"Δεν έχουμε κλείσει τον κύκλο"

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ομοσπονδιακού τεχνικού καθώς και οι τοποθετήσεις των Θανάση Πρωτοψάλτη, Δημήτρη Ζήση:

Μονπελιέ, Αποστολή ΠΣΑΤ – Δημήτρης Τυχάλας

Δημήτρης Ανδρεόπουλος: «Ήταν τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια, δώσαμε ότι καλύτερο είχαμε, αλλά κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δεν κερδίσαμε ασφαλώς ή δεν μπορέσαμε σε κάποια σετ να έχουμε πιο μεγάλη διάρκεια στην απόδοση μας, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Σε γενικές γραμμές έχουμε κάνει αυτό που έπρεπε να κάνουμε».

-Έχοντας κάνει αυτό που έπρεπε να κάνουμε μέχρι τώρα, στα δύο επόμενα ματς μπαίνει αν όχι το «πρέπει», το «μπορούμε να κερδίσουμε»...

«Ναι έτσι είναι και έχουμε σχεδόν εξαντλήσει τις δυνατότητες μας ως ομάδα. Αυτό είμαστε, αυτό που βλέπετε αλλά η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο όπως κάνουμε εδώ και καιρό... Κάθε προπόνηση είναι μοναδική, κάθε παιχνίδι είναι μοναδικό και σε κάθε ενέργεια μας θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Έτσι έχουμε έναν τελικό μπροστά μας και θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό...

-Τα αγωνιστικά στοιχεία που έχει δείξει η ομάδα υπάρχει κάτι που σας ικανοποίησε περισσότερο ή κάτι που θέλετε να βελτιωθεί;

«Σε γενικές γραμμές είμαστε αυτοί που παρουσιαζόμαστε βγάζοντας τα καλά μας στοιχεία μέσα στο γήπεδο. Προσπαθούμε να πιέσουμε στο σέρβις και έχουμε μια επιθετική ταχύτητα, ενώ γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και κυρίως αυτές στο μπλοκ. Μας έχει ικανοποιήσει σίγουρα η αμυντική προσπάθεια της ομάδας».

-Ο Φιλίποφ και ο Πρωτοψάλτης μαζί με τον Πετρέα που βγήκε λίγο σήμερα είναι οι μοναδικοί που δεν έχουν βγει καθόλου; Είναι μια επιλογή γιατί το παλεύουμε μέχρι τέλους ή γιατί θεωρείτε ότι αυτοί είναι αναντικατάστατοι;

«Ακόμη και κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα σκεφτήκαμε να δώσουμε ανάσες σε κάποιους παίκτες. Παρόλα αυτά η απόφαση μας ήταν να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, κι αυτό αφορά το δεύτερο και το τρίτο σετ στο σημερινό ματς. Καταλαβαίνω το πνεύμα της ερώτησης και είναι σωστή η προσέγγιση, αλλά αυτή είναι η φιλοσοφία μας: ‘Αυτό το ματς, το σημερινό, θέλουμε να πάρουμε και δεν φτάνουμε στο αυριανό. Γι αυτό κι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις»

Θανάσης Πρωτοψάλτης: «Παίξαμε μαχητικά όπως χτες. Φυσικά είναι δυο διαφορετικά στυλ οι δυο ομάδες. Η Γαλλία είναι πιο αμυντική ομάδα κι αυτό φάνηκε στα πολλά ράλι που είχε ο αγώνας. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και ο κόσμος ήταν απίθανος.

Από εκεί και πέρα τελείωσαν οι τρεις προπονητικοί -ας το πω έτσι- αγώνες για μας να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και έχουμε το ρεπό μας αύριο και δυο τελικούς μεθαύριο.

Το ρεπό έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Ευτυχώς για εμάς το έχουμε αύριο πριν τους δυο πιο σημαντικούς αγώνες του ομίλου, αυτούς που είχαμε στόχο από την αρχή και ελπίζω να συνεχίζουμε με αυτή τη μαχητικότητα την ψυχική μαχητική εικόνα που έχουμε και από εκεί και πέρα να κάνουμε ταμείο στο τέλος. Θέλουμε να κερδίσουμε.

Δεν έχουμε κλείσει τον κύκλο, έχουμε δώσει τρεις δύσκολους αγώνες από τους πέντε. Τώρα το ότι παίξαμε τρεις δύσκολους αγώνες με αυτές τις ομάδες που καλώς ή κακώς τις βλέπαμε από την τηλεόραση είναι απίθανο για εμάς, ειδικά με τέτοια ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο. Μπορούμε και εμείς και οι άνθρωποι που μας διοικούν να δουν ότι η ομάδα μας δεν είναι πάρα πολύ μακριά από αυτές της ομάδες και θέλουμε υποστήριξη».

Δημήτρης Ζήσης: «Οι Γάλλοι ήταν πολύ σοβαροί κι αυτό μας δίνει μια ικανοποίηση γιατί δεν μας υποτίμησαν, είχαν μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα και αυτό είναι ένα παράσημο για εμάς... Στο τρίτο σετ ήμασταν κι εμείς πολύ καλοί αν και περίμενα ότι θα είχαμε παίξει ψυχολογικά. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα είναι σε καλό δρόμο και πλέον πηγαίνουμε για τα δύο σημαντικά παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας.

Αυτό που δείξαμε χθες με την Ιταλία έκανε τη Γαλλία να είναι σήμερα πολύ πιο συγκεντρωμένη κι αποφασισμένοι.

Τα ματς με Ρουμανία, Πορτογαλία είναι αυτά που θέλουμε κι εμείς να παίξουμε καλά, να είμαστε το ίδιο ψυχωμένοι, πειθαρχημένοι και πιστεύω ότι θα τα κερδίσουμε και τα δύο».