Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θρίαμβος για την Πάτρα, πήρε τους Μεσογειακούς!

Στην Πάτρα ανέθεσε η Διεθνής Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019 (2ων). Την απόφασή τους ανακοίνωσαν σήμερα, Παρασκευή (13/10), στην Ταραγόνα της Ισπανίας, τα μέλη της ΔΕΜΑ, μετά την παρουσίαση του φακέλου υποψηφιότητας της Πάτρας από την Επιτροπή Διεκδίκησης

Η παρουσίαση ξεκίνησε στις 12:00 (τοπική ώρα) με την προβολή βίντεο πεντάλεπτης διάρκειας και ακολούθησαν ομιλίες από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, και τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης των Αγώνων, Τάκη Πετρόπουλο, Νάσο Νασόπουλο και Θεόδωρο Μενεγή. Επίσης, μίλησαν οι δυο μεγάλοι αθλητές Κώστας Πετρόπουλος και Βάσω Καραντάσιου.

Την αποστολή της Πάτρας πλαισίωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος, και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Η παρουσίαση της υποψηφιότητας της Πάτρας έτυχε θερμής υποδοχής και καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΔΕΜΑ, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπέγραψε το συμβόλαιο ανάληψης των αγώνων.

Την περασμένη Τρίτη (10/10), είχαν αποσύρει την υποψηφιότητά τους, η Αλεξάνδρεια και η Μασσαλία, με την Πάτρα να μένει μοναδική υποψήφια. Τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης της Πάτρας δήλωναν έκτοτε συγκρατημένη αισιοδοξία, επισημαίνοντας ότι το γεγονός της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων της Μασσαλίας και της Αλεξάνδρειας δεν σήμαινε κατ΄ανάγκη θετική έκβαση για την Πάτρα.

Εν τέλει, το μεσημέρι της Παρασκευής η απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην πρωτεύουσα της Αχαΐας και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να υποδεχτεί το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, το 2019, η πόλη της Πάτρας.

Πηγή είδησης: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτό: www.gnomip.gr

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.