Φωνάζουν να λυθεί το θέμα του γηπέδου οι παίκτες του Πανιωνίου

Η επιστολή που έστειλαν οι παίκτες του Πανιωνίου στον Δήμο Νέας Σμύρνης και στους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους:

Προς:
Δήμο Νέας Σμύρνης
Πανιώνιο Γ.Σ.Σ.
Λοιπούς ενδιαφερόμενους
Αξιότιμοι κύριοι, με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις έντονες ανησυχίες μας, για το παρόν και το μέλλον του ανδρικού τμήματος βόλεϊ του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης. Αλλά ας ξεκινήσουμε με μια μικρή ιστορική αναδρομή.
Σμύρνη 1890: Ιδρύεται ο Πανιώνιος Γ.Σ. Σμύρνης και μεταξύ των αθλημάτων που βρίσκονται κάτω από την «αγκαλιά» του, είναι και το βόλεϊ, σχηματίζοντας την πρώτη ομάδα στα χρονικά του ελληνικού αθλητισμού (1913). Με την Μικρασιατική Καταστροφή, ο Πανιώνιος διασώθηκε και έφερε ΚΑΙ το άθλημα του βόλεϊ στην Ελλάδα. Λίγα χρόνια αργότερα το 1925, ο Πανιώνιος εισηγείται την καθιέρωση του γυναικείου αθλητισμού, πρωτοπορώντας ξανά στον ελληνικό αθλητισμό. Όμως τα παραπάνω τα γνωρίζουμε. Πάμε στο σήμερα.
Αθήνα, Νοέμβριος 2019: Τα τμήματα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών (μιλάμε πάντα για το βόλεϊ), αγωνίζονται με ιδιαίτερη επιτυχία στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ (Α2 οι άνδρες, PreLeague οι γυναίκες), φέρνοντας κάθε χρόνο διακρίσεις και επιτυχίες στο σύλλογο της πόλης.
Μέχρι το 2018 και την κατεδάφιση του κλειστούγυμναστηρίου της οδού Αρτάκης, υπήρχε μια «Πανιώνια» στέγη για τα τμήματα, τόσο για τις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ για τη λειτουργία των τμημάτων, προπονήσεις, όσο και για τη διεξαγωγή των εντός έδρας αγώνων. Όλα αυτά, μέχρι να αποφασιστεί από τον Δήμο της Νέας Σμύρνης, με τα χρήματα της Περιφέρειας η κατεδάφιση του γηπέδου και να μείνει η πόλη μας, ως μια από τις ελάχιστες (αν όχι η μοναδική) στην Αττική, χωρίς κλειστό γυμναστήριο. Το αναφέρουμε αυτό χωρίς να είμαστε γνώστες λεπτομερειών και κρίνοντας μόνο εκ του αποτελέσματος, του οποίου η κατάσταση φέρνει αυτή την επιστολή.
Τη σεζόν 2018-2019, τόσο το ανδρικό, όσο και το γυναικείο τμήμα βρεθήκαμε στα βοηθητικά γήπεδα του ΣΕΦ για προπονήσεις, μετά τη σύμβαση του Δήμου με το φαληρικό γήπεδο. Όμως έδρα για τους αγώνες μας δεν υπήρξε, με αποτέλεσμα να αγωνιζόμαστε για τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ, το σύλλογο της πόλης σε κάθε πιθανό και απίθανο γήπεδο της Αττικής. Όμως η χρονιά τελείωσε με επιτυχία, παρά τα γηπεδικά προβλήματα.
Σεζόν 2019-2020: Οι προπονήσεις συνεχίζονται στο ΣΕΦ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Τότε χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση, οι ομάδες πετιούνται εκτός γηπέδου, ενώ φυσικά εξακολουθούμε να μην διαθέτουμε έδρα για τους εντός έδρας αγώνες μας. Και όλα αυτά, λαμβάνοντας θετικά μηνύματα από το Δήμο πως θα επιλυθεί άμεσα το θέμα. Τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές, το ανδρικό τμήμα κάνει 1,5 προπόνηση τη βδομάδα (δεν θεωρούμε προπόνηση το σχολικό γήπεδο στο 1ο Λύκειο), με αλχημείες και βάζοντας το σήμα που εκπροσωπούμε πάνω απ’ όλα.
Για να μην σας κουράζουμε με τα προβλήματά μας, με την επιστολή αυτή θέλαμε να σας παραθέσουμε τα αιτήματά μας. Οπότε:
Από το Δήμο της Νέας Σμύρνης απαιτούμε: Την άμεση επίλυση του γηπεδικού προβλήματος, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την εύρεση ενός ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ γηπέδου για τις προπονήσεις του τμήματος της ομάδας της πόλης. Πειράματα με... τέντες και μπαλόνια, τα θεωρούμε αστεία και προσβλητικά, τόσο για τα χρόνια που αγωνιζόμαστε όσο και για το όνομα του συλλόγου, τον οποίο εκπροσωπούμε σε όλη την Ελλάδα.
Παράλληλα, ζητάμε σε συνεργασία με τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ Γ.Σ.Σ. να λυθεί ΧΤΕΣ το όποιο θέμα υπάρχει με το κλειστό γήπεδο «Ανδρέας Βαρίκας», ώστε να χρησιμοποιηθεί σαν έδρα των ομάδων μας, ενώ θεωρούμε βέβαιο πως θα βρεθούν και κάποιες ώρες στο κλειστό, για να κάνουμε κάποια προπόνηση σε αυτό, απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία ενός αγωνιστικού τμήματος που θέλε να δουλέψει κάτω από επαγγελματικές προοπτικές, ώστε να εκπροσωπεί επάξια τον «Ιστορικό».
Αναμένουμε την άμεση λύση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Απαιτούμε το σεβασμό και ζητάμε την κατανόηση των όσων λογικών αιτημάτων παραθέτουμε παραπάνω. Για οτιδήποτε βρισκόμαστε στη διάθεσή σας.
Οι αθλητές του ανδρικού τμήματος βόλεϊ του Πανιωνίου Γ. Σ. Σμύρνης:
Βλαβιανός Μάριος
Γιαννόπουλος Γιώργος
Δημόπουλος Νίκος
Κούνας Νίκος
Κουτσούρης Στέλιος
Κωνσταντινίδης Παναγιώτης
Λιόντας Μιχάλης
Μαυραγάνης Διαμαντής
Σιώπης Δημήτρης
Τασάκος Γιάννης
Χατζηνικολάου Δημήτρης ''