Στην ελίτ των διαιτητών ο Γεροθόδωρος

Μία μεγάλη διάκριση κατάφερε στην διαιτητική του καριέρα αλλά και για την ελληνική διαιτησία ο Νώντας Γεροθόδωρος καθώς μπήκε στην ελίτ των διαιτητών του παγκοσμίου βόλεϊ που σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που ισχύουν θα μπορεί να σφυρίζει μέχρι το 60ο έτος της ηλικίας του, αντί για το όριο των 55 ετών που ισχύει για τους «κοινούς θνητούς».

Η Επιτροπή Διαιτησίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας άλλαξε πρόσφατα τα όρια ηλικίας για λίγους και εκλεκτούς διαιτητές που πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με τις διαιτητικές τους επιδόσεις, την φυσική τους κατάσταση και τη συνολική εμφάνιση. Πρόκειται για τους διαιτητές της κατηγορίας Α που συμπεριλαμβάνει την αφρόκρεμα των διεθνών διαιτητών του παγκοσμίου βόλεϊ.

Στο κλαμπ των εκλεκτών μπήκε πριν λίγες μέρες ο Νώντας Γεροθόδωρος. Για την ακρίβεια προβιβάστηκε από την Β1 κατηγορία όπου βρίσκονταν μαζί με τον Μιχάλη Θεμελή.

Μεταξύ των προνομίων που έχουν οι διαιτητές της κατηγορίας Α είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας και φυσικά έχουν προτεραιότητα σε ορισμούς των κορυφαίων διοργανώσεων όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Με άλλα λόγια ο Γεροθόδωρος έχει τον πρώτο λόγο για παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020.

Είναι μάλιστα ο πρώτος Ελληνας διαιτητής στην ιστορία της ελληνικής διαιτησίας που θα μπορεί να σφυρίζει μέχρι τα 60 του χρόνια και λογικά θα μπορεί να σφυρίζει και αγώνες των εγχώριων διοργανώσεων όμως αυτό είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει σύντομα την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας η οποία θα πρέπει να προσαρμοστεί με τις εξελίξεις αλλά και τις αλλαγές στα όρια ηλικίας.

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν άλλοι τρεις Ελληνες διαιτητές.

Ο διεθνής Μιχάλης Κουτσούλας στα 43 του χρόνια πήρε το σήμα της FIVB στην κατηγορία C.

Επίσης το χρίσμα των διεθνών διαιτητών πήραν ο Νίκος Αγγελίδης του συνδέσμου Κρήτης και ο Αλέξανδρος Αβραμίδης του συνδέσμου Βορείου Ελλάδος.

Οι διακρίσεις των Ελλήνων διαιτητών και ειδικά η διάκριση του Νώντα Γεροθόδωρου πατάει στους δρόμους που άνοιξαν πριν από χρόνια ο Κώστας Μαργαρίτης, ο Θέμης Καλπακτσόγλου, ο Γιώργος Καραμπέτσος και ο Βασίλης Αντωνούλης.