Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανέστης Γιαννακόπουλος: «Σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη»

Τα συμπεράσματά του από τις ενέργειες που γίνονται από την Ομοσπονδία σε συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς τα τελευταία δύο χρόνια για την ανάπτυξη του ελληνικού βόλεϊ ανέλυσε στο volleyball.gr ο προπονητής της Εθνικής Κορασίδων Ανέστης Γιαννακόπουλος.

Ποιες είναι οι συντονισμένες ενέργειες που έχουν γίνει από την Ομοσπονδία μαζί με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές για την ανάπτυξη του ελληνικού βόλεϊ;

«Όλοι οι ομοσπονδιακοί, οι βοηθοί τους και οι Π.Ο.Π. λειτουργούν με γνώμονα την ανάπτυξη. Καθήσαμε στο ίδιο τραπέζι όλοι μαζί και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να εντοπίσουμε και να βρούμε από όλη την Ελλάδα παιδιά που ασχολούνται με το βόλεϊ και τηρούν κάποιες προϋποθέσεις. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεχή παρακολούθηση όλων των αναπτυξιακών κατηγοριών από τους αντίστοιχους ομοσπονδιακούς σε συνεργασία με τους τοπικούς Π.Ο.Π., με τους οποίους υπάρχει άμεση επαφή και επικοινωνία. Μεταφέρουν αυτά που βλέπουν κατά την διάρκεια των εβδομαδιαίων προπονήσεων και των αγώνων που δίνουν οι αθλητές και οι αθλήτριες με τα σωματεία τους. Όλα τα παιδιά της επικράτειας έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στις προεθνικές ομάδες και με τις πληροφορίες που συλλέγονται και μεταφέρονται στους ομοσπονδιακούς, αυτοί αποφασίζουν για την παρουσία των παιδιών στις συγκεντρωτικές προπονήσεις».

Τι μηνύματα λαμβάνετε για την ανάπτυξη σε αγόρια και κορίτσια μετά τις κινήσεις που έχουν γίνει από την Ε.Ο.ΠΕ. και τους προπονητές;

«Υπάρχουν αρκετά θετικά μηνύματα. Οι ομοσπονδιακοί και οι Π.Ο.Π. έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα και καταγράφουν τα πάντα για να μην χαθεί κανένα παιδί. Στα κορίτσια στις μικρές ηλικίες έχουμε μεγάλη ποσότητα και μέσα από αυτή υπάρχουν και κάποια ποιοτικά μηνύματα για ορισμένα από αυτά. Υπάρχουν αρκετά ταλέντα στον Ελλαδικό χώρο και με την όλη προσπάθεια που γίνεται από πλευράς Ομοσπονδίας και τους επιλεγμένους προπονητές, πιστεύω πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δούμε θετικά αποτελέσματα».

Τι είναι αυτό που θέλετε να μεταδώσετε περισσότερο στα νέα παιδιά;

«Ειδικά στις μικρές ηλικίες, οι προπονητές είναι πρώτα παιδαγωγοί και αυτό αποδεικνύεται και με την ειδικότητά μας ως γυμναστές φυσικής αγωγής. Βλέπω πολλά κορίτσια να έρχονται με χαρά και όρεξη στις προπονήσεις για να μάθουν βόλεϊ. Είναι πολύ σημαντικό να μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος και τον σωστό τρόπο μάθησής του μέσω της ευχαρίστησης του παιχνιδιού, ερχόμενες στις προπονητικές μονάδες».

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.