-2 σετ σε ένα ματς που έσπασε καρδιές στο τάι μπρέικ.

Από την αρχή οι ομάδες έδειξαν τις διαθέσεις τους παίζοντας πολύ καλό βόλεϊ, έχοντας κύρια επιθετικά όπλα τους Τσικάτο και Βασιλάκο.

Στο πρώτο σετ ο Πανερυθραϊκός προηγήθηκε 11-9 αλλά ο ΑΟ Αιγιαλέων ισοφάρισε 15-15 και ακολούθησε μάχη ως τους τελευταίους πόντους του σετ που ολοκληρώθηκε 25-23 υπέρ των φιλοξενουμένων.

Στο δεύτερο σετ ο Πανερυθραϊκός βγήκε νωρίς μπροστά στο σετ και δεν άφησε περιθώρια στην φιλοξενούμενη ομάδα να αντιδράσει καθώς με επιθέσεις από τα άκρα και το κέντρο και καλές άμυνες έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του και πήρε το σετ 25-14.

Στο τρίτο σετ έγινε μεγάλη μάχη με τον Τσικάτο να πρωταγωνιστεί για ακόμα μια φορά για τη Νέα Ερυθραία. Βασιλάκος και Γεωργακόπουλος από την άλλη έδιναν λύσεις στην Αιγιαλέων, οι αντίπαλοι κυνήγαγαν μέχρι και την τελευταία μπάλα κάνοντας ταυτόχρονα και λάθη με αποτέλεσμα το σετ να πάει στον πόντο ως το τέλος και να το κατακτά ο ΑΟ Αιγιαλέων 26-24.

Στο τέταρτο σετ ο Πανερυθραϊκός ήταν επιβλητικός και με τον Κωστόπουλο να μπαίνει και να παίζει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του παιχνιδιού της ομάδας του κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα στο τάι μπρέικ.

Στο τάι μπρέικ όλα έδειχναν πως ο Πανερυθραϊκός θα έπαιρνε εύκολα τη νίκη όταν προηγήθηκε 12-6 με καλά μπλοκ κυρίως του Βήτα και επιθέσεις από Κωστόπουλο και Τσικάτο όμως η φιλοξενούμενη ομάδα είχε διαφορετική άποψη. Η αλλαγή του πασαδόρου άλλαξε την ροή του παιχνιδιού, άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και να κάνει από το 14-10, σε 14-13 αλλά στο τέλος ήρθε η λύτρωση για την Ερυθραία με μπλοκ του Σοφοκλή Βήτα στον Βασιλάκο.

Τα σετ: 23-25, 25-14, 24-26, 25-19, 15-13

Διαιτητές: Προκοπίου, Καπλανίδης.

Πανερυθραϊκός (Νικολάκης): Σοφοκλής Βήτας, Τσικάτος, Μήττας, Κρέτσης, Φιλιππουπολίτης, Κοτζαμπάσης Μ., Πλεμμένος (λ) / Γιάννης Βήτας, Μανδηλάρης, Κωστόπουλος, Σεβδαλής, Καραγιώργος,

ΑΟ Αιγιαλέων (Γεράνιος) : Βλαχοστάθης, Βασιλάκος, Λιβαθηνός, Δασκαλόπουλος Θ., Κοσμάς, Γεωργακόπουλος, Μιχόπουλος (λ) / Πελεκούδας, Παπασταθόπουλος, Κλειδέρης, Χασάπης

Ο Σοφοκλής Βήτας μας είπε μετά το τέλος του αγώνα: 

"Δεν ήταν καλή εμφάνιση για εμάς, κάναμε πολλά λάθη και ατομικά και τακτικά. Είναι ευχάριστο που ξεκινήσαμε με νίκη αλλά πρέπει να έχουμε το κεφάλι χαμηλά και να δουλεύουμε για να πιάσουμε την απόδοση που θέλουμε".