Μενέλαος Κοκκινάκης: «Να πετύχουμε κάτι όμορφο για το Ελληνικό βόλεϊ»

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ανδρών δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά που συναντήθηκε και πάλι με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Ο νέος λίμπερο της «γαλανόλευκης» μίλησε για το ξεκίνημα της προετοιμασίας ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, σχολίασε τη νέα του θέση και αναφέρθηκε στους στόχους που έχει ο ίδιος, οι συμπαίκτες του και το προπονητικό επιτελείο της Εθνικής.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συναντήθηκα πάλι με τα παιδιά για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Περνάμε τέλεια και έχουμε καλή χημεία. Πετύχαμε τον αρχικό μας στόχο να είμαστε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και όλοι μας πλέον ανυπομονούμε να συμμετέχουμε. Θα ξεκινήσουμε την δουλειά, θα δούμε τι κάναμε σωστά και τι λάθος στο ευρωπαϊκό λιγκ με σκοπό να γίνουμε καλύτεροι και να παρουσιαστούμε στη Γαλλία έτοιμοι, δυνατοί για να δούμε τι θα πετύχουμε».

Για την νέα του θέση: «Είναι η πρώτη φορά που θα παίξω λίμπερο. Είναι μία αλαλγή που αποφάσισα εγώ και είμαι χαρούμενος που την πήρα. Θα δω τι μπορώ να κάνω και με πολύ δουλειά να καταφέρω το καλύτερο δυνατό».

Για την συμμετοχή της Ελλάδα στο ευρωπαϊκό: «Με τα υπόλοιπα παιδιά είμαστε μαζί πολλά χρόνια και έχουμε περάσει πολλά καλοκαίρια, χριστούγεννα προσπαθώντας να έρθει μία διάκριση και μία επιτυχία για την Ελλάδα. Βρισκόμαστε σε ένα καλύτερο δρόμο, παίζουμε καλύτερο βόλεϊ όσο μεγαλώνουμε και αυτό είναι το όμορφο της υπόθεσης. Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε το ίδιο οδυνατά και να πετύχουμε κάτι όμορφο που όλοι μας το θέλουμε πάρα πολύ. Να ανεβάσουμε το Ελληνικό βόλεϊ επίπεδο».

Για τους αντιπάλους μας στην Γαλλία: «Γνωρίζουμε ότι οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε έχουν παίξει σε πολλές μεγάλες διοργανώσεις, έχουν εμπειρία και εμείς τώρα καλούμαστε να βρεθούμε απέναντί τους. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά οι Έλληνες γενικά βιαζόμαστε πάρα πολύ. Μόλις κάνουμε μία επιτυχία θέλουμε αμέσως την επόμενη. Η σκέψη μας είναι να κάνουμε μία διάκριση, αλλά όλα αυτά είναι πολύ δύσκολα. Τα θέλουμε όμως και θα δουλέψουμε για να το πετύχουμε. Είναι μία καλή αρχή που θα αντιμετωπίσουμε ομάδες όπως η Ιταλία, η Γαλλία που θέλουμε και εμείς με τον καιρό να αποκτήσουμε την ταχυτήτά τους και το επίπεδο στο οποίο αγωνίζονται».