Όλγα Στράντζαλη: «Συμπληρώθηκαν τα κομμάτια του παζλ» (video)

Η Όλγα Στράντζαλη, μετά την ονειρεμένη πρώτη της σεζόν στη Γαλλία με την Μπεζιέ και την κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος, επέστρεψε στην Ελλάδα και βρίσκεται στην Πορταριά, εκεί όπου με τις υπόλοιπες συμπαίκτριές της προετοιμάζεται με την Εθνική ομάδα για τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Η διεθνής ακραία μίλησε στην κάμερα του volleyball.gr για την μέχρι στιγμής προετοιμασία, την συνεργασία με τον νέο Ομοσπονδιακό τεχνικό Γκιγιέρμο Ναράνχο και δήλωσε αισιόδοξη για την πορεία της «γαλανόλευκης».

 «Οι προπονήσεις πάνε καλά μέχρι στιγμής, έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε στο γήπεδο και γίνεται μία καλή προσπάθεια. Τα προηγούμενα χρόνια είχε γίνει και πάλι καλή δουλειά, αλλά νομίζω φέτος συμπληρώθηκαν τα κομμάτια του παζλ που έλειπαν και έχουμε αρκετές πιθανότητες για μία καλή πορεία στους Μεσογειακούς και για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό».

 Για τη συνεργασία με τον Ναράνχο: «Είναι πολύ καλός και συνεννοήσιμος. Έχουμε καλή επικοινωνία, μας ρωτάει αν χρειαζόμαστε πράγματα και προσαρμόζει το πλάνο της προπόνησης στις αδυναμίες και στις δυνατότητές μας. Είμαστε πολύ καλά φέτος».

Για το γεγονός ότι η Εθνική Γυναικών έχει να προκριθεί από το 2001 σε τελική φάση Ευρωπαϊκού: «Η αλήθεια είναι ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που η Εθνική Γυναικών έπαιξε σε Ευρωπαϊκό. Από την πρώτη ημέρα που ήρθαμε στην Πορταριά μας το υπενθύμισαν και μας είπαν ότι στόχος είναι η παρουσία μας στα τελικά. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, μέχρι τώρα όλα πάνε καλά και ελπίζω να συνεχιστεί μέχρι τους αγώνες».
 
Για το μέλλον της: «Προτεραιότητα μου είναι να συνεχίσω στο εξωτερικό. Είχα μία πολύ καλή χρονιά με την Μπεζιέ, όπου πήραμε το πρωτάθλημα Γαλλίας και θα ήταν καλή συνέχεια για την καριέρα μου το εξωτερικό. Ήταν μία τεράστια αλλαγή για εμένα, καθώς ήμουν τη μισή σεζόν στην Αμερική και υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του κολεγιακού βόλεϊ και του ευρωπαϊκού. Ήταν δύσκολη η προσαρμογή, ωστόσο πλέον νιώθω έτοιμη και με βοήθησε όλη η χρονιά για να είμαι στην Εθνική φέτος. 
 
Για τις διαφορές του κολεγιακού βόλεϊ με το Ευρωπαϊκό: «Γενικά το αμερικάνικο βόλεϊ είναι πιο γρήγορο και δίνουν μεγάλη βάση στα βάρη και στη φυσική κατάσταση, κάτι που δεν είναι τόσο σημαντικό για τους προπονητές στην Ευρώπη».

Πολυμέσα