Ρένα Δούρου: «Όσο είμαι εγώ εδώ, θα το φτιάξουμε το σπίτι του Βόλεϊ»

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου σε συνέντευξη που έδωσε στα κανάλια Novasports στο μπαλόνι του ΣΕΦ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το σπίτι του Στίβου και του Βόλεϊ στην Παιανία αλλά και για την Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών.

Για το σπίτι του βόλεϊ: «Δεν ξέρω πόσο καλό κάνουμε, ιδίως στα νέα παιδιά που μας ακούν, δηλαδή αν τους... ταΐσουμε την απογοήτευση. Επειδή όμως είμαι πεισματάρα, θέλω να τους πω πως όταν απογοητεύομαι, αυξάνεται το πείσμα μου. Στη προσπάθειά μας με τον ΣΕΓΑΣ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως πολλά σε τούτο το τόπο, τα πράγματα είναι λίγο στον αέρα. Το κάναμε και με άλλες εγκαταστάσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν ο οποιοσδήποτε από εμάς επιθυμεί να χτίσει ένα σπίτι των 70 τμ θα πρέπει, θα πρέπει και θα πρέπει. Πως το ίδιο το δημόσιο διδάσκει την παρανομία στον ιδιώτη. Χρειάστηκε να κινήσουμε Θεούς και δαίμονες, διότι δεν μπορείς να κάνεις παρεμβάσεις σε μη νομιμοποιημένες εγκαταστάσεις. Με την δημοσιοποίηση και από εκλίσεις που γίνονται από μέρος μας, φαίνεται ότι τα πράγματα δρομολογήθηκαν. Δεν σας κρύβω ότι θα εκμεταλλευτώ το γεγονός ότι είναι προεκλογική περίοδος και να θυμίσω σε όλους και σε όλες, ότι, η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να αναλάβει το κόστος, έτσι ώστε να αποκτήσουμε επιτέλους αυτό το σπίτι που θα είναι στέγη για πολλούς και πολλές. Ο μαζικός αθλητισμός έχει και μία διάσταση αναπτυξιακή που την ξεχνάμε. Δεν έχει να κάνει μόνο για τροφή στο πνεύμα και άσκηση του σώματος. Όταν φτιάξεις μία αθλητική εγκατάσταση, που όμοιά της δεν υπάρχει στα Βαλκάνια και μπορείς να φιλοξενήσεις Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες εκδηλώσεις αθλητικές. Αυτό σημαίνει αναζωογόνηση όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, αλλά για την εθνική οικονομία. Μην ξεχνάμε ότι το 35% του ΑΕΠ παράγεται εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Αττικής γιατί το κράτος αυτός χτίστηκε υδροκέφαλα. Θα θέλαμε να παράγεται με μία καλύτερη διάχυση και διασπορά. Πάντως, εδώ μένει ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας, εδώ παράγεται το μισό του ΑΕΠ της πατρίδας, άρα καταλαβαίνετε τι σημαίνει να φτιάξουμε αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν τέτοια γεγονότα. Τον τελευταίο καιρό με τον Υφυπουργό κ. Βασιλειάδη διεκδικήσαμε μία σειρά και έχουμε πετύχει και τώρα έχουμε πάντα το ζήτημα των υποδομών. Τα ξενοδοχεία, οι συγκοινωνίες, γιατί πως θα πάει ο άλλος μέχρι την Παιανία. Γιατί να ξέρετε, ότι θα το φτιάξουμε το σπίτι του Βόλεϊ. Όσο είμαι εγώ εδώ, θα το φτιάξουμε, δεν θέλεις όμως να είναι και προσβάσιμο; Έχουμε προχωρήσει πολύ στην γραφειοκρατία. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν η έλλειψη πόρων. Όταν ήρθε όμως η διοίκησή μας και διέθεσε τους πόρους, φάνηκε ότι ο Βασιλιάς είναι γυμνός. Δεν υπήρχε το νομικό πλαίσιο, για να γίνουμε Ευρωπαϊκό κράτος. Δεν μπορείς να είσαι Ευρωπαίος όταν οι Ευρωπαίοι σηκώνουν το τηλέφωνο και μας λένε να κόψουμε τις συντάξεις να το κάνουμε, αλλά να μην είμαστε στον αθλητισμό, στο περιβάλλον και στα γυναικεία δικαιώματα».

Για την Εθνική γυναικών: «Δεν σας κρύβω ότι πανηγύρισα περισσότερο γιατί ήταν γυναίκες. Χαίρομαι πάρα πολύ με τις ρπιτυχίες με των νέων αυτών κοριτσιών, διότι όπως και σε άλλους τομείς οι γυναίκες πρέπει να καλύψουν πολλά χιλιόμετρα. Το πανηγύρισα γιατί αισθάνθηκα ότι αυτά τα κορίτσια θεωρούν ότι είμαι αναπληρωματική τους, γιατί αναγνωρίζουν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έκανε ότι μπορούσε για να τις βοηθήσει αθόρυβα. Επίσης γιατί δείξαμε στον κόσμο ότι η άσκηση διοίκησης και πολιτικής, δεν είναι μόνο στα λόγια αλλά και με έργα».