Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 988

Γεωργουλέας: «Με συγκίνησε η βράβευση στην Τουρκία»

  • Γράφτηκε από 
  • Κατηγορία ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Την Ευρωπαϊκή του σφυρίχτρα "κρέμασε" στην Άγκυρα της Τουρκίας ο Γιώργος Γεωργουλέας.
Ο Έλληνας διαιτητής, με περισσότερες από 100 διεθνείς αγώνες στο ενεργητικό του, σφύριξε για τελευταία φορά στην Ευρώπη στον δεύτερο τελικό του CEV Cup Ανδρών ανάμεσα στην Άνκαρα και την Μπελογκόριε. 
 
Μάλιστα, πριν την έναρξη του αγώνα η Αντιπρόεδρος της CEV, Μπανού Τσαν και ο πρώην διεθνής διαιτητής Νιχάτ Ερμινάχ, τίμησαν τον Έλληνα ρέφερι για την προσφορά του στο άθλημα, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους Τούρκους φιλάθλους.

 
«Η αλήθεια είναι πως συγκινήθηκα. Οι Τούρκοι συνάδελφοι και οι διοργανωτές του τελικού με τίμησαν και οι Τούρκοι φίλαθλοι με χειροκρότησαν. Πραγματικά ένιωσα μεγάλη συγκίνηση» ήταν το πρώτο σχόλιο του Γιώργου Γεωργουλέα στο volleyball.gr.
 
Ο Έλληνας ρέφερι, όπως αποκάλυψε, με το τέλος της φετινής σεζόν θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση. «Μετά από 33 χρόνια στη σκάλα του διαιτητή ήρθε η ώρα να σταματήσω. Θα παραμείνω στον χώρο βέβαια και ως παρατηρητής θέλω να βοηθήσω τους νεότερους συναδέλφους».

 
Μετά από 33 χρόνια στα γήπεδα υπήρξαν καλές και κακές στιγμές, όμως ο Γεωργουλέας κρατάει μόνο τις θετικές αναμνήσεις. «Αναμφίβολα δεν θα ξεχάσω ποτέ τους δύο τελικούς του CEV Cup που σφύριξα το 2013 και το 2018. Έχω κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια μόνο τις ευχάριστες στιγμές με την οικογένεια του βόλεϊ και ιδιαίτερα με τους συναδέλφους από όλη την Ευρώπη» σχολίασε ο Γιώργος Γεωργουλέας και αναφέρθηκε στο επίπεδο διαιτησίας στην Ελλάδα, που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο εξωτερικό.
 
«Δεν είναι προσωπική μου επιτυχία αλλά όλων των Ελλήνων διαιτητών που χαίρουν μεγάλης εκτίμησης σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν την ίδια αναγνώριση και στην Ελλάδα. Η Ελληνική διαιτησία αποτελεί "brand name" υψηλής αξίας στο εξωτερικό».
 
Κλείνοντας, ο Γιώργος Γεωργουλέας ευχαρίστησε όλους όσοι τον βοήθησαν κατά την διάρκεια της καριέρας του, ξεκινώντας από τον αδερφό του Σπύρο. «Πρώτα απ'όλα ευχαριστώ τον αδερφό μου Σπύρο, παλιό αθλητή και προπονητή του βόλεϊ που με έφερε στον χώρο και μου έδωσε το έναυσμα να ασχοληθώ. Επίσης τους συναδέλφους διαιτητές στην Ελλάδα, από τους παλιότερους που με δίδαξαν, τους σύγχρονους που συνεργαστήκαμε άψογα και τους νεότερους που με βοήθησαν στους αγώνες που διαιτητεύσαμε μαζί. Για τη φετινή χρονιά οφείλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργο Καραμπέτσο, τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ. Βασίλη Αντωνούλη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της CEV Λουτσιάνο Γκάσπαρι για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και τους αθλητές, τους προπονητές, τους παράγοντες, τους δημοσιογράφους και τους φιλάθλους για την συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια».