Η Μελίνα Εμμανουηλίδου για την Εθνική και για την άνοδο του γυναικείου βόλεϊ στην Ελλάδα

Η Μελίνα Εμμανουηλίδου πριν την προπόνηση της Εθνικής γυναικών στο Καρπενήσι, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Η Ώρα Των Σπορ» της ΕΡΤ3 με παρουσιαστή τον Δημήτρη Δραγώγια.
Η διεθνής κεντρική αναφέρθηκε στην πρόκριση της Εθνικής στο ευρωπαϊκό και για την άνοδο του γυναικείου βόλεϊ στην Ελλάδα.

Για τους στόχους της Εθνικής Ελλάδας: «Ένας από τους στόχους μας ήταν να περάσουμε μετά από πολλά χρόνια στην επόμενη φάση και το καταφέραμε, αφού σε δύο εβδομάδες θα βρισκόμαστε εκεί. Γνωρίζουμε ότι θα είμαστε σε ένα πάρα πολύ δύσκολο όμιλο, με Σερβία, Τουρκία και Βουλγαρία να έχουν τον πρώτο λόγο. Σίγουρα πάμε για το καλύτερο δυνατό και πάνω από όλα να δείξουμε την ποιότητα μας και πόσο καλή ομάδα είμαστε σύμφωνα με τις προετοιμασίες που έχουμε κάνει».

Για τον αν υπάρχουν ελπίδες διάκρισης στο ευρωπαϊκό: «Θα αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ δύσκολες ομάδες και με μεγάλη ιστορία. Παρόλα αυτά, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι. Ο στόχος μας είναι να αρπάξουμε αυτή τη μια ελπίδα που ίσως να υπάρχει για την επόμενη φάση και να περάσουμε στους τελικούς».

Για το Savaria Cup που θα συμμετάσχει η Εθνική πριν το ευρωπαϊκό: «Οι ομάδες εκεί είναι εξίσου καλές και σίγουρα θα κάνουμε μια πολύ καλή προετοιμασία πριν βρεθούμε στην Άγκυρα. Αντίπαλοί θα είναι η Ουγγαρία, η Γαλλία, η Σλοβενία και η Ισπανία».

Για την άνοδο στο ελληνικό βόλεϊ και συγκεκριμένα στο γυναικείο, τα τελευταία χρόνια: «Θεωρώ ότι αυτό οφείλεται στις επιτυχίες που έρχονται σιγά σιγά. Όπως για παράδειγμα, με την Εθνική ομάδα που ήρθε αυτή η επιτυχία μετά από 18 χρόνια. Επίσης, άλλος ένας παράγοντας, είναι οι ομάδες από το Ελληνικό πρωτάθλημα που παίζουν στο εξωτερικό και φέρνουν επιτυχίες, όπως ο Ολυμπιακός που έφερε το Challenge Cup. Με αυτό τον τρόπο ο κόσμος έρχεται πιο κοντά στο γυναικείο βόλεϊ και αυτό ευχαριστεί και εμάς πάνω από όλα. Σίγουρα κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα, αλλά και το να βλέπουμε το κόσμο να ανταποκρίνεται σε όλο αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο. Βοηθάει πολύ και το γεγονός ότι κάποιες κοπέλες από εμάς κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, βοηθώντας βέβαια και εμάς φέρνοντας την εμπειρία τους απέξω».

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Τα τελευταία χρόνια δείχνει μια μεγάλη άνοδο. Μπορώ να πω ότι ανυπομονώ για το φετινό πρωτάθλημα και πιστεύω θα είναι ακόμα πιο δυνατό. Σίγουρα βοηθάει και εμάς που είμαστε στην Εθνική ομάδα, αφού ερχόμενες εδώ έχουμε περάσει από παιχνίδια κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος τα οποία είναι αρκετά δύσκολα».

Για τον Α.Ο. Θήρας: «Είναι μια ομάδα που μου έχει δείξει εμπιστοσύνη και της δείχνω το ίδιο και εγώ. Είναι άνθρωποι που έχουν αγκαλιάσει την ομάδα και είναι σαν οικογένεια τους. Είναι πολύ όμορφο να βρίσκονται ομάδες εκτός πόλεων, γιατί «δείχνουμε» το βόλεϊ και σε άλλα παιδιά που δεν έχουν τόσο εύκολα την ευκαιρία να το γνωρίσουν. Οπότε, πρέπει να υπάρχει στην επαρχία το βόλεϊ και ο αθλητισμός γενικότερα».