ΟΦΗ, Ροδίων Άθλησις, Κέρκης Σάμου και Δραπετσώνα έτοιμες να διεκδικήσουν την άνοδο στη Volley League (ΤΑ ΡΟΣΤΕΡ)

Στο «Στ. Καλαϊτζής» στην Νέα Ερυθραία θα φιλοξενηθεί το διήμερο 13-14 Απριλίου το τουρνουά ανόδου του Α' ομίλου της Α2 Ανδρών. ΟΦΗ και Ροδίων Άθλησις ήταν οι δύο καλύτερες ομάδες του 1ου υποομίλου και μαζί με τον Κέρκη Σάμου και τη Δραπετσώνα από τον 2ο υποόμιλο, θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για την Volley League Ανδρών της περιόδου 2019-20. 

Καμία εκ των τεσσάρων ομάδων δεν έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στη μεγάλη κατηγορία. 

Δημήτρης Ζλατιλίδης: «Ώρα να πάρουμε τους καρπούς της τετραετούς προσπάθειά μας»

Ο προπονητής του ΟΦΗ Δημήτρης Ζλατιλίδης είπε: «Μπήκαμε στην τελική ευθεία και μπροστά μας έχουμε 2 τελικούς. Έχουμε ετοιμαστεί τεχνικά και ψυχικά και πάμε να δώσουμε τη δική μας μάχη. Σε αυτά τα παιχνίδια παίζει ρόλο η ψυχή και η καρδιά, αλλά πρέπει να μπορείς να παίξεις κιόλας. Εμείς μπορούμε, έχουμε ετοιμαστεί, ξέρουμε τους αντιπάλους μας και τους σεβόμαστε. Σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι οι πιθανότητες είναι 50-50. Μπορούν να γίνουν τα πάντα και δεν μπορώ να πω ότι έχουμε προβάδισμα. Πολύ θετικό για το ελληνικό βόλεϊ το γεγονός ότι αγωνίζονται στα μπαράζ τρεις νησιώτικες ομάδες. Βέβαια αυτές οι ομάδες πρέπει να στηριχτούν από την Ομοσπονδία και γενικά στον χώρο του αθλήματος. Εμείς κάνουμε την δική μας προσπάθεια 4 χρόνια τώρα και φέτος έχουμε μία πιο πλήρης ομάδα. Είχαμε δημιουργήσει ένα τετραετές πλάνο, βρισκόμαστε στο τέλος του και θέλουμε να πάρουμε τους καρπούς του».

ΕΔΩ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΟΦΗ

42098402 10156804870941385 3016783156104658944 o

Αλέξανδρος Καμπερίδης: «Επί ίσοις όροις»

Ο προπονητής της Ροδίων Άθλησις Αλέξανδρος Καμπερίδης δήλωσε: «Ήταν μία δύσκολη χρονιά για τη Ροδίων. Ήρθα σχεδόν στα μέσα της σεζόν και υπήρξαν ορισμένες αλλαγές παικτών. Παρόλα αυτά, καταφέραμε ως η μοναδική εκπρόσωπος των Δωδεκανήσων να διεκδικούμε την άνοδο στη Volleyleague για 4η συνεχή χρονιά. Αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό για το νησί γενικότερα και για το βόλεϊ στα Δωδεκάνησα. Επίσης είναι πολύ θετικό που παίζουν 3 ομάδες από νησιά στο τουρνουά ανόδου. Είναι σημαντικό για το άθλημα να υπάρχουν ομάδες που πρωταγωνιστούν από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Όσον φορά το τουρνουά, θα αναμετρηθούν οι 4 καλύτερες ομάδες της Α2 και δεν μπορείς να κάνεις προγνωστικά. Πάμε όλοι επί ίσοις όροις για την άνοδο». 

ΕΔΩ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΡΟΔΙΩΝ

636806517059344178

Αντώνης Παπαδόπουλος: «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη»

Ο προπονητής του Κέρκη Σάμου Αντώνης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Καταρχήν είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι 3 από τις 4 ομάδες των μπαράζ είναι από νησιά. Η σεζόν για τον Κέρκη Σάμου έχει ήδη θετικό πρόσημο. Έχουμε κάνει την υπέρβαση σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό που ήταν η γρήγορη παραμονή και φθάσαμε μέχρι τα τελικά μπαράζ ανόδου. Καλούμαστε στον ημιτελικό να αντιμετωπίσουμε τη Ροδίων Άθλησις, ομάδα με εμπειρία σε τέτοιους αγώνες. Θα έχουμε κάποιους φίλους της ομάδας στο πλευρό μας, όμως θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα για εμάς αν συμφωνούσαν όλες οι ομάδες να γίνουν τα μπαράζ στα Σάμο, όπως είχαμε αιτηθεί. Θεωρώ πως φαβορί είναι ο ΟΦΗ λόγω ρόστερ, με αθλητές επιπέδου Volleyleague. Τρώγοντας όμως έρχεται η όρεξη και εμείς θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για την άνοδο».

ΕΔΩ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΚΕΡΚΗ

IMG 6806

Γιάννης Πλήθης: «Είμαστε το αουτσάιντερ»

Ο προπονητής της Δραπετσώνας Γιάννης Πλήθης τόνισε: «Η Δραπετσώνα έχει ένα θαυμάσιο υλικό, αλλά επί μήνες ταλανιζόταν στα οικονομικά προβλήματα. Είναι μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο που με αυτά που αντιμετωπίζει, να καταφέρει με το φιλότιμό του να φτάσει σε σημείο να διεκδικεί την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Είμαστε το αουτσάιντερ και το γνωρίζουμε. Τα οικονομικά μεγέθη των άλλων ομάδων είναι πολύ υψηλά για τη σημερινή εποχή και μπορούν να κοντράρουν ομάδες της Volleyleague. Η Δραπετσώνα έχει υλικό νέων παιδιών με όνειρα, φιλοδοξίες και εμπόδια τα οικονομικά προβλήματα. Ως παίκτης και ως προπονητής έχω δώσει πολλούς τέτοιους αγώνες και σε παιχνίδια νοκ άουτ, σημασία μεγάλη έχει η καρδιά και η ψυχή του αθλητή. Φυσικά παίζει ρόλο και το υλικό που διαθέτεις και σε τι μέρα θα βρεθείς. Για εμάς είναι τεράστια επιτυχία η παρουσία μας στο τουρνουά ανόδου και πάμε ως αουτσάιντερ να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί».

ΕΔΩ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

IMG 5232

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 13 Απριλίου

Στ. Καλαϊτζής 17.00: ΟΦΗ - ΔΑΣ Δραπετσώνας (1)
Στ. Καλαϊτζής 19.00: Ροδίων Άθλησις - ΑΣ Κέρκης (2)

Κυριακή 14 Απριλίου

16.00: Η (1) - Η (2)
18.00: Ν (1) - Ν (2)