Το Βραχάτι "σπίτι" της Εθνικής γυναικών για το Silver European League

Με την διάθεση στα ύψη και με όρεξη για δουλειά, ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα στο κλειστό του Βραχατίου την προετοιμασία της η Εθνική γυναικών, ενόψει της συμμετοχής της στο Silver European League. 


Για πρώτη φορά, Εθνική ομάδα βόλεϊ βρίσκεται στο Βραχάτι για προετοιμασία, με τους ανθρώπους του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και του ξενοδοχείου Alkyon να παρέχουν ό,τι χρειάζεται η «γαλανόλευκη» για να γίνονται οι προπονήσεις υπό τις καλύτερες συνθήκες. Από την Δευτέρα (14/5) πραγματοποιούνται καθημερινές διπλές προπονήσεις στο «Γ. Τριαντάφυλλος», αλλά και βάρη στο Legends Gym στο Βραχάτι, χορηγία του ιδιοκτήτη Αλέξανδρου Μπαλαμπάνη προς την Εθνική ομάδα.

Με τις 19 αθλήτριες που είχε το προσκλητήριο του Γκιγιέρμο Ναράνχο παρούσες, πραγματοποιήθηκε στο πεντάστερο ξενοδοχείο Alkyon στο Βραχάτι που φιλοξενείται η Εθνική, η φωτογράφηση της ομάδας.
 


Αναλυτικά οι δηλώσεις των τοπικών φορέων και της Εθνικής γυναικών:

Αννίβας Παπακυριάκος (Δήμαρχος Βέλου-Βόχας): «Μεγάλη τιμή η παρουσία της Εθνικής στη πόλη μας»

«Καταρχήν θέλω να καλωσορίσω την Εθνική ομάδα γυναικών στη πόλη μας και τους ευχόμαστε όλοι καλή επιτυχία. Είναι μεγάλη χαρά που φιλοξενούμε στο Βραχάτι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και ευχαριστούμε το ξενοδοχείο Alkyon για την διαμονή των αθλητριών και του προπονητικού επιτελείου. Το Ευρωπαϊκό λιγκ είναι μία μεγάλη διοργάνωση και οι αγώνες που θα διεξαχθούν στο κλειστό Βραχατίου είναι μεγάλη τιμή για τον τόπο μας. Το κλειστό "Γ. Τριαντάφυλλος" είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μπορεί να φιλοξενήσει ομάδες του υψηλότερου επιπέδου. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα».

Ευαγγελία Πολίτη (ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου Alkyon): «Περήφανοι για την Εθνική μας»

«Είμαστε περήφανοι που έχουμε την Εθνική γυναικών στο ξενοδοχείο μας. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και μακάρι να πάνε όλα καλά».

Νεκτάριος Χαλβατζής (Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.ΠΕ.): «Πρώτοι στο European League»

«Είναι η πρώτη φορά που η Εθνική γυναικών βρίσκεται στο Βραχάτι. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, την Περιφέρεια Πελοπονήσου, το ξενοδοχείο Alkyon για την υπέροχη φιλοξενία και όλους όσοι βρίσκονται στο πλευρό της Εθνικής σε αυτή την προετοιμασία. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η Εθνική ομάδα να πάει μπροστά και μακάρι εδώ στο Βραχάτι να βγούμε και πρώτοι στο Ευρωπαϊκό λιγκ».

Γκιγιέρμο Ναράνχο (Προπονητής Εθνικής γυναικών): «Ιδανικό μέρος για προετοιμασία το Βραχάτι»

«Ξεκινούν σε λίγο οι επίσημες υποχρεώσεις μας και ξεκινήσαμε εδώ και λίγες μέρες την δουλειά στις προπονήσεις. Τα κορίτσια δείχνουν μεγάλη διάθεση στο γήπεδο και χαίρομαι για αυτό που βλέπω. Το Βραχάτι είναι υπέροχο μέρος για προετοιμασία και ευχαριστούμε πολύ το ξενοδοχείο Alkyon για τις παροχές αλλά και το γυμναστήριο Legends που μας παραχωρεί τον χώρο του για τα βάρη της ομάδας».

Στέλλα Χριστοδούλου (Αρχηγός Εθνικής γυναικών): «Να γεμίσει το κλειστό του Βραχατίου»

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που είμαστε στο Βραχάτι. Από την πρώτη μέρα η φιλοξενία είναι ιδανική και οι άνθρωποι της πόλης μας προσφέρουν απλόχερα ό,τι χρειαζόμαστε και εμείς έχουμε μόνο το μυαλό μας στις προπονήσεις και στο αγωνιστικό κομμάτι. Εύχομαι ο κόσμος να γεμίσει το κλειστό του Βραχατίου και εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όμορφο θέαμα».

Ανθή Βασιλαντωνάκη (Αθλήτρια Εθνικής γυναικών): «Είμαστε όλες... hyped»

«Η χαρά όλων των αθλητριών δεν μπορεί να περιγραφεί και υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός. Πρώτα έχουμε τη διοργάνωση του Silver European League που θα μας βοηθήσει πολύ, πριν λάβουμε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είμαστε όλες... hyped για να πάμε στα τελικά στη Τουρκία και να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Οι 19 αθλήτριες που βρίσκονται στο Βραχάτι:

Στέλλα Χριστοδούλου (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Αθηνά Παπαφωτίου (Μιλούζ-Γαλλία)
Όλγα Βεργίδου (Πανναξιακός ΑΟΝ)
Ανθή Βασιλαντωνάκη (Φιλότρανο - Ιταλία)
Μαρία Οικονομίδου (Παναθηναϊκός ΑΟ)
Ευαγγελία Μερτέκη (ΑΟ Θήρας)
Όλγα Στράντζαλη (Ενέα Πίλα - Πολωνία)
Σταματία Κυπαρίσση (ΠΑΟΚ)
Σία Τοτσίδου (ΑΕΚ)
Κωνσταντίνα Βλαχάκη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Τζίνα Λαμπρούση (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Άννα Καλαντάτζε (ΑΟ Θήρας)
Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου (Πανναξιακός ΑΟΝ)
Αναστασία Γεωργιάδου (ΑΣΠ Θέτις)
Μελίνα Εμμανουηλίδου (ΑΟ Θήρας)
Μαριαλένα Αρτακιανού (ΑΟ Θήρας)
Αρέτα Κονόμι (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Ηλιάνα Ιακωβίδου (ΑΠΣ Αίας)
Παναγιώτα Διώτη (Βάσας - Ουγγαρία)

Το πρόγραμμα της Εθνικής Γυναικών

1η αγωνιστική - Σάββατο 25 Μαΐου

20.00: Πορτογαλία - Ελλάδα
20.00: Σλοβενία - Εσθονία

2η αγωνιστική - Τετάρτη 29 Μαΐου

16.30: Ελλάδα - Σλοβενία
17.00: Πορτογαλία - Εσθονία

3η αγωνιστική - Σάββατο-Κυριακή 1 & 2 Ιουνίου

1/6 16.30: Ελλάδα - Πορτογαλία
2/6 17.00:Εσθονία - Σλοβενία

4η αγωνιστική - Σάββατο 8 Ιουνίου

17.00: Εσθονία - Ελλάδα
17.00: Πορτογαλία - Σλοβενία

5η αγωνιστική - Τετάρτη 12 Ιουνίου

16.30: Ελλάδα - Εσθονία
20.00: Σλοβενία - Πορτογαλία

6η αγωνιστική - Σάββατο 15 Ιουνίου

17.00: Εσθονία - Πορτογαλία
20.00: Σλοβενία - Ελλάδα