Άρχισαν τα βάσανα για τον ΟΠΕΡ

Στα… βάσανα μπήκε από τη Δευτέρα το γυναικείο τμήμα του ΟΠΕ Ρεθύμνου, ξεκινώντας και επίσημα την προετοιμασία του ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν, που θα το βρει ξανά στην Α2 Εθνική κατηγορία. Άπαντες ήταν εκεί, στο «Μελίνα Μερκούρη», αρχίζοντας με όνειρα και φιλοδοξίες την σκληρή δουλειά.

Η φετινή ομάδα του ΟΠΕΡ χαρακτηρίζεται από τη διάθεση για δουλειά και το κίνητρο για μία καλύτερη πορεία συγκριτικά με την περσινή σεζόν. Η Διοίκηση της Ρεθυμνιώτικης ομάδας φρόντισε να κρατήσει ξανά και ανανεώσει τη συνεργασία της με τον έμπειρο προπονητή Γιώργο Μενδρινό και στη συνέχεια προέβη στη σημαντική ενίσχυση της με 6 παίκτριες, οι οποίες θα τη βοηθήσουν στο δύσκολο έργο της. Για πρώτη φορά, λοιπόν, τα τελευταία χρόνια άπαντες δήλωσαν «παρών» στην επίσημη «πρώτη», από τη Διοίκηση προεξέχοντος του Προέδρου Κωστή Ψαρουδάκη, έως τον Γιώργο Μενδρινό και τους προπονητές των υπόλοιπων τμημάτων του συλλόγου, όπως και σύσσωμο το έμψυχο δυναμικό που περιλαμβάνει συνολικά 17 αθλήτριες.

Να υπενθυμίσουμε ότι το φετινό καλοκαίρι οι «κυανοκίτρινες» ενισχύθηκαν με την έμπειρη πασαδόρο Σοφία Καλορμάκη (30 ετών), η οποία προέρχεται από τον ΣΦΠ Χανίων, την κεντρική Μαρίτα Καφίρη από τον ΑΟΝ Αργυρουπόλεως (γεν. 1997), την 20χρονη ακραία Πελαγία Λιαδάκη από τον ίδιο σύλλογο, την επίσης ακραία Μαρία – Χριστίνα Μαγκανάρη (1996) από τον ΠΑΚ Χαλανδρίου, την 20χρονη Ρεθυμνιώτισσα Ελένη Πετρακάκη από τον ΟΚΑ Αρκάδι (κεντρική) και το λίμπερο Νικολέτα Ποθητού (γεν. 2000), η οποία προέρχεται από τις ακαδημίες του Ν. ΟΠΕΡ. Τις παραπάνω αθλήτριες «αγκάλιασαν» και υποδέχθηκαν οι «παλιές» Μαριλί Βροντάκη, Ίρις Μαρτίνη, Δέσποινα Μπεμπή, Στυλιανή Παπαδάκι, Νικολέτα Τουρλίτη, Ευσταθία Τρίμα, Ειρήνη Τσελάνη, Νίκη Πίσσα, Μαρία Αλεξίου, Κατερίνα Κογεράκη, Ευτυχία Κλεισιάρη και Βασιλική Σουιτσμέ.

Η πρώτη ημέρα ήταν ουσιαστικά αναγνωριστική, με τον κ. Κωστή Ψαρουδάκη να υποδέχεται και να καλωσορίζει πρώτος τις αθλήτριες, ευχόμενος καλή σεζόν, ενώ τόνισε πως άπαντες θα πρέπει να δείξουν ομαδικό πνεύμα, ώστε να καταφέρουν να φτάσουν ένα «σκαλί» ψηλότερα. Να σημειώσουμε ότι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα διαρκέσει 15 ημέρες με διπλές προπονήσεις, με τις «κυανοκίτρινες» να επισκέπτονται καθημερινά το πρωί το γήπεδο του Γάλλου, ενώ το απόγευμα θα προπονούνται στο κλειστό του Ρεθύμνου. Από κει και πέρα, ο κόουτς Μενδρινός θα επικεντρωθεί στην τεχνική και την τακτική, ενώ θα προγραμματιστούν φιλικοί αγώνες μετά τις 15 Σεπτεμβρίου.

ΤΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ

Ο προπονητής Γιώργος Μενδρινός παρέμεινε για 2η συνεχή σεζόν στον πάγκο του ΟΠΕΡ, με στόχο να τον οδηγήσει ψηλότερα, καθώς η φετινή Α2 προσφέρεται για υπερβάσεις. Ο έμπειρος τεχνικός καλωσόρισε τη Δευτέρα τις παίκτριες του, τονίζοντας αρχικά πως επιθυμεί ομαδικό πνεύμα από όλους ώστε να μην προκύψουν προβλήματα στη συνέχεια. «Θέλω να ευχηθώ καλή αγωνιστική σεζόν, καλή αγωνιστική προσπάθεια, χωρίς τραυματισμούς, με υγεία σε όλους μας και εύχομαι να υπάρχει κοινή φιλοσοφία στην προσπάθεια που θα γίνει φέτος, μεταξύ του προπονητικού επιτελείου, της διοίκησης και των αθλητριών.
Στο τελευταίο θέλω να σταθώ περισσότερο και οφείλω να το τονίσω ιδιαίτερα. Εάν υπάρξει αμφισβήτηση από οποιαδήποτε πλευρά, η συνέχεια θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολη για όλους μας. Τόσο για αυτούς που αμφισβήτησαν, όσο και για αυτούς που αμφισβητήθηκαν».

Έπειτα, ο κόουτς Μενδρινός στάθηκε στα «θέλω» της φετινής σεζόν, επισημαίνοντας πως επιθυμεί να ξεκινήσουν από εκεί που το άφησαν την περσινή χρονιά, υπογραμμίζοντας τη σημασία της θέλησης και της πίστης. «Τη φετινή αγωνιστική περίοδο θέλω να την ξεκινήσουμε από εκεί που την αφήσαμε την προηγούμενη. Στη μνήμη όλων μας υπάρχει το πρόσφατο κατόρθωμα των τελευταίων αγωνιστικών της προηγούμενης σεζόν. Όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά ήξερε και γνώριζε τι έπρεπε να κάνει και το έκανε πολύ καλά. Ήταν μία επιτυχία που στηρίχθηκε στην πίστη, την ποιότητα και την αξιοποίηση της ικανότητας μας. Αποδείξαμε ότι ο στόχος επιτεύχθηκε γιατί το ήθελε πολύ η ψυχή μας, το μυαλό μας και το σώμα μας.
Άρα όταν αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι, πρέπει να το πετύχουμε, να το κάνουμε καλά, να το υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να το αγαπήσουμε με αυταπάρνηση. Όλα τα παραπάνω σας τα αναφέρω γιατί σας ζητώ και πρέπει να ενεργοποιήσετε όλες τις σωματικές σας δυνάμεις, προκειμένου να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις των προπονήσεων για να μπορέσετε να παρουσιαστείτε έτοιμες να αντιμετωπίσετε ίσες προς ίσες όλες τις ομάδες.

Δεν πρέπει να αγχωθείτε για τίποτα. Να μην σας φοβίσει τίποτα και να ακολουθήσουμε όλοι τη βασική προπονητική αρχή. Από τα εύκολα στα δύσκολα και από τα απλά στα σύνθετα. Έτσι κάθε νέο στοιχείο, κάθε νέα γνώση, θα γίνεται εμπειρία πάνω στην τεχνική σας, στην τακτική σας, στη φυσική σας κατάσταση και θα εμπλουτίζει τις προηγούμενες προπονητικές σας εμπειρίες».

Τέλος, ζήτησε από τις παίκτριες του ειλικρινή σχέση, συνέπεια και πειθαρχία, ώστε να καταφέρουν τους στόχους τους. «Από εσάς αυτά που ζητάω είναι να υπάρχει ειλικρινή σχέση στις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ μας και μεταξύ σας, ενεργητική συμμετοχή στις προπονήσεις, συνέπεια και πειθαρχία. Αυτά είναι τα συστατικά πάνω στα οποία μπορούμε να χτίσουμε το πλάνο της επιτυχίας μας. Αν δεν υπάρχει πλάνο επιτυχίας στη ζωή μας γενικότερα και στην ομάδα ειδικότερα τότε αναπόφευκτα θα υπάρχει πλάνο αποτυχίας».

Του Νίκου Τζανιδάκη

ΠΗΓΗ www.goodnet.gr