Πανηγυρική δικαίωση του Ολυμπιακού από τη CEV

Δικαιώθηκε πλήρως ο Ολυμπιακός μετά την απόφαση της CEV για τους ισχυρισμούς των Γάλλων ότι ο Καμερουνέζος αθλητής της ΤΟΥΡ, Νέϊθαν Γουνεμπάϊνα, είχε δεχτεί ρατσιστική επίθεση στο "Μελίνα Μερκούρη". 

Η CEV αποφάνθηκε πως δεν ισχύουν όσα ισχυρίστηκε η Τουρ και το αποτέλεσμα έχει ως έχει. Μετά από αυτές τις εξελείξεις ο Ολυμπιακός όπως ανακοίνωσε θα προβεί σε ενέργειες για να "καθαρίσει" το όνομα του συλλόγου μετά από όσα ακούστηκαν σε όλη την Ευρώπη.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

"Εκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (CEV) σχετικά με τη διαμαρτυρία του σωματείου της Τουρ, για τα όσα ισχυρίστηκε ότι συνέβησαν στη διάρκεια του πρώτου σετ της  μεταξύ μας αναμέτρησης, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη» στις 6 Δεκεμβρίου.

Βάσει της απόφασης αυτής:

* Η διαμαρτυρία της Τουρ, απορρίπτεται.

* Το υπέρ της ομάδας μας αποτέλεσμα, με 3-0 σετ, επιβεβαιώνεται.

* Η αποβολή του αθλητή της Τουρ, Νέϊθαν Γουνεμπάϊνα, επιβεβαιώνεται.

Τα παραπάνω αποτελούν την απόλυτη δικαίωση του συλλόγου μας, στην αναίτια επίθεση που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες τόσο από τους ιθύνοντες της Τουρ, όσο και από μερίδα του Γαλλικού Τύπου. Μια επίθεση που αδιανόητα ενστερνίστηκαν και αναπαρήγαγαν, ακόμα και Ελληνικά μέσα και ιστοσελίδες (και κάποιοι... «επαΐοντες» του αθλήματος) στη «λογική» της «λάσπης» που εκτοξεύουν διαρκώς προς το σύλλογο μας.

Οι απαράδεκτοι ισχυρισμοί και χαρακτηρισμοί προς τον σύλλογο μας, αλλά και τη χώρα μας, για ρατσιστικές συμπεριφορές δεν υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Το γεγονός ότι δεν επιβλήθηκε καμία ποινή για ρατσιστική συμπεριφορά στον Ολυμπιακό και απορρίφθηκε η διαμαρτυρία της Τουρ, επιβεβαιώνει πανηγυρικά τον αναίτιο χαρακτήρα και τον παραλογισμό των ισχυρισμών των Γάλλων, οι οποίοι ξέφυγαν από τα ανεκτά όρια συμπεριφοράς για να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντος.

Η προσπάθεια σπίλωσης του συλλόγου μας σε διεθνές επίπεδο και ταύτισής του, με ρατσιστικές συμπεριφορές, έπεσε στο κενό και όσοι αναλώθηκαν σε αυτές οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη, για τις κακοήθειες που υποστήριζαν.

Τέλος επειδή όπως προαναφέρθηκε, οι ισχυρισμοί των Γάλλων ξεπέρασαν τα ανεκτά όρια, ενημερώνουμε ότι ως διοίκηση θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, εναντίον όλων αυτών που επιχείρησαν να σπιλώσουν το όνομα του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., για την πλήρη αποκατάσταση της υστεροφημίας, του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου."