Η Ελλάδα μπορεί να προκριθεί στις "16" καλύτερες ομάδες και όχι μόνο.

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για την κλήρωση του Ευρωβόλεϊ γυναικών και υποστηρίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να προκριθεί στις "16" καλύτερες ομάδες και όχι μόνο.

Κρύος ιδρώτας μας έλουσε όταν είδαμε ότι η Ελλάδα κληρώθηκε στον Α όμιλο της Άγκυρας, κόντρα στη διοργανώτρια Τουρκία και στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία, αλλά μετά από μια μίνι έρευνα για τους αντιπάλους μας πιστεύουμε οτι μπορεί να προκριθεί με 3 νίκες και να έχει τύχη στο νοκ άουτ παιχνίδι στη φάση των "16".

Η «γαλανόλευκη» στην επιστροφή της στο Ευρωβόλεϊ μετά από 18 χρόνια, θα ταξιδέψει στην Άγκυρα για να αντιμετωπίσει την διοργανώτρια Τουρκία (3η θέση στο Euro 2017), την πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία και την Φινλανδία. Το Εuro 2019 θα ξεκινήσει στις 23 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών θα διεξαχθεί από 23 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου 2019 σε τέσσερις χώρες (Τουρκία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία). Σε κάθε μία από τις τέσσερις συνδιοργανώτριες χώρες θα διεξαχθεί ένας όμιλος και δύο αγώνες της φάσης των «16». Οι προημιτελικοί θα γίνουν σε Τουρκία και Πολωνία, ενώ οι ημιτελικοί, ο «μικρός» και ο «μεγάλος» τελικός στην Τουρκία.

Η Σερβία η Τουρκία είναι σε άλλη σφαίρα, αφού βρίσκονται στο Τοπ-3 της Ευρώπης, αλλά αλλά σύμφωνα με τη λογική έχουμε μια νίκη με το "καλημέρα", απέναντι στη Φιλανδία, που πέρασε στα τελικά ως δεύτερη, πίσω από την Εσθονία.

Του χεριού μας πιστεύουμε ότι είναι και η Γαλλία, που έχει μόλις μια παίκτρια στο εξωτερικό, την “Ρουμάνα” Δασκάλου και απουσίαζε από τα δυο τελευταία Ευρωβόλει, ενώ η Βουλγαρία ως γνωστόν είναι με τα φεγγάρια της και στο Ευρωβόλει 2017, τερμάτισε μόλις 9η. Και για να το προχωρήσουμε λίγο παραπέρα, αν περάσουμε στους “16” ως τρίτη ομάδα, έχουμε βατή διασταύρωση με την Κροατία ή του Αζερμπαιτζάν. Αποφεύγουμε με λίγα λόγια μεγάλες ομάδες όπως η Ολλανδία, η Ρωσία, η Ιταλία, η Σερβία.

Και το ματς εξάλλου με την Τουρκία έχει ιδιαιτερότητες, ενώ υπάρχει και υψηλό ηθικό καθώς ο κορμός της Εθνικής είναι ο Ολυμπιακός, που πρόσφατα κέρδισε στην Προύσα την τοπική ομάδα και όπως και να το κάνουμε στο βόλεϊ γυναικών μετράει πολύ η αυτοπεποίθηση. Και στο μεταξύ μας ματς μόνο η Τουρκία μπορεί να χάσει κάτι και θα παίξει με άγχος μπροστά στο κοινό της. Κι ας ελπίσουμε ότι θα είναι πρεμιέρα...

Για να πάμε όμως στην Άγκυρα με πιθανότητες πρόκρισης, πρέπει να γίνει σωστός προγραμματισμός , να κλειστούν δυνατά φιλικά ματς και να υπάρξει συσπείρωση. Να πάμε με πλήρη σύνθεση και την κορυφαία λίμπερο Αρέτα Κονόμι στο ρόστερ της Εθνικής. Θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δικαιωθεί και να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο σε Ευρωβόλει. Και πρώτες απ όλες πρέπει να την πείσουν οι συμπαίκτριες της να επιστρέψει στην Εθνική, για να ανταμοιφθούν οι κόποι πολλών ετών. Ευπρόσδεκτα και όσα κορίτσια που βρίσκονται στις ΗΠΑ αξίζουν να μπουν στην δεκατετράδα της Εθνικής

Λεζάντα: Στη φωτό η θρυλική Τουρκάλα Νεσιλχάν, που έστειλε την Ελλάδα στον όμιλο της Άγκυρας.