Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημήτρης Ανδρεόπουλος: «Ήθελα να πάρω το βάρος της Εθνικής στην πλάτη μου»

Ο νέος Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 17 Μαΐου στους εκπροσώπους του Τύπου.
Ο Έλληνας τεχνικός στην τοποθέτησή του μίλησε για την πρόσκληση που του έκανε η Ε.Ο.ΠΕ. για να αναλάβει την Εθνική ομάδα και δήλωσε έτοιμος να πάρει το βάρος πάνω στις πλάτες του.
 
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω πολλούς φίλους, αλλά και δημοσιογράφους του χώρου που μου δίνουν να καταλάβω την αγωνία όλων. Κι αυτή η αγωνία με έκανε να ανταποκριθώ θετικά στην πρόσκληση της Ε.Ο.ΠΕ. Μια πρόσκληση που πάντα εμπεριέχει την τιμή του να είναι προπονητής στην Εθνική και την συγκεκριμένη στιγμή έχει κι ένα ειδικό βάρος με την έννοια ότι έχουμε αρκετά χρόνια να τη δούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση. Κι αυτό το βάρος ήθελα να το πάρω εγώ στις πλάτες μου. Δημιουργούμε μια ομάδα που είναι ένα μείγμα παλιών και έμπειρων που ξέρουν την Εθνική και ταλαντούχων νέων αθλητών που τους ανοίγουμε το δρόμο για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση στην Εθνική».

 
Για την απουσία του Δημήτρη Τζούριτς ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: «Είναι εν δυνάμει αθλητής όπως και κάποιοι άλλοι… Αν και έχουμε διαφορετική άποψη με τον πρόεδρο, από τις εθνικές δεν αποκλείεται κανείς. Στην β’ φάση θα δούμε, γιατί μπορεί να υπάρξουν κι άλλοι αθλητές. Εγώ δεν είχα στοιχεία για τον Τζούριτς, αλλά πριν την πρόσληψη μου είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο».
 
Για το τι άλλαξε σε σχέση με πέρυσι και αποφάσισε να αναλάβει την Εθνική: ««Θα το πω με μια κουβέντα: ωρίμασαν οι συνθήκες… Οι συνθήκες που ήθελα εγώ ώστε να απαντήσω θετικά σε μια πρόταση της Ομοσπονδίας. Για τον χρονικό ορίζοντα θα απαντήσω όπως και στις ομάδες, Η σχέση μου ποτέ δεν βασίζεται σε συμβόλαιο… Μπορεί στο τυπικό μέρος να υπήρχε ένα συμβόλαιο, αλλά πάντα υπήρχε ο προσωπικός λόγος… Πολλά χρόνια δούλεψα σε ομάδες χωρίς συμβόλαιο ή αντιθέτως είχα φύγει από ομάδα παρόλο που είχα συμβόλαιο. Το πιο βασικό και αυτό εγώ πάντα ζητάω, είναι η συνεργασία η χημεία και η επικοινωνία. Όταν αυτά υπάρχουν μπορούμε να είμαστε πιο κοντά σε ένα κοινό αποτέλεσμα».

 
Για τον μεγάλο χρόνο προετοιμασίας ο Ομοσπονδιακός προπονητής είπε: «Ήταν μία από τις απαιτήσεις που είχα γιατί ανεβάσαμε το χρόνο προετοιμασίας και πρέπει να βρούμε ένα ειδικό χειρισμό. Υπάρχουν 5-6 αθλητές που έχουν κάποια ζητήματα, αλλά σίγουρα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι».
 
Για το αν μπορεί να μεταδώσει τις αξίες της Εθνικής όπως όταν ήταν ο ίδιος διεθνής, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος τόνισε: «Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, αλλά και τότε για να το πετύχουμε περνούσαμε από δύσκολες διαδικασίες. Έχουμε μια εμπειρία, αλλά πλέον έχουν αλλάξει τα δεδομένα, η κοινωνία. Είναι διαφορετικός ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι αθλητές την Εθνική. Είναι πιο επαγγελματικό το επίπεδο, οι αθλητές έχουν το σώμα τους ως εργαλείο για τη δουλειά τους γιατί κακά τα ψέματα τα λεφτά έρχονται από τα σωματεία… Σε όλο τον κόσμο υπάρχει πρόβλημα στην συγκρότηση των Εθνικών ομάδων, όχι μόνο στην Ελλάδα. Μίλησα όμως με το σύνολο των αθλητών και αυτό που διαπίστωσα είναι η θέληση τους για να πάρει η Εθνική την πρόκριση».
 
Το ΔΣ της Ε.Ο.ΠΕ. και ο πρόεδρος Γιώργος Καραμπέτσος ευχαριστούν ιδιαίτερα τον Βλάση Σταθοκωστόπουλο για την φιλοξενία στο Penarrubia Lounge.
Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.