Για τρίτη χρονιά το βόλεϊ στις φυλακές Κορυδαλλού

Στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων της Ομοσπονδίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/12 επίσκεψη στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού.

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Ε.Ο.ΠΕ. βρίσκεται στο πλευρό των κρατουμένων, με τον Αντιπρόεδρο Λευτέρη Κογκαλίδη, τον Γιώργο Σαραντέα της Άρτεμις Κορυδαλλού και τις αθλήτριες Πένυ Καραγκούνη, Ναταλία Μεταξά, Ανδρονίκη Κοχιαδάκη και την Νεφέλη Αλμπάνη να επισκέπτονται τις γυναικείες φυλακές, παίζοντας βόλεϊ και μοιράζοντας δώρα.

Λευτέρης Κογκαλίδης: «Αρωγοί σε δράσεις με κοινωνικό αντίκτυπο»

Το εγχείρημα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2017 με πρωτοβουλία του Β' Αντιπροέδρου της Ε.Ο.ΠΕ. Λευτέρη Κογκαλίδη. Ένα χρόνο μετά η Ομοσπονδία έχει κάνει τρεις επισκέψεις στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού, ενώ από τις αρχές του 2020 θα υπάρχει προπονητής που θα κάνει προπονήσεις στις κρατούμενες σε εβδομαδιαία βάση.

«Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Ομοσπονδία δείχνει εμπράκτως την αρωγή της σε δράσεις που έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, ειδικά αυτές τις Αγίες Μέρες. Άμεση και φυσικά θετική ήταν η ανταπόκρισή μας στο κάλεσμα της Διευθύντριας του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού, με σκοπό να δώσουμε μια διαφορετική νότα στην ήδη ακανθώδη καθημερινότητα τους. Με τη σειρά μου να τους ευχηθώ υγεία, υπομονή, επιμονή και γρήγορη επανένταξη.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διευθύντρια Κα Κωνσταντοπούλου – Τριανταφύλλη, τους συνεργάτες της καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους του Υπουργείου Δικαιοσύνης που συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί η εν λόγω δράση.

Τέλος, δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ και να μην ευχαριστήσω τους προπονητές Γιώργο Σαραντεα, Θοδωρή Κανελλοπουλο και τις αθλητριες Πένυ Καραγκούνη, Ναταλία Μεταξά, Ανδρονίκη Κοχιαδάκη και την Νεφέλη Αλμπάνη, που παρά το φορτωμένο πρόγραμμά τους έδωσαν το παρών, χωρίς δεύτερη σκέψη. Καλή χρονιά σε όλους».

Πένυ Καραγκούνη: «Θα το έκανα ξανά και ξανά»

Την πρώτη της εμπειρία είχε και η Πένυ Καραγκούνη με τις γυναίκες κρατούμενες, η οποία με χαρά θα δεχόταν να βρεθεί ξανά στις φυλακές Κορυδαλλού για να παίξει βόλεϊ και να μοιράσει δώρα.

«Η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη για μένα. Το κλίμα ήταν πολύ ωραίο και αυτό που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση είναι ότι οι κρατούμενες μας υποδέχτηκαν πολύ ζεστά στο χώρο των φυλακών. Είναι πολύ σωστή η πρωτοβουλία της ομοσπονδίας να διοργανώνει επισκέψεις σαν κι αυτή, ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες. Είναι χρέος μας να δίνουμε χαρά στον κόσμο, ειδικά σε άτομα των οποίων η καθημερινότητα είναι πολύ διαφορετική απ τη δίκη μας. Με χαρά θα το έκανα ξανά και ξανά».
 
Ναταλία Μεταξά: «Συγχαρητήρια στην Ε.Ο.ΠΕ. για την πρωτοβουλία»

«Ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία! Οι κοπέλες που μας υποδέχτηκαν ήταν πραγματικά πολύ ευγενικές και φάνηκαν να απολαμβάνουν πολύ την επίσκεψη μας και το παιχνίδι που παίξαμε! Θα ξανά πήγαινα με μεγάλη χαρά! Συγχαρητήρια στην ΕΟΠΕ για την πρωτοβουλία να οργανώσει μία επίσκεψη σαν και αυτή!».


Γιώργος Σαραντέας: «Η Άρτεμις Κορυδαλλού είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη»

«Μετά την πρόσκληση του Αντιπροέδρου της ΕΟΠΕ Λευτέρη Κογκαλίδη να παραστούμε στον Χριστουγεννιάτικο αγώνα μέσα στις γυναικείες φυλακές η απάντηση δεν θα μπορούσε παρά να ήταν θετική. Για εμένα και την Άρτεμις ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και η ομάδα είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ότι μπορεί να δώσει χαρά σε κάποιους ανθρώπους. Είναι μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία και μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όσους το έχουν ζήσει.

Η δίψα για το παιχνίδι, η χαρά του κερδισμένου πόντου και η ζεστή κουβέντα μετά τον αγώνα παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία για κάποιους που δεν την έχουν δεδομένη. Η Άρτεμις Κορυδαλλού επανηλειμμένα εχει στηρίξει τόσο με αθλητικό εξοπλισμό όσο και με γραφική ύλη τους ανθρώπους που ζουν μια "άλλη ζωή", όμως πιστέψτε με η χαρά του να μοιράζεσαι τα χαμογελα και ότι από καρδιάς ετοίμασαν για εμάς μετά τον αγώνα για να πουν το δικό τους ευχαριστώ, είναι πολύ πιο αληθινή από πολλές έξω από τους τοίχους.

Χάρηκα ιδιαίτερα που είδα κοντά μας αθλήτριες υψηλού επιπέδου που άφησαν τη ζεστασιά και την ξεκουραση τους για να το μοιραστούν αυτό μαζί μας. Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναπάμε και να μη βρούμε καμία από όσες συναντήσαμε σήμερα».