Κάτι ετοιμάζουν στον ΑΟ Καβάλας...

Οι δύο πρώτες συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας, θα λέγαμε, ήταν “σχολείο” για όλους και όλες μέσα στην ομάδα πετοσφαίρισης γυναικών του Αθλητικού Ομίλου “Καβάλα”.

Κυρίως για τα μέλη της διοικούσας επιτροπής, που καταβάλλουν μεγάλη και αθόρυβη προσπάθεια, με μικρή στήριξη, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Φέτος, διαφαίνεται μία σημαντική αλλαγή στη φιλοσοφία των διοικούντων, που κινούνται για να βάλουν τις βάσεις ώστε η ομάδα να αλλάξει επίπεδο, οργανωτικό και αγωνιστικό. Ευχόμαστε και οικονομικό, διότι ο “κινητήριος μοχλός” είναι τα χρήματα.

Φέτος, συγκεκριμένα, επιχειρείται να λειτουργήσει το τμήμα πετοσφαίρισης γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο. Το “οικογενειακό” κλίμα τα προηγούμενα έτη δεν είναι αρκετό, για να προχωρήσει η ομάδα ένα “βήμα” παραπάνω. Ο πήχης πρέπει να ανέβει και να προετοιμαστεί το έδαφος, προκειμένου ο Α.Ο.Κ. να “βλέπει” την πρώτη τετράδα στην Α2 εθνική κατηγορία. Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει μία καλή “δεξαμενή” ντόπιων παικτριών με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Οι παίκτριες αυτές, όμως, πρέπει να αποκτήσουν “επαγγελματική” νοοτροπία, αν και μαθήτριες που ετοιμάζονται για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Η πρόσληψη του Δημήτρη Μπαλασά στη θέση του προπονητή έχει αυτό τον σκοπό. Να δουλέψει με τις νεαρές παίκτριες σε επαγγελματικό πρότυπο.

Η διάθεση της διοικούσας επιτροπής να βοηθήσει την ομάδα στην αλλαγή της φιλοσοφίας, επίσης, θα φανεί στην “έκπληξη” που ετοιμάζει, η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχει αίσια έκβαση. Δεν θα αναφέρουμε κάτι περισσότερο πριν γίνει η σχετική ανακοίνωση από τους διοικούντες. Πρόκειται για υπέρβαση, που δείχνει εμπράκτως τον στόχο ο Α.Ο.Κ. να “χτίσει κι άλλους ορόφους στο οικοδόμημα”. Λίγη υπομονή και η ευχάριστη είδηση θα ανακοινωθεί.

πηγή:k-tipos.gr