Η Πένυ Καραγκούνη ξανά στα θρανία

Στο 21ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών «Λέλα Καραγιάννη» βρέθηκαν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, η Πένυ Καραγκούνη και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Ποθητάκης, με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού.

Με το σύνθημα «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον», η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες, καθώς επίσης και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης διαφορετικό απ'ότι είχαν συνηθίσει.

Mera Sxolikou Athlitismou1

Έτσι, με πρωτοβουλία του υποδιευθυντή του σχολείου, Μιχάλη Τσιντομηνά, η Πένυ Καραγκούνη με τον προπονητή της, Κώστα Ποθητάκη, είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τα παιδιά της Τετάρτης, Πέμπτης και Έκτης τάξης και να τους μάθουν ορισμένα από τα... μυστικά του beach volley.

«Το διασκέδασα πάρα πολύ. Μιλήσαμε για το beach volley, αναφέραμε με τον Ποθητάκη ορισμένους κανονισμούς, τους δείξαμε κάποια στοιχεία, όπως πάσα, σερβίς και στο τέλος δημιουργήθηκαν ομάδες, παίζοντας στο φιλέ του σχολείου» ήταν τα πρώτα λόγια της Πένυς Καραγκούνη στο volleyball.gr.

«Ήταν κάτι πολύ ωραίο. Να βλέπεις τα παιδιά να χαίρονται τον αθλητισμό και ειδικά το δικό μας το άθλημα που δεν είναι ευρέως γνωστό. Το εντυπωσιακό ήταν που πολλά παιδιά γνώριζαν το beach volley, πως παίζεται».

Mera Sxolikou Athlitismou3

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Ιωάννα Χαλκιά ενθουσιάστηκε με την ανταπόκριση των παιδιών, τονίζοντας πως τέτοιες δράσεις βοηθούν τα παιδιά να δημιουργήσουν υγιή πρότυπα.

«Ήταν πάρα πολύ ωραία. Τα παιδιά το χάρηκαν και μόνο που τα έβλεπα να τρέχουν γύρω γύρω στην Πένυ Καραγκούνη ζητώντας της αυτόγραφα με γέμισε μεγάλη χαρά. Δώσαμε υγιή πρότυπα στα παιδιά, ξέφυγαν από αυτά που τους δίνει η τηλεόραση» δήλωσε στη σελίδα της ΕΟΠΕ η κ. Χαλκιά και συμπλήρωσε:

«Τα παιδιά έκαναν κάτι διαφορετικό, ξέφυγαν από την ρουτίνα των μαθημάτων, αθλήθηκαν και θα τα βοηθήσει να μάθουν να αξιοποιούν τον ελεύθερο τους χρόνο. Να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει μόνο η οθόνη του υπολογιστή τους, υπάρχουν και άλλα πράγματα όπως ο αθλητισμός».