O Τάκης Μαλακατές σχολιάζει το προβληματικό ''σήμερα'' και αισιοδοξεί για το ''αύριο'

Γράφει ο Τάκης Μαλακατές :

"Φίλες και φίλοι,

το Σάββατο αναμετρούνται δύο διαφορετικές φιλοσοφίες και πρακτικές. Στο μικρό διάστημα της διοίκησης του κου Καραμπέτσου, προφανώς λόγω έλλειψης ικανών στελεχών και προσωπικής απειρίας, πήρε ήδη αρκετές, κατά τη γνώμη μου, λάθος αποφάσεις και έδειξε το δείγμα γραφής της πολιτικής που θα ακολουθήσει στην περίπτωση που εκλεγεί.

Στην Α1 Γυναικών έβγαλε την τηλεόραση από το άθλημα (η οποία βοήθησε ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια να βρεθούν στις ομάδες χορηγοί και είναι σήμερα, μετά από καιρό, το πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών).

Δεν υπάρχουν στατιστικά. Δεν υπάρχει MVP με αποτέλεσμα το ρόλο της Ομοσπονδίας να υποκαθιστά (αυταρχικά κατά κάποιο τρόπο) ιντερνετικό site. Δεν υπάρχουν βραβεύσεις, χορηγοί και γενικά προβολή του αθλήματος.

Στις Εθνικές Ομάδες αποφασίστηκε η μη συμμετοχή της Εθνικής Γυναικών στο Europa League. Μια συμμετοχή που προσφέρει και αγωνιστικό όφελος και εμπειρία που τόσο έχουμε ανάγκη χωρίς παράλληλα να εξασφαλιστεί κάποια άλλη έστω συμμετοχή με χαμηλότερο κόστος.

Αναρωτιέμαι βέβαια πως, ενώ προεκλογικά είχε δεσμευτεί για χορηγία ενός εκατομμυρίου (χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν και στην καλύτερη λειτουργία των Εθνικών Ομάδων), αντ’ αυτού, καταλήξαμε στην περικοπή αναγκαίων διεθνών συμμετοχών.

Δεν πήρε καμία απόφαση στο απαράδεκτο φαινόμενο αθλητές και αθλήτριες να προτιμούν τις ομάδες τους από την Εθνική Ομάδα, με αποτέλεσμα, πρακτικά πλέον, κανείς να μην είναι σε θέση να προτείνει και κατ’ επέκταση να επιβάλλει οποιεσδήποτε τιμωρίες.

Διοικητικά - μεταγραφές:

Όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε δημόσια, εξυπηρέτησε φιλικά σωματεία (Αίαντας Ευόσμου και Ορεστιάδα) εκδίδοντας δελτία που δεν είχαν ολοκληρώσει τις νόμιμες διαδικασίες, εις βάρος της νομιμότητας και της ισονομίας των Σωματείων και των Πρωταθλημάτων.

Η δική μας φιλοσοφία:

  • Πιστεύουμε ότι το βόλλεϋ έχει ανάγκη και πρέπει να λειτουργήσει.
  • Η τηλεόραση να ξαναμπεί στο άθλημα.
  • Να προβληθεί το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, όπως του αρμόζει.
  • Να αναδιοργανωθούν τα πρωταθλήματα σε μια λογική να γίνουν όλα πιο ανταγωνιστικά και να προσελκύσουν χορηγούς.
  • Οι Εθνικές Ομάδες να συμμετέχουν στις διοργανώσεις.
  • Οι αθλητές, οι αθλήτριες και οι προπονητές να θέλουν και να συμμετέχουν σε μία κοινή προσπάθεια με συνέπεια, στόχους και όραμα, διότι η Εθνική Ομάδα, εκτός όλων των άλλων, είναι τιμή και υποχρέωση όλων μας.

Για τα οικονομικά – χρέη:

Και επειδή όλα αυτά σίγουρα δημιουργούν αναγκαία έξοδα, θα πρέπει δυστυχώς από τη μια πλευρά να δημιουργήσουμε αυτά τα νέα έξοδα, από την άλλη όμως να πληρώσουμε περισσότερο τμήμα και από τα παλιά, ούτως ώστε στο τέλος κάθε χρονιάς το συνολικό χρέος να μειώνεται σταθερά με πρόγραμμα.

Σοβαρότητα και συνέπεια:

Και βεβαίως να εφαρμόζουμε με ισότητα και δικαιοσύνη τους νόμους προς κάθε κατεύθυνση. Για όλους αυτούς τους λόγους, και πολλούς άλλους που θα αναφερθούν στην παρουσίαση του προγράμματός μας, καλώ τα Σωματεία να εμπιστευτούν σε αυτήν την πολύ δύσκολη και κρίσιμη χρονική περίοδο τους υποψήφιους τους Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Για Το Volley», οι οποίοι έχουν την εμπειρία, την όρεξη και τις γνώσεις να δώσουν λύσεις στα προβλήματα.

Τάκης Μαλακατές"