Η 20η Γενική Συνέλευση της Βαλκανικής Ομοσπονδίας

Στη Μπούντβα του Μαυροβουνίου πραγματοποιήθηκε η 20η Γενική Συνέλευση της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (BVA), παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κ. Μπόρισιτς, του αντιπροέδρου κ. Μουτλούγκιλ, του μέλους κ. Μπάρατς καθώς και με προέδρους, γενικούς γραμματείς και στελεχών των 11 χωρών μελών της BVA. 
Την Ελληνική Ομοσπονδία εκπροσώπησαν στο Μαυροβούνιο ο γενικός γραμματέας Νεκτάριος Χαλβατζής και ο διευθυντής Περικλής Μπακοδήμος, ο οποίος επανεκλέχθηκε πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής. 
 
Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα της πετοσφαίρισης, έγινε αξιολόγηση των πρωταθλημάτων της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2019 και ορίστηκαν οι διοργανωτές της φετινής σεζόν σε σάλα και άμμο.
 
Αναλυτικά:
 
Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ16 παγκορασίδων - Σερβία
Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ17 παμπαίδων - Βουλγαρία
Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ17 κορασίδων - Βοσνία
Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ18 παίδων - Σερβία
Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ19 νεανίδων - Τουρκία
Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ20 εφήβων - Αλβανία.
 
Τα Βαλκανικά πρωταθλήματα beach volley Κ22 και Κ20 θα πραγματοποιηθούν στο Κόσσοβο και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι διοργανωτές των Seniors. Το Kids Festival θα γίνει στην Σερβία   κατά την διάρκεια του 1ου αγώνα της Σερβίας στο Volley Nations League. Επίσης, αποφασίστηκε πως από τη νέα σεζόν θα διοργανωθεί και το 1ου τουρνουά snow volley.