O Ηρακλής στην Κυψέλη για να πάρει το ένα εισιτήριο

Το πρώτο εισιτήριο για το Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών βρήκε κάτοχο (ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-1 τον Παμβοχαϊκό στο Βραχάτι), ωστόσο το καρέ των φιναλίστ θα ολοκληρωθεί αύριο με την ολοκλήρωση των τριών αγώνων της προημιτελικής φάσης.

Παναθηναϊκός - Ηρακλής (17:00, Κυψέλη, Μυλωνάκης - Μουλά Λ.)
Το πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας θα διεξαχθεί στο κλειστό της Κυψέλης με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ηρακλή.

Οι δύο ομάδες βρεθήκαν αντιμέτωπες πριν από 10 ημέρες στην Θεσσαλονίκη για την 17η αγωνιστική της volleyleague με τον Ηρακλή να επικρατεί 3-0.

Στον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τη χρησιμοποίηση του Βραζιλιάνου διαγώνιου Γουίντσον Φερέιρα, με τους πράσινους να αναζητούν την επιστροφή τους μετά από τέσσερα χρόνια σε τελική φάση Κυπέλλου κι όπως τόνισε ο Μάκης Κανέλλος: «Αν και μαθηματικά διατηρούμε τις ελπίδες μας για την είσοδο στην «4άδα» του πρωταθλήματος, το Κύπελλο αποτελεί τον βασικό και πιο ρεαλιστικό μας στόχο. Μετά και το αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Ηρακλή προ ολίγων ημερών, θα είμαστε πολύ προσεκτικοί και σοβαροί απέναντι σε αυτή την ομάδα. Πιθανότητα, μία νίκη σε εκείνο το παιχνίδι να μας αποπροσανατόλιζε. Σημαντικό ρόλο θα παίξει το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε στην έδρα μας, ευελπιστώ ο κόσμος να δώσει δυναμικό «παρών» και από κει και πέρα να φτάσουμε στη νίκη, που μας εξασφαλίζει την πρόκριση στο Final 4 του Κυπέλλου».

Οι κυανόλευκοι προέρχονται από την συμμετοχή τους στο Final 4 του League Cup και παρόλο που ο βασικός τους στόχος είναι η παραμονή στη μεγάλη κατηγορία επιζητούν την παρουσία τους σε ένα δεύτερο Final 4.
«Δεν το συζητάμε ότι έχουμε την φιλοδοξία να περάσουμε και στο Final 4 του Κυπέλλου για να δώσουμε μεγάλη χαρά και στον κόσμο μας που θα δει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες την ομάδα να αγωνίζεται στην τελική φάση μιας διοργάνωσης», είπε ο τεχνικός του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός, ο οποίος δεν υπολογίζει στον τραυματία Πιπέργια και συμπλήρωσε: «Το ότι κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα δεν έχει καμία σημασία. Τώρα είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να έχει το πλεονέκτημα της έδρας και δεδομένου ότι δύσκολα θα προλάβει να μπει στην πρώτη τετράδα έχει πολύ μεγάλο κίνητρο».