Ο Στέφανος Νανάς ...βαθμολογεί τους παίκτες της Εθνικής Παίδων

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Παίδων Στέφανος Νανάς, έκανε στο volleyball.gr τον απολογισμό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μετά την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και... βαθμολόγησε τους Έλληνες διεθνείς για την παρουσία τους στην προετοιμασία και τους αγώνες της προκριματικής φάσης.

«Προετοιμαζόμασταν για τους αγώνες αυτούς πολλούς μήνες. Γνωρίζαμε πως να αντιμετωπίσουμε την κάθε δυσκολία που θα βρίσκαμε. Θέλαμε να βάλουμε ένα λιθαράκι επιπλέον από την δουλειά που κάναμε το καλοκαίρι με την Εθνική Παμπαίδων, για κάθε αθλητή μεμονωμένα και γενικά ως ομάδα. Δώσαμε πολύ βαρύτητα στο θέμα της νοοτροπίας. Από εκεί ξεκινούν όλα. Βάλαμε ως προτεραιότητα πως θα γίνουν τα παιδιά πρώτα αθλητές Εθνικής ομάδας και μετά πως θα παρουσιαστούν στο γήπεδο. Καλώς ή κακώς όλοι ξέρουμε ότι σε αυτό το κομμάτι η Εθνική έχει πάει πίσω και θέλαμε να το αλλάξουμε. Στα τεχνικά και τακτικά κομμάτια μέσα από την προπόνηση ανεβάσαμε το επίπεδο και σε συνδυασμό με την καλή νοοτροπία ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και τον τρόπο λειτουργίας» είπε ο Στέφανος Νανάς και αναφέρθηκε στη συνέχεια της Εθνικής μέχρι τους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στις 7 Απριλίου στα γήπεδα της Σλοβακίας και της Τσεχίας.

«Τώρα θα καθαρίσει λίγο το μυαλό, θα ξεκουραστούμε και το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, θα κάνουμε έναν σχεδιασμό για να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό. Να δουλέψουμε με τα παιδιά περισσότερο σε τεχνικά θέματα. Θα μιλήσουμε με τους προπονητές τους στα σωματεία, να δούμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε τεχνικά στοιχεία. Θα κάνουμε συγκεντρωτικές προπονήσεις για να δουλέψουμε και εμείς μαζί τους. Το διάστημα προετοιμασίας θα είναι μικρό και πρέπει να κερδίσουμε έδαφος από πριν».

Κλείνοντας, ο Ομοσπονδιακός προπονητής ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στο να κυλήσει ομαλά η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. «Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν να γίνει αυτή η προετοιμασία. Σωματειακοί προπονητές, ΠΟΠ, Ομοσπονδία όλοι είχαν άριστη συνεργασία. Νιώθω ότι πρώτη φορά μετά από καιρό υπάρχει τόσο θετική αύρα. Η επιτυχία ήταν συνάρτηση πολλών παραγόντων εντός και εκτός Ομοσπονδίας». 

Ο... έλεγχος των διεθνών από τον ομοσπονδιακό τεχνικό

 Σπύρος Χανδρινός: «Στο Ευρωπαϊκό Παμπαίδων το καλοκαίρι έδειξε καλά στοιχεία αλλά στους αγώνες ήταν κακός και του το είπα. Φέτος ήρθε αλλαγμένος προς το καλύτερο σε όλους τους τομείς. Καλό επίπεδο υποδοχής, βελτιωμένο σερβίς, το έδειξε στα φιλικά και στους αγώνες. Θέλει βελτίωση στην υποδοχή και στο επιθετικό κομμάτι».

 

Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος: «Είναι ένα παιδί που αγωνίζεται στην Α1, έχει παραστάσεις υψηλού επιπέδου και δουλεύει σε διαφορετικές ταχύτητες. Είναι από τους πλέον άρτιους τεχνικά παίκτες της ομάδας. Ο μόνος φόβος που είχαμε είναι πως πρέπει μέσα από τις προπονήσεις να διαχειριστούμε την κούραση που έχει λόγω των συνεχόμενων αγώνων που δίνει. Ήταν κακός στο πρώτο παιχνίδι με την Πορτογαλία αλλά έδειξε το καλό του πρόσωπο με την Λετονία και την Ισπανία».

 

Απόστολος Στράτος: «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν έχει εμπειρίες από τέτοιου είδους αγώνες, του λείπουν τα μεγάλα παιχνίδια καιι όταν χρειάστηκε να μπει δεν βοήθησε αρκετά».

 

Παναγιώτης Μποζίδης: «Είχαμε πολλά παράπονα γιατί ήρθε απροπόνητος και χρειάστηκε 8-10 μέρες για να τον φέρουμε σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και είχε κάποιους τραυματισμούς. Στην ομάδα του τον χρησιμοποιούσαν σε διαφορετικές θέσεις. Έμεινα όμως ευχαριστημένος, είχε πειθαρχία και βοήθησε στο κομμάτι του σερβίς και της άμυνας».

 

Μάριος Παπάζογλου: «Θετικό πρόσημο για την πρώτη του παρουσία στην Εθνική. Πάλεψε πολύ στις προπονήσεις και στα φιλικά ήταν αρκετά καλός. Του λείπει η εμπειρία αγώνων αλλά είναι θετικό που κάνει προπονήσεις με την ανδρική ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Έχει μέλλον».

 

Κώστας Κουτσόγιαννος: «Ήταν η πρώτη του παρουσία στην Εθνική. Δούλεψε πάρα πολύ και στον σύλλογό του τον Πιερικό. Άρχισε να παίρνει παιχνίδια και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Έχει πολλά να διορθώσει όπως το μπλοκ, την επίθεση. Έχει καλό κορμί και με δουλειά θα μπορεί στο μέλλον να βοηθήσει».

 

Θοδωρής Δορδοκίδης: «Για μένα ήταν η αποκάλυψη. Βοήθησε πολύ στην εξέλιξη του ο προπονητής του στη ΑΕΛ και ήρθε πολύ έτοιμος. Κερδίσαμε έναν παίκτη για το μέλλον».

 

Θανάσης Κεσεσίδης: «Είχε τα ίδια προβλήματα με τον Μποζίδη, ήταν απροπόνητος. Κάναμε κόπο να τον φέρουμε στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά όταν άρχισε να παίζει βοήθησε και αυτός πολύ στο μπλοκ, στο σερβίς. Είναι ο βασικός κεντρικός της Εθνικής αλλά πρέπει να βελτιωθεί η φυσική του κατάσταση και η αλτικότητά του».

 

Σπύρος Χάκκας: «Είναι ένα πολυεργαλείο. Είχε χρόνια να παρουσιαστεί ένα παιδί που μπορεί να κάνει τα πάντα. Τον είχα παρομοιάσει με τον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη. Οτιδήποτε κάνει, θα το κάνει καλά. Είναι παίκτης που πάντα χρειάζεται».

 

Δημήτρης Μούχλιας: «Είναι βαρόμετρο. Θεωρώ ότι στην ηλικία του δεν υπάρχει καλύτερος διαγώνιος στην Ευρώπη. Επιθετικά, στο μπλοκ και στο σερβίς μπορεί να δώσει πολλούς πόντους. Αν είναι σε καλή ημέρα, πολύ δύσκολα χάνει η Εθνική».

 

Τάσος Σωνάκης: «Πολύ καλό το επίπεδο. Ήρθε έτοιμος και με πολλές εμπειρίες γιατί η ΑΕΚ τον χρησιμοποιεί αρκετά. Έμεινα ικανοποιημένος. Θέλει βελτίωση στην υποδοχή με τα πόδια αλλά είναι σε καλό επίπεδο».

 

Αριστείδης Χανδρινός: «Δεύτερη αποκάλυψη μετά τον Δορδοκίδη. Μας εξέπληξε θετικά. Παλεύει πάρα πολύ στην άμυνα και κέρδισε επάξια μία θέση στην 12άδα. Βοήθησε οχι μόνο με την δουλειά στο αμυντικό κομμάτι αλλά και με την προσωπικότητά του. Σκληρός χαρακτήρας».