Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απόφαση του ΔΣ της ΕΠΕΣΘ για το περιστατικό στο final 4 των παίδων

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ της ΕΠΕΣΘ

Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στον μικρό τελικό της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος Παίδων της Ένωσης, το ΔΣ επισημαίνει τα εξής :

  1. 1.Καταδικάζουμε απερίφραστα και χωρίς καμία επιφύλαξη την προσπάθεια ποινικοποίησης της δραστηριότητας του αθλήματός μας.

Τέτοιου είδους γεγονότα, παρά το γεγονός ότι είναι μεμονωμένα και δεν απηχούν τις θέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων και των ανθρώπων του βόλεϊ , εκτός από το ότι εκθέτουν τους εμπνευστές τους αλλά και όσους τυχόν τους υποστηρίζουν, οδηγούν το άθλημά μας σε απαξίωση και υποβάθμιση.

  1. 2.Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να ανεχθούμε βίαιες και απαράδεκτες συμπεριφορές οι οποίες δυσφημούν το άθλημα και αποτελούν παραδείγματα προς αποφυγή για τα χιλιάδες παιδιά που ασχολούνται με αυτό.
  2. 3.Το συγκεκριμένο περιστατικό, της προσπάθειας της παράνομης σύλληψης διαιτητή, εντός του αγωνιστικού χώρου και μάλιστα κατά την διάρκεια ενός από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της ζωής της Ένωσης (Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Παίδων) είναι πρωτοφανές και καταδικαστέο. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν αυτό έγινε μετά από καταγγελία «αθλητικού» παράγοντα ενός από τα διαγωνιζόμενα Σωματεία.
  3. 4.Θα περιμέναμε από το Σωματείο ΑΣ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, αφού ένοιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από όλους για τα γεγονότα που προκάλεσε ο παράγοντάς της, να καταδικάσει και την απαράδεκτη συμπεριφορά του.
  4. 5.Επισημαίνουμε επιπλέον ότι και η παράνομη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από την Ένωση. Η άγνοια του νόμου, όταν δεν επιτρέπεται για τους πολίτες, πολύ περισσότερο δεν επιτρέπεται για τα όργανα της Αστυνομίας. Όταν από το 2002 έχει καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για τους διαιτητές και τους αθλητές οποιουδήποτε αθλήματος (άρθρο 41 ΣΤ Ν. 2725/1999), θα έπρεπε τα αστυνομικά όργανα αντί να «επιβραβεύσουν» με την στάση τους την απαράδεκτη συμπεριφορά του εφόρου, να του εξηγήσουν τον νόμο και να αποχωρήσουν.

Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ της ΕΠΕΣΘ αποφάσισε α) να αποστείλει σχετικό έγγραφο στο αστυνομικό Τμήμα Νέων Επιβατών και β) να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.

  1. 6.Το ΔΣ της ΕΠΕΣΘ ενημερώνει ότι έχουν ήδη παραπεμφθεί στην αρμόδια Δικαστική Επιτροπή της Ένωσης τόσο ο συγκεκριμένος παράγοντας όσο και το Σωματείο του, προκειμένου, αφού πρώτα κληθούν σε απολογία σύμφωνα με τις διατάξεις του Πειθαρχικού Δικαίου της ΕΟΠΕ, να αποδοθούν οι ανάλογες πειθαρχικές ευθύνες. Τέλος το ΔΣ αποφάσισε να παραπέμψει τον σχετικό φάκελο στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος του άρθρου 130 του αθλητικού νόμου.

Το ΔΣ της ΕΠΕΣΘ καλεί σε συνεργασία τον Σύνδεσμο Διαιτητών και όλα τα Σωματεία μέλη της Ένωσης προκειμένου να μην δημιουργηθούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα έτσι ώστε να μην επιτραπεί σε κανέναν οποιαδήποτε προσπάθεια«ποδοσφαιροποίησης» του

 

Για το Δ.Σ. της Ε.ΠΕ.Σ.Θ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                        Βαγγέλης Ντινόπουλος                                                                                             Γιώργος Διονάς

 

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.