Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το μεγάλο event για τα ταλέντα του βόλεϊ

Το διάστημα 8-11 Μαρτίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το μεγάλο event για τα ταλέντα του βόλεϊ

Τα κορυφαία πανεπιστήμια και προπονητές βόλεϊ της Αμερικής έρχονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για ένα τετραήμερο event γεμάτο με ευκαιρίες και εμπειρίες ζωής για τα καλύτερα ταλέντα του Ελληνικού βόλεϊ.

Το European Volleyball Exposure (EVE) που διοργανώνει η εταιρεία ΝOMOS θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στην Ελλάδα το διάστημα 8-11 Μαρτίου.

Αθλήτριες γεννημένες από το 1999 έως και το 2005 θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους και να αξιολογηθούν από προπονητές ομάδων του NCAA, τα πανεπιστήμια των οποίων μέσα από προγράμματα πλήρους υποτροφιών δίνουν την δυνατότητα στις ταλαντούχες αθλήτριες να απολαύσουν εμπειρίες ζωής, φοιτώντας σε αμερικάνικα πανεπιστήμια. 

Μέσω αυτού του camp που στόχος είναι να καθιερωθεί στην Ευρώπη η NOMOS, «χτίζει γέφυρες» ανάμεσα στα αθλητικά ταλέντα της Ελλάδας και τα καλύτερα αμερικανικά κολλέγια και πανεπιστήμια. 

Ήδη 14 Ελληνίδες αθλήτριες με την βοήθεια της ΝOMOS κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, ενώ άλλες τρεις αθλήτριες (που πήραν μέρος στο EVE 2018) έχουν υπογράψει σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό υποτροφιών που έχουν λάβει αθλητές/τριες που φοιτούν ή έχουν ήδη αποφοιτήσει από Αμερικανικά πανεπιστήμια με τη βοήθεια και υποστήριξη της Νόμος από 1.9.2018 ανέρχεται σε 10,299,823 δολάρια ενώ για την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019, υπερβαίνει τα 3,369,000 δολάρια

Όσες αθλήτριες ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο European Volleyball Exposure θα πρέπει αρχικά να συμπληρώσουν την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο λινκ https://nomosllc.com/nomos-eve-2019/dilosi-endiaferontos-simmetoxis το αργότερο έως την 15η Φεβρουαρίου.

Πότε/Που

8-9 Μαρτίου 2019, American Community Schools (ACS) of Athens

10-11 Μαρτίου 2019, Thessaloniki

Τι περιλαμβάνει το camp

-Τουρνουά ανίχνευσης ταλέντων υπό την ανάλυση κορυφαίων Αμερικανών προπονητών, ενόψει χορήγησης φουλ υποτροφιών (+ επιπλέον έσοδα υπερκαλύπτοντας το κόστος διαβίωσης στην Αμερική, ήτοι $500-1250/μηνιαίως) για σπουδές και βόλεϊ στα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής. 

-Πλήρης επιθεώρηση αθλητικών και τεχνικών χαρακτηριστικών, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα προτάσεων προς μελλοντικές προσφορές υποτροφιών και ανταγωνιστικού βόλεϊ στο ανώτατο επίπεδο (NCAA Division I) του Αμερικανικού κολεγιακού πρωταθλήματος. Καταγραφή μετρήσεων (αλτικότητα/εκρηκτικότητα/ταχυδύναμη/σωματομετρικά κλπ).

-Εκπόνηση αναλυτικής μελέτης για κάθε συμμετέχουσα ενόψει ανώτερων σπουδών και βόλεϊ, κατόπιν παράθεσης προτάσεων και συστάσεων (βάσει επιστημονικής έρευνας και αναλύσεως με πρόγραμμα σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Αμερικανών Προπονητών Βόλεϊ – AVCA) επί συγκεκριμένων σημείων βελτίωσης μέσα από ατομική προετοιμασία για επιτυχημένη παρουσία στο κολεγιακό πρωτάθλημα, με συνεχή παρακολούθηση από ειδικούς κατά τη διάρκεια των μηνών/ετών που μεσολαβούν μέχρι την εγγραφή σε πανεπιστήμια της Αμερικής. Υψηλής ανάλυσης οπτικό υλικό από τις εμφανίσεις στο τουρνουά και πλήρης υλικοτεχνική υποστήριξη από ομάδα που θα συνεχίσει να συλλέγει και να επεξεργάζεται υλικό με τη συνδρομή της κάθε παίκτριας τους επόμενους μήνες/έτη, μέχρι ολοκλήρωση της μετάβασης στην Αμερική. 

-Παιχνίδι, ασκησιολόγιο, και επιλογή των καλύτερων ταλέντων ηλικιακά. Βραβεία, διπλώματα, δώρα. Συστατικές επιστολές από διεθνείς προπονητές και ειδήμονες του χώρου, που θα προμηθεύσουν τις συμμετέχουσες με ουσιαστικά εφόδια, στρατηγική, τακτικές και καίρια σημεία προς δημιουργία δυναμικού βιογραφικού ενόψει πανεπιστημιακών στόχων και μελλοντικού ανταγωνιστικού σχεδιασμού στο χώρο του βόλεϊ. 

-Ενημερωτικές παρουσιάσεις από ειδικούς του χώρου στις ΗΠΑ (ακαδημαϊκούς, νομικούς, προπονητές, συμβούλους και αθλήτριες με θητεία στην Εθνική ομάδα των ΗΠΑ και τίτλους/διακρίσεις στο υψηλότερο επίπεδο κολεγιακού βόλεϊ). Παρουσίαση των διαφορών και συγκριτική ανάλυση, θεώρηση, και επισκόπηση του Αμερικανικού και Ευρωπαϊκού βόλεϊ από έμπειρους επαγγελματίες καθώς και απόφοιτες και νυν επαγγελματίες που αγωνίστηκαν σε αμφότερα τα ανταγωνιστικά μέτωπα του βόλεϊ. Διάλογος με γονείς και αθλήτριες που αποδέχτηκαν προσφορές υποτροφιών εντός του 2018.

-Επαγγελματική συνεύρεση, συναντήσεις/συζητήσεις και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών προπονητών. 

-Δείτε τι γράφουν αθλητές/αθλήτριες και οι γονείς τους για την NOMOS εδώ:
https://nomosllc.com/about-nomos/testimonials

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Μαρία Καλαρα (τηλ. 6973373168) και τον Άρη Ζαφειράτο (τηλ. 6971784689)

ΝOMOS Media Team
Περισσότερα νέα στην ιστοσελίδα https://nomosllc.com/