Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάντηση της ΕΣΑΠ στο ΤΑΑ ΠΑΟΚ για το θέμα του Wounembaina

Απάντηση έδωσε η ΕΣΑΠ στην επιστολή του ΤΑΑ ΠΑΟΚ για την επιστολή της ΕΣΑΠ προς την CEV για το θέμα του Wounembaina.

"Προς: Τ.Α.Α. Π.Α.Ο.Κ.

Αξιότιμοι κύριοι

Διαβάζοντας την επιστολή σας κατά της ΕΣΑΠ και του Προέδρου του Δ.Σ., θα θέλαμε να τονίσουμε τα παρακάτω προς γνώση σας και του φιλάθλου κοινού:

1.Η επιστολή της ΕΣΑΠ που εστάλη προς την ΕΟΠΕ την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Καμερουνέζο αθλητή Nathan Wounembaina στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΤΑΑ Ολυμπιακός ΣΦΠ και Τουρ Γαλλίας ήταν προϊόν αιτήματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ).

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πετοσφαίρισης (CEV) ζήτησε μέχρι τις 9-12-17 τις απόψεις της Ελληνικής πλευράς και η ΕΟΠΕ έκρινε ότι θα πρέπει να έχει και την άποψη της ΕΣΑΠ, έχοντας ως δεδομένο ότι και ο Πρόεδρος αυτής παρίστατο στο συγκεκριμένο αγώνα.

Αντίστοιχα στην Γαλλία έχουν στείλει επιστολές προς την CEV όλοι οι αθλητικοί φορείς του αθλήματος και η πολιτική ηγεσία με σκοπό να υποστηρίξουν τα συμφέροντα της ομάδας τους.

2.Στο πλαίσιο αυτό η ΕΣΑΠ απέστειλε την εν λόγω επιστολή αφού ενημερώθηκε το Προεδρείο της από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Καθημερινά αποστέλλονται επιστολές και έγγραφα υπό γραφόμενα από τον πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα όπως απαιτεί το καταστατικό του Συνεταιρισμού μας. Δεν αποστέλλει τις επιστολές αυτές στα 12 μέλη της για έγκριση διότι όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εφικτό για την εύρυθμη λειτουργία της.

3.Το θέμα της επιστολής της ΕΣΑΠ προς την ΕΟΠΕ και την CEV δεν αφορούσε υπόθεση στην εμπλέκονται δύο μέλη του φορέα μας αλλά αφορούσε ένα μέλος μας το οποίο αγωνίζεται στα ευρωπαϊκά κύπελλα ως εκπρόσωπος του ελληνικού βόλεϊ. Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και αφορά μία καθαρά ενορχηστρωμένη επίθεση από την πλευρά της γαλλικής ομάδας που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις κατηγορώντας το ελληνικό βόλεϊ και γενικότερα την χώρα μας για ρατσισμό μέχρι και για χρηματισμό διαιτητών.

Στο μέλλον μπορεί να προκύψει ανάλλογη υπόθεση και για άλλο μέλος του Συνεταιρισμού μας που λαμβάνει μέρος στα ευρωπαϊκά κύπελλα και εκπροσωπεί τη χώρα μας. Γνωρίζετε λοιπόν πως η ΕΣΑΠ και στην περίπτωση αυτή θα πράξει τα δέοντα με σκοπό να υποστηρίξει τις θέσεις του μέλους της γιατί επί της ουσίας στηρίζει τις θέσεις του ελληνικού βόλεϊ. Αντί λοιπόν να διαφωνούμε πρέπει τουλάχιστον προς τα έξω να δείξουμε ότι είμαστε μια γροθιά παραμερίζοντας τις όποιες αγωνιστικές αντιπαλότητες. Η υποστήριξη μιας ελληνικής ομάδος - μέλος μας - με τεκμηριωμένα επιχειρήματα πρέπει να είναι καθήκον μας.

Δυστυχώς μέσω των social media είδαμε δηλώσεις από πρώην και εν ενεργεία Έλληνες αθλητές, όπως και από εκπρόσωπο φορέα του αθλήματος που έσπευσαν χωρίς να γνωρίζουν τα γεγονότα να συμπαρασταθούν στον Γάλλο αθλητή. Θέλετε και η ΕΣΑΠ να ακολουθήσει την ίδια πολιτική;

Αγαπητοί συνάδελφοι μπροστά στο καλό του ελληνικού βόλεϊ και των ομάδων μας που συμμετέχουν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί γιατί το θέμα δεν είναι σωματειακό, αλλά Εθνικό.

4.Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι η ΕΣΑΠ κατά το παρελθόν έχει συνδράμει κάθε μέλος της για θέματα που αφορούν ευρωπαϊκές υποθέσεις των ομάδων – μελών της – και προσπαθεί μαζί με την ΕΟΠΕ να προασπίζει τις θέσεις των ελληνικών ομάδων που παίζουν στην Ευρώπη. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Όλες οι αλληλογραφίες δεν κοινοποιήθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. διότι θεωρούμε αυτονόητη την υπεράσπιση των μελών μας με βάσιμα επιχειρήματα απέναντι σε αβάσιμες κατηγορίες τρίτων εκτός Ελλάδος όπως και τη συνολική συναίνεση των μελών μας διότι όπως προαναφέραμε είναι θέμα Εθνικό και όχι σωματειακό.

5.Γνωρίζετε πως πάγια τακτική της ΕΣΑΠ είναι να μην εμπλέκεται σε περιπτώσεις που υπάρχουν θέματα μεταξύ ΤΑΑ για αγωνιστικά ή άλλα θέματα. Άρα τα παραδείγματα του παρελθόντος που αναφέρατε στην επιστολή σας αφενός μεν δεν θα μπορούσαν να σχολιαστούν από την ΕΣΑΠ αφετέρου μόνον κακό κάνουν στην σημερινή συγκυρία όπου κάποιοι «ολίγοι» εντός Ελλάδος και ολόκληρη η αθλητική και πολιτική κοινότητα της Γαλλίας μας κατηγορούν ως ρατσιστές, για ένα ανύπαρκτο γεγονός.

6.Η ΕΣΑΠ λειτουργεί ως ένα συντεταγμένο όργανο βάσει του καταστατικού της και των αποφάσεων του ΔΣ που βασίζονται στην αρχή της πλειοψηφίας. Αυτό μην το ξεχνάτε διότι κατηγορώντας τον Πρόεδρο του Δ.Σ., κατηγορείτε και το σύνολο των υπολοίπων ΤΑΑ που ψήφισαν αυτές τις αποφάσεις για τις οποίες αναφέρεστε και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία. .

7.Το Τ.Α.Α. ΠΑΟΚ εδώ και αρκετό καιρό έχει επιλέξει να έχει αρνητική στάση έναντι της ΕΣΑΠ, όμως, η συγκεκριμένη επιστολή για ένα ευαίσθητο θέμα μείζονος σημασίας δεν πρέπει να είναι αφορμή για μία ακόμα επίθεση.

Η ΕΣΑΠ ακολουθεί στάση υπευθυνότητας. Δεν δημοσιοποιεί θέματα που αφορούν προβλήματα των μελών της, αντιθέτως προσπαθεί να βρει λύσεις για το καλό των ομάδων και των αθλητών του πρωταθλήματος. Μέσω επιστολών και προσωπικών επιθέσεων δεν λύνονται τα προβλήματα. Όλα τα θέματα συζητούνται στο ΔΣ της ΕΣΑΠ και στις αποφάσεις που λαμβάνουμε από κοινού και τις οποίες όλοι μας πρέπει να σεβόμαστε και να τηρούμε.

8.Η ΕΣΑΠ τιμά τα μέλη της και όποτε έχετε ζητήσει την συνδρομή της ήταν άμεσα πάντα κοντά σας.Για άλλη μια φορά ζητούμε καλόπιστα να συνδράμετε στο να υπάρχει ένα καλό κλίμα μεταξύ όλων των μελών.

9.Οι προσωπικές επιθέσεις σε βάρος των μελών του Δ.Σ. είναι έξω από τη λογική και την φιλοσοφία της ΕΣΑΠ. Είμαστε βέβαιοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παραγόντων του ΠΑΟΚ που ασχολούνται με το βόλεϊ συμφωνούν. Το ελληνικό βόλεϊ είναι υγιές και αξιόπιστο και πρέπει να το προστατεύσουμε όλοι μας.

Εάν το λάθος της ΕΣΑΠ και του προεδρείου της είναι η εν λόγω επιστολή που της ζητήθηκε από την ΕΟΠΕ με σκοπό να υπερασπίσει το μέλος της και τη τιμή του ελληνικού βόλεϊ, εάν το λάθος μας είναι που θέλουμε να φωνάξουμε πως δεν είμαστε ρατσιστές όπως μας κατηγορούν συλλήβδην, σας δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα το επαναλάβουμε όποτε και για όποια ομάδα – μέλος μας το χρειαστεί.

Επίσης σας δηλώνουμε ότι η ΕΣΑΠ θα παραμείνει ενωμένη και πάντα θα προσπαθεί για το καλό όλων των μελών της χωρίς να δημιουργεί διακρίσεις. Άλλωστε αυτό είναι το μυστικό και η πεμπτουσία της προσπάθειας μας που μέχρι σήμερα κρίνεται πανελληνίως επιτυχημένη.

Με τιμή

Παντελής Ταρνατόρος

Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΣΑΠ"

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.