Ντέρμπι μόνο για ένα σετ ο αγώνας στη Νέα Σμύρνη

Ντέρμπι μόνο για ένα σετ ήταν ο αγώνας μεταξύ του Μίλωνα και του Πανερυθραϊκού, στο κλειστό της Νέας Σμύρνης.

Ο Μίλωνας ήταν καταλυτικός, ενώ ο Πανερυθραϊκός έκανε πάρα πολλά λάθη, έμεινε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό, με αποτέλεσμα να χάσει εύκολα με 3-0 σετ.

Στο πρώτο σετ ο Μίλωνας μπήκε δυνατά και επιβλήθηκε από την αρχή στην ομάδα της Ν.Ερυθραίας.

Με συνεχόμενους πόντους δημιούργησε αρκετή διαφορά από τους φιλοξενούμενους. Μετά από άσσο του Μπέλλου, το σκορ έγινε 8-3 και ο Χατζηπέρρος αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ.
Ο Πανερυθραϊκός συνεχίζει τα λάθη, ενώ βγήκε ο Παπαδόπουλος για να δώσει τη θέση του στον Κωστόπουλο. Μετά από πολλή ώρα και από άουτ του Μπέλλου, η ομάδα της Ερυθραίας πήρε τον τέταρτο πόντο στο παιχνίδι ενώ το σκορ είναι 14-4.
Συνεχίζοντας οι δύο ομάδες να κερδίζουν έναν-έναν πόντο, έχουν φτάσει στο 18-6 και με λάθος του Βήτα στο 18-8. Με μπλοκ στον Τσικάτο, το σκορ έχει διαμορφωθεί σε 21-8 και στη συνέχεια με πόντο του Αλεξίου σε 22-8 και του Τσικάτου σε 22-9, ενώ ένα λάθος σερβίς του Βήτα, κάνει το 23-9. Δύο συνεχόμενοι πόντοι του Μπέλλου, τελειώνουν το σετ υπέρ του Μίλωνα με σκορ 25-9.

Στο δεύτερο σετ ο Πανερυθραϊκός μπήκε εντελώς μεταμορφωμένος, καθώς πήγαινε πόντο πόντο με τον Μίλωνα μέχρι το 5-5 και στη συνέχεια πέρασε μπροστά, για να ζητήσει ο Μίλωνας τάιμ άουτ στο 6-8. Το 8-10 έγινε μετά από λάθος σερβίς του Αλεξίου, σερβίς από τον Αδαμόπουλο 9-10, ενώ στη συνέχεια δύο συνεχόμενοι πόντοι του Τσικάτου έφεραν το σκορ στο 11-16, για να κάνει ο Μπέλλος το 13-17. Στο 14-17 η ομάδα της Ν.Ερυθραίας πήρε τάιμ άουτ.
Ένα λάθος σερβίς κι ένα μπλοκ άουτ του Μπέλλου, έφεραν το 16-18 και ένα μπλοκ στον Αλεξίου το 16-19. Μετά από ένα άουτ του Τσικάτου κι ενώ το σκορ είναι 18-19, ο Πανερυθραϊκός παίρνει άλλο ένα τάιμ άουτ. Ένας πόντος του Βήτα κάνει το 18-20 για να απαντήσει ο Μαντέκας και να γίνει το 19-20. Ένα μπλοκ στον Τσικάτο φέρνει την ισοπαλία στο σκορ και ένα μπλοκ του Βήτα στον Τσικάτο δίνει πάλι το προβάδισμα στον Πανερυθραϊκό.
Ο Μίλωνας συνεχίζει να πιέζει και οι δύο ομάδες συνεχίζουν να πηγαίνουν πόντο πόντο και να βρίσκονται συχνά ισόπαλες. Μετά το 23-24 από πόντο του Κωστόπουλου, ο Μίλωνας παίρνει ακόμα ένα τάιμ άουτ. Στην επιστροφή και μετά από πόντο του Αλεξίου, οι δύο ομάδες βρίσκονται και πάλι ισόπαλες με 24-24. Για πρώτη φορά ο Μίλωνας περνάει μπροστά με 25-24, μετά από μια φάση μεγάλης διάρκειας, που κατέληξε σε άουτ του Αδαμόπουλου. Τελικά το σετ πέρασε στον Μίλωνα με 26-24 και μετά από μπλοκ του Τσαρκάτογλου στον Μήττα.

Στο τρίτο σετ ο Πανερυθραϊκός είχε πολύ κακή απόδοση για ακόμα μια φορά κι έκανε πάρα πολλά λάθη. Ο Μίλωνας με επιθετικές αιχμές Μαντέκα, Αλεξίου, πήρε εύκολα διαφορές και πίεσε στο σερβίς, πράγμα που δεν κατάφερε καθόλου ο Πανερυθραϊκός. Δεν κατάφερε να απειλήσει στο παραμικρό τον Μίλωνα και έτσι ήρθε πολύ εύκολα το τελικό αποτέλεσμα.
Το τρίτο σετ από την αρχή, κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο με το πρώτο, αφού ο Μίλωνα μπήκε πάλι δυνατά και έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του. Βρισκόταν συνέχεια αρκετά μπροστά μέχρι το 10-5 που ζήτησε τάιμ άουτ ο Πανερυθραϊκός. Με πρωταγωνιστή τον Μαντέκα, το σετ έφτασε στο 14-6, ενώ στο 16-6 το μπλοκ στον Κωστόπουλο, ανάγκασε τον Χατζηπέρρο να τον αντικαταστήσει με τον Παπαδόπουλο. Ο Μαντέκας με επίθεση έκανε το 17-6, καθώς ο Πλεμμένος δεν μπόρεσε να βγάλει την άμυνα. Ο Παπαδόπουλος με πάιπ έκανε το 22-11 και ο Μαντέκας το 23-11. Το σετ έληξε με 25-13 και ο Μίλωνας (αφού προηγήθηκαν 2 λάθη στο σερβίς αμφοτέρω) πήρε το παιχνίδι με 3-0 σετ.

TA ΣΕΤ 25-9, 26-24, 25-13

ΑΟΝΣ Μίλων(Παπαδόπουλος): Κανελλόπουλος, Αλεξίου, Μαντέκας, Μπέλλος,  Μαυραγάνης, Τσαρκάτογλου,Πολυχρονιάδης (λ),/ Ράμμος, Καρακίτσος, Χάκκας, Ρούσσος (λ) , Κανάσαρος 

Πανερυθραϊκός(Χατζηπέρρος): Μήττας, Βήτας, Παπαδόπουλος, Αδαμόπουλος,  Τσικάτος, Κρέτσης, Πλεμμένος, (λ)/ Κωστόπουλος, Μανδηλάρης, Σεβδαλής, Καραγιώργος

Από τον Μίλωνα διακρίθηκαν οι Μπέλλος, Μαντέκας και Αλεξίου ενώ από τον Πανερυθραϊκό ο Τσικάτος.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό ο Μίλωνας συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του προς την Α1 αήττητος και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ομάδα να τον κερδίσει.

SPONSORED BY ERREA