Ολυμπιακός: "Έχει τεράστια απόσταση η αποδοκιμασία από τα ρατσιστικά συνθήματα"

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε εχτές στο παιχνίδι για το Τσάλεντζ Καπ μεταξύ του Ολυμπιακού με την Γαλλική Τουρ.

"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ένα αδικαιολόγητο κρεσέντο γαλλικών αναρτήσεων και δημοσιευμάτων κατά του Ολυμπιακού και των φιλάθλων του, με αφορμή την αποβολή του αθλητή της Τουρ, Νέιθαμ Βουμπεαινά.

Η ιστορία του συλλόγου μας και η πορεία του διαχρονικά αποδεικνύουν, ότι ο Ολυμπιακός, ήταν, είναι και θα είναι κατά του ρατσισμού και οποιασδήποτε συμπεριφοράς στρέφεται κατά των αξιών που πρεσβεύει ο αθλητισμός και η ευγενής άμιλλα.

Τα παραπάνω έχουν αποδειχθεί κατ' επανάληψη σε εκδηλώσεις όλων των τμημάτων μας, με επικεφαλής το ποδοσφαιρικό. Τα όσα ισχυρίζονται και καταγράφονται από μερίδα του Τύπου στη Γαλλία, αποτελούν προϊόν παρεξήγησης αφού ουδείς άλλος πλην του αθλητή άκουσε το παραμικρό. Το αποδεικνύει το βίντεο του αγώνα, αλλά και η στάση του προπονητή και των συμπαικτών του, που τον ρωτούσαν γιατί έφυγε από τη θέση του σερβίς.

Στο 24-24 λοιπόν του πρώτου σετ, σε ένα κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη του αγώνα, ο αθλητής της Τουρ πήγε στο σερβίς και μερικοί από τους οπαδούς μας τον υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες και σφυρίγματα, όπως συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα του κόσμου, σε ανάλογες περιπτώσεις. Πέραν τούτου ουδέν.

Έχει τεράστια απόσταση η αποδοκιμασία από τα ρατσιστικά συνθήματα, τα οποία καταδικάζει απερίφραστα ο σύλλογος μας όπου κι αν συμβαίνουν και μάλιστα υπήρξε πρωτοπόρος στον αγώνα κατά του ρατσισμού, με επικεφαλής τον Γάλλο πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Κριστιάν Καρεμπέ".