Πατέλη: «Αν δεν είσαι καλός μαθητής δεν παίζεις!»

Η Κωνσταντίνα Πατέλη εντυπωσιάζει στις ΗΠΑ και μιλάει για το πανεπιστήμιο και την ομάδα της

Με νούμερα που… ζαλίζουν η Κωνσταντίνα Πατέλη έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ στην κατηγορία ΝΑΙΑ.

Με 1.145 πάσες-ασίστ σε 118 σετ (μ.ο. 9,7) η 20χρονη πασαδόρος σχεδόν κάθε εβδομάδα αναδεικνύεται κορυφαία στη θέση της στην River States, όπου φυσικά κατέχει την πρώτη θέση στις πάσες- ασίστ στην περιφέρεια με διαφορά 232 πασών από την δεύτερη Laura Bird (Asbury)!

Με το West Virginia Tech University έχει αγωνιστεί φέτος σε 33 αγώνες, στους 26 από αυτούς ξεκίνησε βασική, ενώ έχει σημειώσει 171,5 πόντους (μέσο όρο 1,45 ανά σετ), έχοντας 38 άσσους!

Η ομάδα της «τρέχει» ρεκόρ 25 νικών και 8 ηττών στο πρωτάθλημα, έχοντας πρωταγωνιστικούς στόχους.

Η νεαρή πασαδόρος απόφοιτη των εκπαιδευτηρίων «Δούκα», που αγωνίστηκε στην Ελλάδα σε Αμαζόνες, Μαρκόπουλο και ΑΕΚ, αποκαλύπτεται.

Για την εμπειρία της έως τώρα στην Αμερική

«Δεν μπορώ να πιστέψω πως έχουν περάσει ήδη δυόμιση χρόνια που είμαι εδώ. Η ομάδα μου έχει πολλές κοπέλες από άλλες χώρες όποτε αυτό μας φέρνει όλες πιο κοντά. Αυτή είναι τρίτη μου χρόνια στην Αμερική. Όταν ήρθα η ομάδα ήταν όλη καινούργια γιατί μόλις είχε φύγει η παλιά προπονήτρια και μαζί της πολλές κοπέλες.

Ήμασταν μια ομάδα με εννιά πρωτοετείς, αλλά τώρα έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία και ταλέντο και προσπαθούμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για τον τρόπο δουλειάς

«Το βόλεϊ εδώ είναι πολύ διαφορετικό. Το καλοκαίρι πριν έρθω για πρώτη φορά στην Αμερική η προπονήτρια μας είχε στείλει ένα handbook για γυμναστήριο τρέξιμο, προπονήσεις και θυμάμαι τον εαυτό μου να σκέφτεται ότι κανείς δεν θα το ακολουθήσει. Όταν ήρθαμε για την προετοιμασία κατάλαβα τον σκοπό αυτού του βιβλίου, χωρίς αυτό η προετοιμασία δεν βγαίνει. Έχουμε 3-4 προπονήσεις την ημέρα μέσα στην περίοδο της προετοιμασίας με τρέξιμο, βάρη, ομαδική προπόνηση και εγώ προσωπικά που είμαι πασαδόρος κάνω συν δύο ατομικές την ημέρα. Οι προπονήσεις είναι πολύ απαιτητικές αλλά αυτό που θαυμάζω εδώ είναι ότι οι προπονητές δίνουν τεράστια βάση στα μαθήματα. Αν δεν είσαι καλός μαθητής δεν θα σε αφήσουν να αγωνιστείς!»

Για τους ρυθμούς της ζωής και το πανεπιστήμιο

«Η ομάδα μου έχει το καλύτερο μέσο όρο στο πανεπιστήμιο. Γενικά ο τρόπος ζωής είναι πολύ διαφορετικός απ’ ότι στην Ελλάδα. Πιο γρήγοροι ρυθμοί ζωής και πιο απαιτητικοί που έμενα πάντα αυτός ήταν ο ρυθμός μου, οπότε δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Με το που ξεκίνησα την καριέρα μου στο πανεπιστήμιο ξεκίνησα ως βασική, η προπονήτρια μου με εμπιστεύτηκε και προσπάθησα να της δείξω ότι το αξίζω. Μέχρι στιγμής έχω πάρει αρκετές προσωπικές διακρίσεις και είμαι ευγνώμων. Χωρίς τους προπονητές μου και τις συμπαίκτριες μου δεν θα μπορούσα να τα έχω καταφέρει. Το πανεπιστήμιο μου δεν είναι πολύ μεγάλο παρόλα αυτά είναι από τα καλύτερα στη χώρα για μαθητές engineering και science. Σπουδάζω βιολογία και φέτος ως τριτοετής αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει να μην έχεις ελεύθερο χρόνο. Είναι αρκετά δύσκολα αλλά είναι τόσο ενδιαφέρον που δεν μπορείς να τα αφήσεις».

Για τους στόχους της

«Η αλήθεια είναι ότι έχω πολλούς. Πρώτος και κυριότερος για τώρα είναι η ομάδα μου να πάρει το πρωτάθλημα. Δεύτερον προσωπικός είναι να με διαλέξουν ας all-American player. Στη συνέχεια να πάρω το πτυχίο μου με πολύ καλό βαθμό για να μπορέσω να συνεχίσω τις σπουδές μου παίρνοντας ένα master και τέλος να γυρίσω στην Ευρώπη και να παίξω βόλεϊ. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, τα λέμε τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα».

ΝOMOS Media Team

Περισσότερα νέα για τις ελληνίδες αθλήτριες που αγωνίζονται στο NCAA στην ιστοσελίδα https://nomosllc.com/