"Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια», "Όσο παίζεις απέναντι σε καλούς, γίνεσαι και εσύ καλύτερος» (VIDEOS)

Ο πασαδόρος της Εθνικής ανδρών Ντίμα Φιλίποφ και ο ακραίος Αλέξανδρος Ράπτης μίλησαν στην κάμερα της Ε.Ο.ΠΕ. μετά την αναμέτρηση με την Ιταλία, για την 2η αγωνιστική του Α' ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ντίμα Φιλίποφ
«Το είδατε όλοι. Τα χαμόγελα στο πρώτο σετ, στο δεύτερο και σε όλο το παιχνίδι των παιδιών εντός και εκτός γηπέδου. Το χαρήκαμε πολύ γιατί θεωρώ πως για μας είναι το σετ της δεκαετίας. Η Ιταλία παίζει για τα μετάλλια, σε Ολυμπιάδες και πιστεύω ότι φοβήθηκαν. Μέσα μου ένιωσα ότι δεν είμαστε χειρότεροι από την Ιταλία. Πάντα λέμε ότι μπορούμε, ακόμα και με την Ιταλία. Είναι ομάδες που είναι στην ελίτ, φταίμε όλοι μας που δεν είμαστε και εμείς. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, γιατί να μην παίζουμε και εμείς όπως και αυτοί. Θέλουμε παιχνίδια δυνατά για να είμαστε κοντά τους και σήμερα το δείξαμε. Είναι μεγάλοι παίκτες, όμως δεν είναι ρομπότ. Όλοι παίζουμε και βήμα βήμα, άμα κρατηθούμε όλοι μαζί πιστεύω θα φθάσουμε εκεί που θέλουμε το Ελληνικό Βόλεϊ».
Για την Γαλλία: «Άλλη ομάδα από την Ιταλία. Είναι στην έδρα της, θα έχει κόσμο, αλλά εμείς είμαστε εδώ και θα παλέψουμε. Πρέπει να ματιάξαμε τον Ν'Γκαπέ, όμως δεν είναι μόνο αυτούς. Όπως ξαναείπα, θέλουμε δυνατά παιχνίδια γιατί δεν πιστεύω ότι είμαστε χειρότεροι. Όσο παίζεις απέναντι σε καλούς, γίνεσαι και εσύ καλύτερος» είπε ο Ντίμα Φιλίποφ και κατέληξε:
«Πιστεύω δώσαμε ένα χαμόγελο και μία ελπίδα για το Ελληνικό Βόλεϊ, για να πάει εκεί που του αξίζει. Όχι μόνο στο ευρωπαϊκό, αλλά και σε άλλες διοργανώσεις. Δέκα χρόνια είμαστε εδώ και παλεύουμε σαν σκυλιά και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Αλέξανδρος Ράπτης
«Ήταν μεγάλη χαρά να παίζω απέναντι στον Ζάιτσεφ, ένιωσα δέος που τον είχα αντίπαλο. Χάρηκα που έπαιξα και μαζί όλη η ομάδα. Στην πρεμιέρα ίσως όλοι να ήμασταν λίγο κομπλαρισμένα να το πω έτσι, αλλά την δεύτερη ήταν αλλιώς. Ήταν κάτι ξεχωριστό και μέρα με την μέρα θα παίζουμε καλύτερα και θα φύγει το άγχος. Δεν έχω ζήσει την Εθνική όπως άλλοι συμπαίκτες μου τόσο καιρό και η αναμονή τους σίγουρα ήταν μεγάλη. Σίγουρα το σετ το χάρηκα, γιατί το σημαντικό είναι να χαιρόμαστε με αυτό που κάνουμε. Προσωπικά ήθελα να πανηγυρίσω σαν να πήραμε το τσάμπιονς λιγκ. Βλέπω να γίνονται καλύτερα πράγματα, πρόοδος και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

 

Πολυμέσα