Η ΕΣΑΠ απαντάει στην επιστολή του ΠΑΣΑΠ

Το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ απέστειλε στον ΠΑΣΑΠ την ακόλουθη επιστολή:

Μας προκαλεί εντύπωση ο χρόνος δημοσίευσης της επιστολής σας, η οποία πέραν του ότι αναφέρει πολλές ανακρίβειες, είναι σαφές πως έχει σκοπό να προκαλέσει αρνητικό κλίμα για την ΕΣΑΠ και τα μέλη της.

Έχετε λοιπόν σκεφθεί ότι η τακτική σας αυτή, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ΕΣΑΠ και κατ' επέκταση στα μέλη σας;

Μας προκαλεί έκπληξη η απαξιωτική στάση που διατηρείται πάντα προς τα σωματεία. Είναι τα σωματεία που σας πήραν από παιδιά, σας έμαθαν τις αξίες του αθλητισμού, σας γύμνασαν, σας παρείχαν αξιόλογες ευκαιρίες και επαγγελματικές αποκαταστάσεις, σας παρείχαν τη δυνατότητα να απολαμβάνετε προνομίων έναντι άλλων κοινωνικών ομάδων και το βασικότερο όλων, σας πλήρωναν και σας πληρώνουν με χρηματικά ποσά που δε συναντάς εύκολα σήμερα ή στο παρελθόν, στην Ελλάδα της κρίσης.

Αγαπητά μέλη του ΠΑΣΑΠ, τα σωματεία και οι παράγοντες τους, τους οποίους συνεχώς κατηγορείτε αλλά και κάθε χρόνο συνεργάζεσθε μαζί τους, πρέπει να χαίρουν σεβασμού εκ μέρους σας και να είσθε κοντά τους για να κρατήσουμε μαζί το ελληνικό βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο.

Ενώ λοιπόν εμείς πάντα είμαστε κοντά σας και έχουμε ικανοποιήσει την συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων σας, αντίθετα εσείς πάντα κάτι «ανακαλύπτετε» για να παρουσιάζετε αρνητική εικόνα για το επαγγελματικό βόλεϊ.
Αξιότιμοι κύριοι,
Μετά την προσεκτική ανάγνωση της επιστολής του Συνδικαλιστικού Οργάνου των Αθλητών (ΠΑΣΑΠ) σχετικά με τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ για το θέμα του αριθμού των αλλοδαπών αθλητών στο πρωτάθλημα Volley League αλλά και την αρνητική στάση που έχει υιοθετήσει το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών σε κάθε πρωτοβουλία μας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω:
Γιατί συντάσσεσθε με κάποιους "ολίγους" που έχουν σκοπό να απαξιώνουν για ιδιοτελείς σκοπούς το πρωτάθλημα που σας αναδεικνύει επαγγελματικά;

Γιατί παραπληροφορείτε τον φίλαθλο κόσμο για τις θέσεις της ΕΣΑΠ;

Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνον εάν κάποιος ανατρέξει στην πορεία σας τα τελευταία χρόνια. Η τακτική σας είναι μονίμως επιθετική και αρνητική έναντι της ΕΣΑΠ. Δόγμα σας η άρνηση και ο μηδενισμός κάθε πρωτοβουλίας της ΕΣΑΠ. Κι όλα αυτά για να δικαιολογείτε τον ρόλο σας και τον συντεχνιακό σας χαρακτήρα.

Θα ήταν ωφέλιμο και για την δική σας εικόνα να βγάλετε επιτέλους ένα θετικό μήνυμα για τις ομάδες και τους ανθρώπους που τις διοικούν και τις χρηματοδοτούν από το υστέρημα τους. Εμείς αγαπητά μέλη του ΠΑΣΑΠ, είμαστε παράγοντες που πληρώνουμε χωρίς καμία αρωγή από το δημόσιο. Την ίδια οι άλλοι φορείς του αθλήματος μεταξύ των οποίων και εσείς ως ΠΑΣΑΠ έχετε ως βασικό έσοδο την κρατική επιχορήγηση.
Καλούμαστε να κινηθούμε σε επαγγελματικά πρότυπα και με τεράστιες υποχρεώσεις που απορρέουν από υψηλά στάνταρς και μέσα από αυστηρά πλαίσια που δουλέψαμε από κοινού για να υπάρχουν στο άθλημα μας. Στην συντριπτική πλειοψηφία οι υποχρεώσεις αυτές εκπληρώνονται εκ μέρους των σωματείων και των παραγόντων. Την τελευταία δεκαετία τα πάντα καταβαραθρώθηκαν στην Ελλάδα, οι εργασιακές σχέσεις δοκιμάστηκαν, τα εισοδήματα συρρικνώθηκαν αλλά στο επαγγελματικό βόλεϊ το σύνολο των αξιών όχι μόνο διατηρήθηκαν αλλά αναβαθμίστηκαν κιόλας.

Είναι αδιανόητο να στέκεστε μόνιμα εμπόδιο σε κάθε πρωτοβουλία μας και σε κάθε προσπάθεια μας που έχει σκοπό τη δημιουργία υγιούς ανταγωνισμού. Θέλουμε να διοργανώσουμε πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και πάνω απ΄ όλα να δώσουμε την δυνατότητα στους Έλληνες αθλητές να βελτιωθούν, να ανταγωνισθούν και να προπονηθούν με αλλοδαπούς αθλητές υψηλού επιπέδου.

Μην κρύβεστε πίσω από τις «Εθνικές Ομάδες» διότι η πραγματικότητα σας διαψεύδει.

Δυστυχώς δεν έχουμε δει τη συνδρομή σας στη προσπάθεια της ΕΟΠΕ για τη δημιουργία δυνατών Εθνικών Ομάδων.

Είστε ΠΑΝΤΑ «απέναντι» και ΠΑΝΤΑ ασκώντας κριτική.

Τα πρωταθλήματα του Βελγίου, της Γερμανίας και ακόμα και της Γαλλίας με απεριόριστο αριθμό αλλοδαπών αθλητών στέρησαν κάτι από τις Εθνικές ομάδες;

Όλα αυτά τα χρόνια που είχαμε 2 ή 3 ή 4 αλλοδαπούς αθλητές οι Εθνικές μας ομάδες είχαν διακρίσεις;

Τις απαντήσεις τις γνωρίζετε καλά και το σίγουρο είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με τον αριθμό των Ελλήνων ή μη Ελλήνων αθλητών.

Εμείς για άλλη μια φορά ξεκαθαρίζουμε ότι ΟΛΟΙ μας είμαστε υπέρ των ΕΛΛΗΝΩΝ αθλητών για αυτονόητους λόγους αλλά παράλληλα είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε το προϊόν μας.

Γιατί εναντιώνεστε ακόμη και στην νομοθεσία υπέρ της ελεύθερης διακίνησης αθλητών στα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Γιατί εναντιώνεστε στην έλευση κορυφαίων αθλητών για να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Δεν αντιληφθήκατε ότι ακόμα και το χάντμπολ (αμιγώς ερασιτεχνικό άθλημα) απελευθέρωσε από φέτος την συμμετοχή κοινοτικών αθλητών;

Δεν βλέπετε πως στην Ελλάδα του 2017 οι ελάχιστοι χορηγοί που υπάρχουν επενδύουν σε προϊόντα με υψηλό αγωνιστικό θέαμα;

Εσείς τι θέλετε λοιπόν, για χάριν κάποιων "ολίγων"; Να βρεθούμε εκτός αγοράς;

Εάν συμβεί αυτό, ποιοι θα πληρώνουν τα μέλη σας;

Πως είναι δυνατόν να υπάρξει πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου χωρίς χορηγούς;

Επειδή λοιπόν η ΕΣΑΠ και τα μέλη της προσπαθούν να κρατήσουν ψηλά την σημαία του αθλήματος, επειδή προσπαθούμε να συμμετέχουμε στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα ως πρεσβευτές της χώρας μας δαπανώντας χιλιάδες ευρώ, ελάτε κοντά μας να βρούμε ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις.

Αφήστε τις συντεχνιακές λογικές κι εμείς θα είμαστε κοντά σας να βρούμε λύσεις για όλα.

Υπάρχει όμως και μία βασική προϋπόθεση: Να έχετε γνώμονα το συμφέρον και το καλό του ελληνικού βόλεϊ συνολικά και όχι το ατομικό σας συμφέρον. Να έχετε συναινετική και όχι αρνητική διάθεση και να είστε προσαρμοσμένοι στα δεδομένα της εποχής που ζούμε.

Εσείς πρέπει να είσθε οι θετικοί πρωταγωνιστές και όχι το εμπόδιο σε κάθε εξέλιξη.

Πρέπει να διαφημίζετε το προϊόν στο οποίο είσθε πρωταγωνιστές.

Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα πως μαζί με την ΕΟΠΕ και μαζί σας επιθυμούμε να χαράξουμε τον δρόμο του «αύριο» και να αφήσουμε πίσω συντεχνιακές μεθοδεύσεις που έχουν ήδη καταγραφεί αρνητικά στη συνείδηση των πολιτών.

Η ΕΣΑΠ έχει γίνει παράδειγμα και για άλλα αθλήματα. Μας ζητούν την τεχνογνωσία μας. Η ΟΠΑΠ ΑΕ είναι κοντά μας και μας εμπιστεύεται. Η αξιοπιστία μας είναι σε υψηλό επίπεδο. Εντός των ημερών θα έχουμε ευχάριστα νέα και για το νέο μας τηλεοπτικό συμβόλαιο. Τα ΤΑΑ αγωνίζονται νυχθημερόν για να δημιουργήσουν δυνατές και ανταγωνιστικές ομάδες. Λειτουργεί η Επιτροπή Αδειοδότησης, έχουμε σχεδιάσει πολλά για το μέλλον και αποδεικνύουμε πως είμαστε σε καλό δρόμο. Μην αδικήσετε αυτή την προσπάθεια. Μην αδικείτε τους εαυτούς σας.

Αφήστε τις μεμψιμοιρίες και ελάτε κοντά μας να γίνουμε μία ΟΜΑΔΑ.