Έτοιμη η Εθνική Ανδρών για τους Μεσογειακούς

Καλύτερα απ' ότι και ο ίδιος περίμενε πήγε η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών στην Κάρυστο, όπως δήλωσε στην media day των Εθνικών ομάδων στο Ρέντη, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος.
«Είμαι ικανοποιημένος από την προετοιμασία και πήγαμε καλύτερα απ'ότι περίμενα. Δέσαμε την ομάδα με τα παιδιά που βρίσκονται μαζί μας, καθώς έχουμε απώλειες παικτών που θα έρθουν στο δεύτερο στάδιο. Θα δούμε διάθεση στο γήπεδο, θα φανεί το αγωνιστικό πάθος της ομάδας και στα τεχνικά χαρακτηριστικά μεγαλύτερη ταχύτητα απ' ότι τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε στους Μεσογειακούς αντιπάλους την Πορτογαλία και την Ισπανία, από τις οποίες δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση μέχρι στιγμής. Οι Μεσογειακοί θα είναι μία συνέχεια της προετοιμασίας μας για τον μεγάλο στόχο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό τον Αύγουστο».
 
Για τη διαφορά να προπονεί την Εθνική Ανδρών από το να προπονεί ομάδα: «Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές αλλά νιώθεις το βάρος στους ώμους σου. Αντιπροσωπεύεις την Ελλάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

 

Παναγιώτης Πελεκούδας: «Ο στόχος είναι κοινός για όλους»
 
Για τη νέα Εθνική ομάδα μίλησε στη media day ο κεντρικός της γαλανόλευκης Παναγιώτης Πελεκούδας, ενώ προέβλεψε ότι η Ισπανία θα κατακτήσει το Μουντιάλ.
 
«Οι Μεσογειακοί θα είναι τα πρώτα βήματα αυτής της νέας Εθνικής ομάδας με πιο έμπειρους αθλητές και νεαρά παιδιά. Ουσιαστικά δημιουργείτε Εθνική για το μέλλον. Έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια με Ισπανία και Πορτογαλία, όμως είμαστε έτοιμοι και ικανοί να αντεπεξέλθουμε. Πρέπει να παλέψουμε για την Ελλάδα αυτή την εποχή. Είναι ένα μεγάλο τεστ για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού και να καταλάβει ο προπονητής μας σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Θα δούμε έναν κοινό στόχο από όλους, όλοι θέλουμε το ίδιο. Να πετύχει το ελληνικό βόλεϊ. Από την στιγμή που υπάρχει ίδια νοοτροπία, θα καταφέρουμε κάτι καλό».

 

Γιώργος Πετρέας: «Η αρχή για κάτι καλύτερο»
 
Ο αρχηγός της Εθνικής Ανδρών, Γιώργος Πετρέας, μίλησε για τα νέα στοιχεία που θα δείξει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το φετινό καλοκαίρι, στον δρόμο για την πρόκριση στο Ευρωβόλεϊ.
 
«Σημασία δεν είναι να σε λένε αρχηγό αλλά να το δείχνεις κιόλας. Είμαι ο πιο παλιός ίσως στην φετινή Εθνική ομάδα, προσπαθώ να βοηθήσω τα νέα παιδιά να μπουν στο κλίμα και να νιώσουν πως είναι η Εθνική, όπως την έχω νιώσει εγώ όλα αυτά τα χρόνια. Σε συνεργασία με τον Δημήτρη Τζούριτς που δυστυχώς δεν βρίσκεται αυτή την στιγμή μαζί μας λόγω του τραυματισμού του, προσπαθώ από την πλευρά μου να βοηθήσω. Έγιναν κάποιες ανανεώσεις φέτος. Υπήρξαν φορές που ήμασταν τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά από όλες τις προκρίσεις που περάσανε από τα χέρια μας. Πιστεύω ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κάνουμε το άλμα και να προκριθούμε στο Ευρωπαϊκό, που θα είναι η αρχή για κάτι καλύτερο για την Εθνική»
 
Για το καινούργιο που θα δείξει η Εθνική: «Πρώτα απ' όλα έχουμε νέο προπονητή. Στην Κάρυστο προσπαθήσαμε όλοι να μάθουμε την φιλοσοφία του, την οποία εγώ προσωπικά δεν ήξερα. Έχουμε κάποια νέα παιδιά, ο Ντίμα (Φιλίποφ) επέστρεψε μετά από δύο χρόνια υγιής. Αυτή η ομάδα που θα πάει στους Μεσογειακούς δεν θα έχει μεγάλη διαφορά από αυτή που θα παλέψει στα προκριματικά τον Αύγουστο. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό το πλάνο, όχι τόσο για τους Μεσογειακούς αλλά με σκοπό να φτάσουμε στο κατάλληλο επίπεδο όταν θα χρειαστεί. Δεν θεωρώ πως ακόμα και όταν αγωνίζεσαι σε προπονητικό φιλικό με την Εθνική είναι σαν προπόνηση. Όταν φοράς το εθνόσημο εκπροσωπείς την χώρα σου και κυνηγάς την νίκη. Έτσι το βλέπω, όπως επίσης και όλα τα παιδιά που θα έχουν την ευκαιρία να πάνε σε μία διοργάνωση, στην οποία εγώ είχα πάει ξανά το 2009».


Γιάννης Τακουρίδης: «Να βγει η δουλειά στο γήπεδο»
 
Για την προετοιμασία στην Κάρυστο και στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην Εθνική στάθηκε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Τακουρίδης.
 
«Η προετοιμασία ήταν πολύ καλή, η δουλειά που έγινε στο γήπεδο ήταν σωστή και η τοποθεσία ήταν ιδανική για να δουλέψουμε. Ο κόσμος μας αγκάλιασε και ήμασταν συγκεντρωμένοι μόνο στο κομμάτι της προπόνησης. Ο πρώτος στόχος τώρα στους Μεσογειακούς είναι να κάνουμε καλές εμφανίσεις, να βγει η δουλειά που κάνουμε τόσο καιρό στο γήπεδο και από εκεί και πέρα το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς θα μπαίνουμε στο γήπεδο για την νίκη. Είμαστε πολύ δεμένοι, το κλίμα είναι οικογενειακό και όλοι είμαστε μία παρέα. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα παλέψουμε για τον διπλανό μας, τον προπονητή μας και το αντίστροφο". 
 
Για την πρόβλεψη του Πελεκούδα ότι θα πάρει η Ισπανία το Μουντιάλ: «Ο "Πέλε" δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο. Εγώ πιστεύω πως η Βραζιλία ή η Γαλλία θα το πάρει, αν και μου άρεσε πολύ το Μεξικό».